עבור לתוכן

בעייה ברשת קווית + בניית שרת קבצים ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, מזמן לא כתבתי בפורום פה עקב מחסור בזמן (עבודה + לימודים)

בכל אופן בניתי בבית רשת פנימית

מודם של בזק RTA 1320 (גם אני לא אוהב אותו אבל זה מה יש...)

ראוטר אדימקס + SWITCH אדימקס...

הבעיה הקיימת ברשת באחד המחשבים זה המרחק מהנתב

הוא מרוחק כ 30 מטר מהנתב ולכן זה לא היה עובד אז הוספתי את הסוויץ' ועכשיו זה עובד אבל על 10 מגה בלבד, ב 100 לא עובד.

הייתי רוצה לדעת מה אוכל לעשות כדי לגרום לזה לעבוד אם יש צורך בהחלפת הנתב או הסוויץ' אני אעשה זאת, הכבלים אדומים ומיועדים למרחקים רבים

אבל הציוד בינוני ומטה כפי שכתבתי......לפי דעתי הציוד זו הבעיה. אשמח לקבל עזרה ולמצוא פתרון לבעיה.

לגבי השרת הביתי

יש בידי מחשב P3 800 אני רוצה לחבר לו 2 - 3 HD שקיימים בבית, כרטיס רשת וכרטיס מסך פשוט, להתקין שם WINXP או 2000 עוד לא החלטתי אולי 2003 אשמח לקבל גם על זה עצה איזו מערכת הפעלה הכי תתאים לשרת קבצים ביתי, FIREWALL + AV של MCAFEE ולחבר אותו ישירות לראוטר בתוך ארון התקשורת בביתי שם לאחסן סרטים מוסיקה ומשחקים שכל אחד ברשת יוכל להשתמש איתם בלי להיות תלוי במחשב אחר כמובן שהשרת יהיה תמיד און ליין ברשת הפנימית

אשמח לקבל תגובות\ עצות הארות והערות

ותודה לכולכם.......... מראשש......

אני חוזר ללימודי המתמטיקה :'( (אין ברירה...)

פורסם

תבדוק מה גורם לבעיה ותחליף...

הכבל כנראה לא מיועד למרחקים רבים אם הוא לא עובד ב 30 מטר.. תוודא גם שהוא מסוג Cat5e (צריך להיות רשום עליו).

תחבר את המחשב הקרוב דרך הסוייץ ותראה אם הוא יורד ל 10 גם, אם כן, תחליף את הסוייץ...

פורסם
  • מחבר

תודה

לגבי הכבל אני אבדוק

שאר המחשבים המחוברים לסוויץ וקרובים יותר עובדים ב 100 רק הרחוק אינו מצליח לעבוד במהירות הזאת\

אני חייב לציין שהכבל הוא בעל 4 גידים כל גיד מסוכך בנפרד ועל כל הארבעה סיכוך נוסף זה ללא ספק כבל איכותי

בכל אופן בגלל שהוא ארוך מאד חיברתי כל זוג גידים ביחד וכך הצלחתי להשיג התנגדות קטנה פי 2 של כל גיד.....

ועדיין עובד על 10 מגה....

אולי כדאי לי לחבר סוויץ איכותי יותר אולי של LINKSYS או משהו ?

פורסם

אתה פשוט צריך ציוד שתומך ב 100.. נראה לי שכל סוויץ הכי מאפן שנמכר היום אמור לתמוך בזה.. ובדקת שהכבל הוא Cat5e (למיטב זכרוני כבל טוב אמור להפסיק לכמה עשרות מטרים טובים) ?

פורסם
  • מחבר

על הכבל כתוב CAT5E ועוד דברים נוספים, הסוויץ עובד ב 100 בשאר המחשבים והוא תומך ב 100 זה על בטוח......

ועדיין בנקודה הרחוקה.....לא עובד....המחברים RJ 45 לחוצים בצורה טובה, אני לחצתי אותם אישית ובדקתי כמה פעמים ששום חוט לא יוצא ומונח במקומו

אם אני אוסיף סוויץ נוספ לייד המחשב המרוחק זה יעזור ? מה דעתך ? יש לצין שב 100 מגה הוא לא מראה לי כבל רשת מנותק אלא מראה חיבור אבל כשעושים PING מקבלים REQWEST TIMED OUT משמע..... יש קשר אבל יש איבוד פינגים בדרך, השאלה למה.... ו ב 10 מגה זה עובד מעולה...

רואה...אחי אפשר להשתגע מזה אני כבר שבוע מחפש איפה הבעיה ולא מוצא.........

נ.ב אתה מוזמן לכוס קפה ועוגה וגם לבדוק בעצמך על הדרך....... :)

פורסם

לא הבנתי, כשאתה מחבר את המחשב הקרוב דרך הסוייץ הוא לא יורד ל 10 ?

פורסם
  • מחבר

לא, רק המרוחק זה לא האב זה סוויץ'!!

פורסם

אז ? יש גם סוויץ של 10 מגה... בכל מקרה, אם שאר המחשבים לא יורדים ל 10 כאשר אתה מחבר אותם אליו, אז הבעיה או בכרטיס רשת במחשב ההוא (ניסית להחליף ?) או שהכבל דפוק..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להחליף... לא עוזר......

הכבל...אני לא מאמין קיצרתי כל זוג גידים ובקצה השני בדקתי התנגדות, הכל נראה תקין

פורסם

המתג מחובר ליד הנתב או באמצע הדרך?

על הכבל רשום STP או FTP? יש על הזוגות סיכוך נוסף או רק בידוד (הפלסטיק).

בדיקת רציפות הכבל לא תמיד מספיקה ויש צורך לבדוק רעש.

היה כבר עדיף לך ללחוץ 8 גידים במקום 4X2 בגלל שההתנגדות ב30 מטר לא יוצרת ניחות מספיק גדול ע"מ שזה ישנה, בנוסף לכך ש8 גידים בCAT5/e נותנת כבל מוכן לג'יגה ביט.

אם זה כבל שמושחל בקיר, הסברה שלי היא שהוא צמוד למקור רעש אלקטרו מגנטי (כמו כבלי חשמל) או שהוא נפגע בהשחלה (חלק מהסיכוך נפגע או שהשזירה שלו נפגעה). רצוי, אם אפשר, להשחיל את הכבל בשרוול משלו בקיר (אם ההכנות בבנית הבית נעשו), או לעבור לכבל STP (סיכוך ככלי בנוסף על סיכוך של כל זוג שזור) וכמובן לנסות שהכבל לא יסתובב בכיוון ההפוך לשזירה.

ד"א, בדקת מחשב נוסף באותו מיקום?

ולשאלתך, שינוי לציוד איכותי יותר יכול לעזור, אבל לא בטוח יעזור. חיבור מתג גם בצד השני יכול לשפר את המצב, אבל הכי טוב זה אם יכולת לשים מתג או את המתג הנוכחי במרכז הכבל ולא בהתחלה.

לגבי הפיכת מחשב ישן להתקן NAS (קיצור לNETWORK ATTACHED STORAGE), המליצו לי על זה FreeNAS לא מזמן. לא ניסיתי בעצמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים