עבור לתוכן

מתכנן לקנות 22" - עד כמה אני אסבול בשימושים הבאים:

Featured Replies

פורסם

אני בעיקר משתמש במחשב לתכנות (Visual Studio), הקלטות (Cubase) ועבודה רגילה באינטרנט (גלישה באתרים, MSN ושאר שטויות).

לעיתים רחוקות אני גם רואה פרקים של סדרות שמשעמם לי בזמן האוכל.

אני כמעט לא משחק עליו וכמעט שלא רואה סרטים כסרטים מלאים (כמו שאמרתי, רק פרקים של סדרות).

כל מסך 22" מסוגל להציג HD באיכות 720p נכון?

פורסם

לא הייתי משתמש במונח "לסבול", ה 226BW מסך לא רע מבוסס פאנל TN שיתן איכות תצוגה סבירה וזמן תגובה טוב למשחקים.

לגבי שטח התצוגה: רזולוציה של 1680X1050 בהחלט מספיקה להצגת תוכן 720P.

ההמלצה הרווחת פה היא להעדיף מסך עם פאנל VA/IPS שיהיו עדיפים על ה TN בכל אספקט חוץ אולי מזמן התגובה (שדיי זניח ברוב המקרים), באיזור המחיר של ה 226 יש לך אופציות עדיפות אך יותר קטנות:

VIEWSONIC VP930

SAMSUNG 971P

PHILIPS 200W6CS

כדאי לשקול לוותר על ה 2-3 אינצ'ים ולהעדיף תצוגה איכותית יותר ...

פורסם
  • מחבר

אבל במסכים ובמסכי LCD בפרט ה 2"-3" משמעותיים מאד מאד...

זה מה שמבעס אותי... 24" יקר מדי, אני מרגיש ש 19" ו-20" זה לא מעבר גדול מספיק מהמסך שיש לי עכשיו (19" CRT), ו-22" זה הגודל האופטימלי...

חשבתי גם לקנות שני 19" זולים ולהצמיד אותם אחד ליד השני... אבל זה נראה לי הפקרות לקנות מסך ב 900 שקל ולצפות לקבל תמורה טובה...

פורסם

נכון לא כדאי לך ממש לקחת 2 19" פשוטים, איכות התצוגה תהיה על הפנים במיוחד שלא תשב ממש באמצע מול שניהם.

אם הגודל כל כך חשוב לך קח את ה 226, הוא מסך לא רע בסך הכל וקניה דיי משתלמת ...

לידיעה, מסך 20" רחב מציג אותה הרזולוציה בדיוק פשוט גודל התצוגה יהיה קטן יותר אבל תקבל אותו שטח עבודה ופונטים יותר חלקים (בגלל גודל נקודה קטן יותר), לדוגמה יש לך את הפיליפס שהצעתי עם פאנל VA.

פורסם

יש לי את ה 226 ואני ביכלל לא סובל

פורסם

זה לא שתסבול. השאלה היא על מה תתפשר כשתעדיף גודל על איכות.

לשימושים שלך נראה שמה שחשוב יותר זה שטח העבודה, כלומר הרזולוציה, ולא כ"כ הגודל.

במסכי 20" יש אותה רזולוציה שיש במסכי 22", כך שאולי עדיף לך להשקיע טיפה יותר במסך 20" איכותי.

האם הסדרות שאתה רואה הן לרוב בפורמט רחב 16:9 או בפורמט רגיל 4:3? אם זה פורמט רגיל, עדיף לך בכלל 20" לא רחב (כמו ה-DELL 2007FP), כי הוא גם ייתן לך יותר שטח עבודה כולל, וגם הוא יותר מותאם ל-4:3 ותוכן 4:3 יוצג עליו יותר גדול מאשר על 22" רחב. תאמין לי, ש-LCD 20" (לא רחב) בהחלט נראה ומרגיש יותר גדול מ-CRT 19" (שהגודל הנראה שלו זה רק 18").

מה שכן, הפונטים ב-20" קטנים יותר מאשר ב-22" (מובן מאליו, כשמדובר באותה רזולוציה). יש אנשים שזה קטן מידי בשבילם.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה זה אומר אותה רזולוציה אבל גודל תצוגה שונה.

איך יכול להיות שיהיה לי אותו גודל עבודה ב 20" וב-22"?

פורסם

בשני המסכים יש רזולוציה של 1680X1050 בסה"כ ב-22" יש גודל נקודה גדול יותר ובעצם הטקסט אמנם גדול יותר אבל מפוקסל. בכל מקרה מסכי 22" עם פנל TN ניחנים בזוויות צפייה צרות ולכן עדיף לך לרכוש 20" בעל פנל VA או IPS.

פורסם
  • מחבר

מה נראה לכם עדיף?

שני מסכי 19" CRT שיועמדו אחד ליד השני, או מסך 22"/20" אחד?

פורסם

CRT? אתה בטוח שהתכוונת ל-CRT? מי קונה היום CRT?

אם זו באמת כוונתך - תשכח מזה. מסכי CRT איכותיים בקושי תמצא היום והם יהיו יקרים. ומהפשוטים כדאי להתרחק, כי הם יהיו נחותים מ-LCD טוב וסתם יתפסו שטח שיכול לשכן מדינה קטנה.

פורסם
  • מחבר

אני פשוט מנסה למצוא פתרון איך להגיע למקסימום שטח עבודה במסגרת התקציב שלי (1700 שקל)

פורסם

חבל לקנות שני מסכי 19" גרועים.

קנה מסך 20"/22" (ב-20" יש לך את ה-PHILIPS 2006WCS האיכותי), ב-22" יש לך את ה-SAMSUNG 226 / LG 226 הלא-רעים, השתמש בו כמסך ראשי, וב-19" שיש לך עכשיו כמשני.

אם תגיע למסקנה שמספיק לך השטח שמספק המסך הרחב, תוכל להיפטר מה-CRT הישן.

לגבי 20" או 22", סיכמתי את כל השיקולים שנראים לי חשובים בהודעה הראשונה שלי בדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

רעיון נחמד,

אבל זה מבעס להשתמש בשני מסכים כשהם לא באותו גודל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים