עבור לתוכן

צריך המלצה ללוח אם לQ6600

Featured Replies

פורסם

1) מה זה משנה כמה זה עולה? בחנות באילת זה עולה הכי זול, נו ו . . . :nixweiss: תמיד קונים רק ליד הבית. אם אתה ילד שמשחק ואין לך צורך קיומי עם המחשב זה מילא לקנות באיזה חור. אם אתה צריך את המחשב לעבודה אז רק ליד הבית. לחכות שבועיים לשלוח ועצבים על עבודה שאי אפשר לעשות או לרוץ לשכנים לבקש מחשב זה משהו שאני לא ממליץ לאף אחד. יעלה עוד 100-200? אז יעלה, הדשא של השכנים תמיד ירוק יותר

ושוב, מי שלא עושה OC שיקנה CAS4

מי שעושה שיילך על מהירות גבוהה

ו... לקנות זוג של 2 ג'יגה ולא 4 של 1. פחות סטיקים שהמעבד צריך לגשת אליהם,יותר ביצועים.

אני גר במרכז.... הזמנתי מnoa comp זכרונות.... הגיע אחרי יום. פחות מ24 שעות.

וזה הגיע מחיפה.

• תגובות 40
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחינו, אתה בכלל לא הבנת על מה אני מדבר ? :smile1:

דיברתי על מה קורה מבחינת אחריות לאחר ההזמנה, למי איכפת תוך כמה זמן דואר ישראל יביא לך את החבילה ? או השליח שתשלם עבורו אקסטרא ? לא דיברתי על זה, קרא שוב. :xyxthumbs:

פורסם

אלכס , כבר אמרתי את זה קודם - לא הייתי קונה מגיבור\KSP\איבורי גם הייתי גר בתוך החנות שלהם והם היו נותנים לי מצרים במחירי עלות.

אבל זה כבר דיון אחר וסטייה מהנושא המקורי - אתה מוזמן להביע את דעותך בפורום כללי, שם דנים כאלה דיונים.

בקשר לזכרונות , אין שום סיבה בעולם לקחת 533 CL4 כשאפשר לקחת 667 CL5 באותו מחיר.

זכורנות 667 CL5 יוכלו לעבוד ב 533 CL4 אבל לא תמיד זה נכון להפך.

פורסם

1. לא רוצה לגרור את הדיון למקומות אחרים ( ויש הרבה מה להגיד ) אבל אני רק רוצה להאיר כאן ש : את המחשבים שאני רכשתי אני קניתי לאחר סקר שוק ועיון בביקורות, לא יודע מה איתך, אבל מעטות הפעמים שבהם הייתי צריך לחזור לחנות שבה קניתי מסיבה כזו או אחרת.

כל מה שאתה אומר ברובו נכון, אבל בכל זאת: אולי לך יש את ה 200 שקלים הנוספים האלה ( אחרי נסיעות ) כדי לקבל "נוחות " של חנות ליד הבית. לי אין \ או שאני מעדיף לקנות איתם כמעט עוד 2 גיגה זיכרון.

2.

א) תסכים איתי שזכרון DDR2 667 זול יותר מ DDR2 533 ?

ב) אנחנו מדברים על אותו דבר ובכל זאת, כנראה שצריך להרחיב :

כשאתה קונה מעבד Q6600 וזכרון 533 ( בעל תזמונים נמוכים לצורך העניין ) יחס הזכרונות למעבד, או במילים אחרות מחלק ,הוא כמו שאמרת = 1:1

כשאתה עובד עם זכרונות 667 על אותו מעבד היחס של הבאס הוא כפול 1.25 לזכרונות.

בכל זאת - זה לא משנה את העובדה שהפרש הביצועים הכללי של המחשב עם זכרון 667 איפלו שהוא בעל תיזמונים נמוכים ויחס שהוא לא 1:1 לעומת אותו מחשב עם זיכרון 533 - הוא מינימלי ולא מורגש. אני אנסה למצוא איזה ביקורת שמראה את זה אם ממש תתעקש.

עכשיו תשלב את א' וב'. זו לדעתי הסיבה שאנשים מעדיפים לקנות DDR2 667.

אם אתה קונה לעצמך או לאנשים אחרים זכרונות 533 זה לא טעות גדולה, אבל לדעתי כדאי לך לבחון את כל הנושא מחדש לאור מה שנאמר בתגובה הזאת ובתגובה של BAREL מתחתי.

פורסם

http://www.gibornet.co.il/?page=shop/browse&category=memory_ddr2_kingstonddr2&

http://logicpc.co.il/heb/itemlist.aspx?cnam=A00034

כמו שאתה רואה המצב שאתה מתאר נכון אולי לכל החניויות המפוזרות בכל מיני חורים בחבי הארץ, וזה כולל את FOX פנדה,נועה וכל מה שלא במרכז. ואני מדבר עלחנויות עם מחזור של מיליון שקל נגיד כגון הנ"ל.

וכן, שוב אתה מסתכל רק על נקודת המבט הצרה של מישהו פה.

מי שקונה מחשב - לא ישדרג רק את המעבד, זו קלישאה שאיבדה את נקודת האחיזה שלה מזמן. כולם אומרים "אשרג רק את המעבד" והרוב המוחלט לא עושה.

לכן. מי שלא עושה אוברקלוק - עדיף לו CAS נמוך בלי שהוא יצטרך לדאוג שהזיכרון הכי זול שהוא קנה לא יוכל להחזיק את זה, וכבר ראיתי מספיק זכרונות CAS5 667 שלא החזיקו CAS4 ותקעו את המערכת.

לכן

א. לא מסכים ש667 זול מ533 וזה גם לא הגיוני לרוב החנויות אלא אם מדובר ב CAS 4

ב.אם 667 יקר יותר, למה מישהו בכלל צריך אותו אם הוא לא עושה OC לאור החנויות שהוצגו למעלה שמהם אני קונה 95 אחוז מהציוד שלי.

מי שמעדיף לקנות 667 זה או 667 איכותי שממש לא עולה 135 שקל או שהוא עושה OC.

ואם יש 533 עם CAS 4 בדיוק באותו המחיר ש מ י ו ע ד לעבוד בו, אז למה בכלל להשקיע ב 667 שלא יעבוד ב4 ? ולא משנה אחוז השיפור. גם אם זה 10 אחוז. הבן אדם לעולם לא יעבור 533 ממילא. עכישו יש מבין להיגיון ?

פורסם

מה הקשר לשדרוג מעבד ?

א. בכלליות : 667 זול יותר מ 533 , מה לא הגיוני בזה ? זה בדיוק הסיבה ש SDRAM עולה פי 3 מזכרון DDR2.

אני אומר בכלליות כי תמיד אפשר למצוא דוגמאות ספציפיות שסותרות את זה. ככה זה במחשבים : יש נקודת זמן שבה המחיר של חלקים ישנים עולה.

שוב - DDR2 667 אתה קונה ב 125 לגיגה ( מוכרים ב KSP, של סמסונג - איכותיים מספיק למחיר הזה ) אם אתה קונה יקר יותר אתה מבזבז כסף.

אני לא מאמין , אבל אפילו אפילו בקישור שאתה הבאת לחנות גיבור מחשבים זיכרון DDR2 533 עולה כמו DDR2 667.

( שלא יהיו אי הבנות... אני מדבר על DDR2 667 עם תזמונים CL5 ו 533 עם תזמונים CL4 , בדיוק כמו שמופיע באתר).

ב.כל מה שנאמר ב א' חשוב כי : שוב אני רוצה להזכיר שהפרש הביצועים בין מערכת עם DDR2 667 עם תזמנוים של CAS 5 לבין אותה מערכת עם זכרון 533 ותזמונים CAS 4 הוא מינימלי ובכל מקרה לטובת 667. ( כן, גם אם היחס מעבד-זכרונות הוא לא 1:1 )

ג. לגבי מי שכן שעושה OC ( אחנו מדברים פה על Q6600 כן ) : פשוט יעלה את המעבד מבאס של 266 ל 333 ( זה עוד נחשב ל OC קליל למעבד שכזה ) ואז יעבוד ביחס של 1: 1 עם זכרונות DDR2 667 . כל זכרון 667 הכי פשוט יהיה טוב ל OC שכזה. אני מדבר על OC למעבד ,ובלי שינוי תזמונים לזכרונות.

פורסם

לאלקס

אתה בהחלט מבין יותר ממני בחומרה אבל... גיבור מחשבים יכולים לפרסם מוצר שאין להם וגם אין ביכולתם להשיג,

ימשכו אותך חודש, ובסוף, אחרי הרבה טלפונים, יגידו לך שהמוצר בכלל מחכה לך בחנות, וכשתתייצב אצלם,

יתברר לך שבעצם אין, והמוקדנית לא הבינה, ו/או אתה, ו/או שהיא רק התחילה ו/או שיציעו לך מוצר חילופין.

ככה קרה לי... ואין להם בעיה בלהמשיך לפרסם את המוצר...

אז נחמד מצדם לתת ללקוח רציני כמוך הנחה כלשהי וגם שירות יותר נדיב אבל לצרכן שמתכוון לשדרג או להחליף מחשב,

צריך להיות ממש נאיבי לחשוב שגם הוא יזכה לאותו יחס...

הרבה יותר הגיוני לחפש חנות שקצת יותר מכבדת את עצמה ואת הלקוחות שלה -במיוחד כשמדובר במחשבים

פורסם

לאלקס

אתה בהחלט מבין יותר ממני בחומרה אבל... גיבור מחשבים יכולים לפרסם מוצר שאין להם וגם אין ביכולתם להשיג,

ימשכו אותך חודש, ובסוף, אחרי הרבה טלפונים, יגידו לך שהמוצר בכלל מחכה לך בחנות, וכשתתייצב אצלם,

יתברר לך שבעצם אין, והמוקדנית לא הבינה, ו/או אתה, ו/או שהיא רק התחילה ו/או שיציעו לך מוצר חילופין.

ככה קרה לי... ואין להם בעיה בלהמשיך לפרסם את המוצר...

אז נחמד מצדם לתת ללקוח רציני כמוך הנחה כלשהי וגם שירות יותר נדיב אבל לצרכן שמתכוון לשדרג או להחליף מחשב,

צריך להיות ממש נאיבי לחשוב שגם הוא יזכה לאותו יחס...

הרבה יותר הגיוני לחפש חנות שקצת יותר מכבדת את עצמה ואת הלקוחות שלה -במיוחד כשמדובר במחשבים

אני מסכים איתך. הבעייה היא שהרוב פה מחפשים בזול והרבה פה קונים בגיבור ולכן מי שיש לה יותר קונים מקבלת יותר ביקורות.

הידעת שלחנות יש מחזור מכירות של מיליון שקל ? אני שומע משפטים כמו "למה לי להוריד מחיר אם אנשים קונים ?" ומי שאומר לי את זה צודק. זה עולם קפיטליסטי ומי שעושה כסף בסופף החודש, הוא החכם, גם אם הלקוח הוא זה שצודק, וגם אם הלקוח לא תמיד צודק - הוא תמיד בסה"כ הלקוח, איך שאומרים.

העניין הוא שאני נתקל בבעיות אצל הרבה חנויות בין אם זה שלא סופרים אותך כשאני לא אומר מי אני ומגיע לחנות בלי תג ומתחזה לאחד שלא מבין בכלל ורוצה להבין איך לקוח אחר שלי היה מרגיש שם ואני חייב לומר שלא תמיד זה נחמד. ההבדל הוא שאני לא רץ ומספר על זה לחברה.

אבל אתה צודק, העניין עם המוקד שירות המחורבן הזה חייב להיפסק, זה פשוט מכוער. יחד עם זאת, כמו שאמרתי כל עוד לי לא עושים בעיות אני קונה בזול לחברה שפונים אליי וכולם מרוצים. וגם כשהיה צריך להחליף - החליפו. אגב גם כח אדם הוסיפו כשהיה צריך, ראה את החנות בר"ג שקיבלה תוספת כח אדם מבורך (אני מכיר רק אותה כי אני גר פה) יש הרבה מקום לשיפור, וגם באחרות שלא נזכיר את אלו שבאמת יש להן המון כסף. >:(

פורסם
כאשר איש רציני כגון עורך וידאו/סאונד/תלת מימד עובד על מחשב, הדבר האחרון שמעניין אותו זה OC. קודם כל זה השקעה של חצי אלף שקל לגוף קירור טוב וזכרונות מהירים יותר וכשמדובר על 4 ג'יגה זה מגיע אף מעבר לחצי אלף לזכרונות מהירים יותר = ממש לא שווה. כשיש קיץ והטמפרטורות עולות, אלה לא האנשים שאתה רוצה שיתקשרו אלייך בטענה ש "למה עשית לי OC ועכשיו המעבד מתחמם וצריך להוריד אותו ואני מפסיד זמן עבודה".

לא מסכים עם כל מני דברים שאמרת, אבל זה דוגמא שאני יכול לחלוק איתה עכשיו.

עסק של חבר מתעסק בהדמיה תלת מימדית.

התוכנה שלהם לפי השוואות באינטרנט מסתמכת בעיקר על כח עיבוד נטו, כמה יותר מהיר ויותר ליבות - יותר טוב.

יש סצנה מבחן מסויימת שלרנדר אותה לוקח להם 24 דק' עם ה-Q6600 שלהם, כמו מחשבים אחרים עם קונפיגרציה דומה.

זה לא מספיק מהיר בשבלהם.

הזמנים שמחשבים אחרים מרנדרים את הסצנה:

E4300 @ 3.0Ghz - 19:23min

Q6600 @ 3.6Ghz - 15:38min

2x Xeon X5355 8 cores @ 2.66Ghz - 10:44min

4x Xeon E7330 16 cores @ 2.4Ghz - 05:49min

לחברה כזאתי, היה הרבה יותר משתלם מלכתחילה לקחת מעבד זול דוגמת ה-E4300 או אפילו ה-E2160, להשקיע עוד 300-350 ש"ח בקירור נאות עם בחירה חכמה בלוח אם, והם בקלות היו משפרים את הביצועים שהם מקבלים כיום מה-Q6600 ומגדילים את התפוקה בפחות כסף מההון ההתחלתי שהם השקיעו.

הדרך היחידה שניתן באמת לקצץ בזמן הוא השקעה של כמה אלפי דולרים במחשב מרובה ליבות, וגם אז לא מובטחת הצלחה (יש בטבלה מחשב עם שמונה ליבות כמו ה-5355 שמסיים את הרינדור ב-17 דק'.. כן, יותר איטי מה-Q6600 המומהר, ואני לא רוצה אפילו לחשוב כמה הוא עלה).

בימים הקרובים אני אעזור להם להאיץ חלק מהמערכות שלהם, כל עוד הטמפ' נשארת סבירה כמובן, והעלות לא גבוהה מדי, זה משהו ששווה להם להשקיע אותו.

אני לא מדבר על אוברקלוק מטורף, אלא על ה-3.5Ghz על קירור אוויר איכותי, שמאוד נפוץ וקל להגיע אליו בבטיחות עם רוב ה-C2D.

האמת ממש מעניין אותי לדעת כמה מוציא E4300 שמגיע ל-3.5Ghz, אולי אני אפילו אפרק את ה-HTPC שלי רק כדי לבדוק את זה ;)

פורסם

1. מסכים איתך בכל מילה

2. כרגיל, אני מתנסח ככה שלא מבינים אותי אם לא קוראים לאט ;D אמרתי שהלקוחות לא רוצים OC, אל אני זה שאומר "זה רע". זה משפר ביצועים במחיר נפשי לחלק מהאנשים שלא בטוחים ומפחדים ש "זה ישרוף להם את המחשב יום אחד" פחד פסיכולוגי בלתי ניתן לשליטה . . .

3.אשמח לראות לינק לבמחן הזה שדיברת עליו, אשמור אותו להראות ללקוח מזדמן כהוכחת נקודה.

4. מממ . . . משהו מוזר לי. שני עורכי וידאו שאתמול דיברתי איתם אמרו לי ש4 ליבות טוב לעורכי תלת מימד ולאוו דווקא וידאו ושתוכנות עריכת הוידאו כגון PREMIER תומכות בקושי ב2 מעבדים לא שכן ב 4 וכמעט אף תוכנה (משום מה) לא תומכת ב4 ליבות מלא, למרות שהQ6600 כבר איזה שנה בשוק. אז מה הקטע?

פורסם

כן כשהם באו אלי לחפש פתרון אמרתי להם או שתשקיעו 10,000 דולר על שרת וזה יתן לכם ככה וככה.. או שתשקיעו כמה מאות שקלים על כל מחשב ונעשה להם אוברקלוק תוך כדי איבוד אחריות ובלה בלה בלה.. מה אתה חושב שהם בחרו אחרי שהם ראו את הטבלה? ;)

התוכנה היא Maxwell, נראה לי שהיא תוסף ל-MAYA.

הטבלה כאן:

http://www.benchwell.com/index.php?version=15

עוד דבר מגוחך, תראה איך מערכת עם 4GB זיכרון והרכב דומה מביסה מערכת עם 16GB זיכרון (מקום 3 ו-4).. איזה באסה למי שקנה את ה-16GB.. :P

על Premier לא היה לי צורך לחקור.

האמת בדקתי באותו זמן ועם מחירי הפנרין החדשים יכלו לקבל את הבסיס (מעבדים לוח זכרונות וספק) באיזור ה-6000 ש"ח אם מיבאים חלק מחו"ל - מערכת 8 ליבות מהחדשות שבטח מציגה ביצועים לא רעים ואף עוברת את רף ה-11 דק'. כמובן שזה נוגד את כל התאוריה שלך של קרוב לבית, להזמין מחו"ל.

אגב מי שהילל פה את נועה שהזמין מהם זיכרון וקיבל אחרי יום.. ואני הזמנתי GSKILL ואחרי חודש לא קיבלתי בטלתי בסוף, המבחן הוא כשמשהו לא נמצא בסטוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים