עבור לתוכן

יתכן שבוצעה חסימה של פורטים דרך הספקית לEMULE?

Featured Replies

פורסם

כל נבואות החורבן של "כל מי שקרא בפורומים שב014 אין הגבלות ועבר, גרם להם להוריד את השאלטר" די מזכירות לי חשיבה ילדותית מימי בית הספר היסודי.

אני גם כן פליט של 012 ב014, ובתעבורה של שיתוף קבצים לא מרגיש שום האטה מהיום בו התחברתי אליהם. (וואו, הסולסיק מוריד!).

אל לכם לקפוץ למסקנות מהר מידי. עוד לא אבדה תקוותנו.

• תגובות 71
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני פליט של נטוויזן וכעת ב014 יש גם כן הגבלות.....

כמו שנרשם וכפי שקורה גם בחברות אחרות יש כאלה שאצלהם זה כן חסום ויש כאלה שלא אתה כנראה לא חסום אז הרווחתה ותקווה שזה יהיה הסטטוס

שלך גם בהמשך ולהזכירך היו כאלה גם ב012 ו013 ונטוויזן שלא היתה אצלם חסימה זה לא אומר שלכולם לא הייתה!!!!

פורסם

כל נבואות החורבן של "כל מי שקרא בפורומים שב014 אין הגבלות ועבר, גרם להם להוריד את השאלטר" די מזכירות לי חשיבה ילדותית מימי בית הספר היסודי.

אני גם כן פליט של 012 ב014, ובתעבורה של שיתוף קבצים לא מרגיש שום האטה מהיום בו התחברתי אליהם. (וואו, הסולסיק מוריד!).

אל לכם לקפוץ למסקנות מהר מידי. עוד לא אבדה תקוותנו.

תרשה לי לשאול אותך מס' דברים:

1. מהו סוג החיבור שלך ?

2. מתי אתה בודק את מהירות ההורדה ? (לילה לא נחשב ,רק יום )

3.כמה ג'יגה אתה מוריד בחודש ?

פורסם

פשוט גועל נפש !

אני לא יכול לעשות עם האינטרנט שלי כלום. אפילו במשחק מולטיפלייר בפיפא , נגד משתמש ישראלי יש לאגים :kopfpatsch:

הם כנראה דפקו את כל התשתית עם ה8 מגה שהם מיהרו לשחרר , בשביל לתת מענה להוט.

עוד מישהו ניסה לדבר איתם ? לי אמרו שאין להם תקלה ושהם לא מגבילים.

מה אפשר לעשות ? אולי נתלונן כולם ביחד ? וניתן להם הפניה לאשכול הזה ?

מה אפשר לעשות ? לחזור ל012 ? או לברק ?

דרך אגב , מישהו פה מבין באנטי וירוס avg ? יכול להיות שהוא מגביל לי את התעבורה באינטרנט או משהו ?

פורסם

בפעם המיליון: בזק = תשתית

בזק בינ"ל = ספקית

אין בניהן קשר (חוק הגבלים עסקיים).

התשתית לא קשורה לדיון כי אין שם חסימת פורטים, traffic shaping (אני לא מחשיב פה את הQoS) וכו', בנוסף לעובדה שהbackbone של בזק יכולה לעמוד בהרבה יותר ממה שיש עליה היום.

ולפני שמישהו ממכם קופץ להגיד "אז למה אין מהירות יותר גבוהה מ8 מגה בארץ", אני אומר לכם שלא בזק מחליטה כמה לתת ואיזה חבילות לשווק, אלא הממשלה.

האמת היא, כפי שזה נראה, כל הספקיות בארץ מבצעות traffic shaping מאיזשהו סוג.

פורסם

יכול להיות שהבעיה קיימת רק אצל גולשי 014 עם תשתית של הוט ?

כי יש עכשיו מלחמה בין בזק להוט.

מה זה Qos ?

למה לבזק לבצע traffic shaping ? היא הרוויחה מכל הפליטים של הספקיות שעברו אליהם.

אם הם יחסמו פורטים מה ייצא להם מזה ? כולם יעזבו אותם

אני מוריד עכשיו טורנט עם 4300 סידרס , ואיזה 3600 פירס.

וזה הכי הרבה מגיע ל40 קיי.

כמה אפלוד אני צריך לתת לטורנט ? כדי להגיע למהירות הכי טובה ?

אבל בעקרון נראה לי שהם צודקים..כי בן אדם שמשלם 30 שקל לחודש. וטוחן להם את הפס עם מגה וחצי

גורם להם יותר הפסדים מאשר רווחים ?

פורסם

שוב, בזק = תשתית, הוט = תשתית - לא קשורות לבעיה!

בזק בינ"ל =ספקיות - או שהיא מבצעת traffic shaping או שהעומס על השרתים שלך גדל בצורה כזאת שאנשים חויים בעיות גלישה/שימוש בp2p מידי פעם.

traffic shaping זה מה שספקיות אינטרנט מבצעות ע"מ להגביל תקשורת מסויימת, למשל שיתוף קבצים, וזאת ע"מ לשמור על רוחב הפס שלהן.

וVaz, לגבי הבעיות עם קליינט הטורנט שלך, אתה מוזמן לפתוח דיון בפורום תוכנה.

פורסם

כל המלעיזים והספקנים - מוזמנים לנסות את טורנט הבדיקה הבא:

http://borft.student.utwente.nl/~adrian/torrentphp/torrent.php/OOo_2.3.0_Win32Intel_install_en-US.exe.torrent

התוצאה שצ"ל (אם לא מתבצע trafic shaping ע"י הספקית) היא - 100%~ מרוחב החבילה, ~500 seeds בתוכנת uTorrent.

והנה התוצאה אצלי (ADSL/1.5M בב"ל) :

55258502jo1.jpg

אינני אומר שאין בבב"ל בעיות , אך עיקרן (לאחרונה) - חוסר איזון טוב לעומסים בשרתים שלהם, ובCONNECTION בודד - אכן תורגש לפעמים האטה. גם פינגים - יהיו מושהים וגרועים ליעדים מסויימים - בעיקר באירופה. זה לא מורגש (לפחות בינתיים...) בתוכנות P2P - בעלות ריבוי חיבורים. אז אולי מתכננים משהו עתידי שם, כרגע - אין לי טענות לפחות בשטח זה...

פורסם

תרשה לי לשאול אותך מס' דברים:

1. מהו סוג החיבור שלך ?

2. מתי אתה בודק את מהירות ההורדה ? (לילה לא נחשב ,רק יום )

3.כמה ג'יגה אתה מוריד בחודש ?

1. 5 מגה, בזק בינלאומי. ADSL

2. מדבר גם על היום וגם על הלילה. ביום, בשעה 13:00 לערך, הורדתי ב400 קיי לשנייה - יציב.

3. להיות כנה? אני לא מודד. גם לא כל-כך יכלתי, כשהייתי עוד ב012.

אני אשקר אם אגיד שאני לא חש האטות בגלישה פה ושם, בזמן האחרון. אבל אל לנו לקפוץ למסקנות כל-כך מהר.

פורסם

נכון.

אין לשייך בין תשתית (בזק) לבין ספק אינטרנט (בזק בינלאומי).

מי ששולט בתעבורה זהו ספק האינטרנט.

Traffic Shaping או בעברית "עיצוב התעבורה" החלו אצל ספקים בחו"ל ויושמו גם בארץ.

ככל הנראה כל החברות עושות את זה וזאת על מנת לשמור על רוחב הפס.

בד"כ זה מתבצע כל שעות היום ואז הם מרימים את השאלטר בין השעות 1 בלילה לבין 7-8 בבוקר , לכן פתהום אתם שמים לב לעליה במהירות.

זוהי אחת ההוכחות לכך שהם נוקטות בשיטה זו.

הנה תצלום מסך מאצלי שאכן מאשש את התופעה :

tmmajwuzhm14.jpg

http://www.siz.co.il/up/tmmajwuzhm14.jpg

שימו לב שבלילה יש מהירות הורדה גבוהה מאוד (אני עם חיבור 1.5)

והחל מהשעה בערך בין 7-8 בבוקר ,בזק בינלאומי מפעילה את Traffic Sahping ,כלומר מורידים את השאלטר ומתחילים להאט את התעבורה.

ברגע שהם מזהים אצלם שהלקוח משתמש בתוכנות P2P ,אוטומית , הם מאיטים לו את התעבורה.

לכל מי שהיה ספק שבזק בינלאומי לא נוקטים בשיטה הזו אז שיחשוב שנית.

הדבר כבר ידוע מזמן אצל גולשים בחו"ל וכן גם אצלהם זה עובד באותו עיקרון.

זוהי אחת הסיבות שאנשים כאן מדווחים שהאינטרנט שלהם עובד מצוין בלילה...קיבלתם את התשובה לכך.

הנה רשימה של ספקיות מחו"ל שסומנו כ BAD ISP , בעברית צחה , ספקי אינטרנט גרועים לרשת הביטורנט וכן גם לאימיול.

חלקן משתמשות ב Traffic Shapping

אני חייב ציין שהרשימה לא הכי מעודכנת ובטוח נוספו עוד ספקיות לרשימה השחורה הזו.

http://www.azureuswiki.com/index.php/Bad_ISPs

שימו לב ש 012- מופיעה שם כמגבילה אנשים שמורידים הרבה, כנרה מעל מכסה מסוימת בחודש.

אני שב ואומר,סביר להניח שהרשימה הזו לא הכי מעודכנת ונוספו עוד ספקיות שמאיטות את רשתות השיתוף.

עוד תחכום של ספקי האינטרנט כאשר אתם מתקשרים על תלונות על בעיות מהירות, הם מפנים אותכם לאתר הבית שלהם להריץ שם מבחני מהירות.

הפלא ופלא שם אתם מורידים ומעלים במהירות רבה אפילו במלוא רוחב הפס.

אבל זה תחכמון...

מפני שאתם בעצם עובדים על הורדה מאקספלורר ואותו הם לא מאיטים או חוסמים.

רק את תוכנות P2P.

לכן הבדיקה הזו שווה לתחת.

ע"פ מה שאני רואה וזה דיי מונוטוני , הגבלת רוחב הפס בתוכנות P2P היא בין 10-20 אחוז ,כמובן שפה ושם יש קפיצות.

אבל זאת בדקתי ע"פ ממוצע כללי.

אני רק רוצה לציין שעד לפני כמה חודשים הורדתי כמעט בכל רוחב הפס על אותו חיבור וללא שום בעיות.

יתכן מאוד - ואני מעלה רק חשד - שספקיות האינטרנט מסווגות את הלקוחות ע"פ גולשים רגילים וגולשים כבדים.

בגולשים הרגילים אולי לא נוגעים מכיוון שהם לא עוברים מכסה מסוימת בחודש ואת הגולשים הכבדים הם כן מאיטים.

ההשערה הזו היא בעקבות כך שישנם אנשים שמדווחים שהם מורידים במהירויות גבוהות ולא סובלים מבעיות של איטיות בתוכנות שיתוף.

אני באמת חושב זה לא יתכן שאנו נשלם את מלוא הכסף ונקבל רק תמורה חלקית עבור מה שאנחנו משלמים.

הרי כל החברות יודעות שאף אחד לא צריך חיבור 5,8 מגה בשביל לפתוח דף אינטרנט, בואו נהיה ריאלים.

לכן אני חושב שאם נקים פה סערה וצעקה אולי יזוז פה משהו.

החברות מפחדות להודות בעיצוב התעבורה מכיוון שהם פחודות מבריחת לקוחות.

אבל אם הם ידעו שאחנו כבר עלינו עליהם והם נחשפו אולי ישתנו דברים.

סתם העלאת קונסיפרציה - האם יתכן שישנה מגמה להאט בעלי חיבורים איטים יותר כדי שישדרגו לחבילות גדולות יותר ?

ואז כשהם ישדרגו כאשר הענין ימוצה , יחזור התהליך שנית ?

מה שאנו כן צריכים לבדוק ,אם האטה מתרחשת רק אצל גולשים איטים יותר נגיד חיבורים 512-768-1.5

גם מאוד יכול להיות ש Traffic Shaping שבהן נוקטות ספקיות האינטרנט אינה מיושמת בצורה גורפת כלפי כל הגולשים.

וזאת מאוד יכול להיות על מנת ליצור מצב שבו אחד מוריד מהר, השני לאט, וליצור אצלנו ספק .

אולי הפעלה גורפת של הטכנו' הזו הייתה מוכיחה מעל לכל ספק שהספק אכן משתמש בה ובזה הם לא מעוניינים.

מאוד יכול להיות שהם רוצות שהספק יקנן בנו ושלא יהיו לנו הוכחות חד משמעותיות וחותכות.

כמו שרשמתי כבר, רב הנסתר על הגלוי.

אבל אי אפשר להתווכח עם האטה בתוכנות שיתוף שאנשים חשים כאן וזאת כבר עובדה.

את נושא Traffic Sahpping כבר טחנו גולשים בחו"ל ששם זה כבר ידוע מזמן.

הדבר הראשון ששואלים גולש שחש בהאטה בתעבורה מי הוא הספק שלו.

ובמידה והוא שייך לספק גרוע הוא מקבל המלצה להחליף ספק לאחד הספקים המומלצים במדינתו.

מכיוון שאנו חיים במדינה קטנה מבלי הרבה מבחר ,התחרות בישראל מעולם לא הייתה הוגנת עקב מס' שחקניות מועט באותו תחום.

ומה אם לבסוף כול נוהגות באותה השיטה בישראל ?

מה שבטוח לפחות מבחינתנו הצרכנים , אנחנו צריכים לעשות משהו.

אם זה בחרם, צעקה , מחאה , עצומה , לא יודע אבל משהו...

rafi_d - הבדיקה שאתה עושה לא נכונה במיוחד.

אתה כנראה לא מבין איך הטכנולוגיה עובדת.

היא לא עובדת על ההורדה שלך אלא על ההעלאה שלך.

מכיוון שבטורנטים כאלו שרוב ההורדות שלך מתבצעות דרך ה SEEDRS , להם אתה לא מעלה ולכן אתה מקבל הורדות גבוהות.

תנסה אותו הדבר עם טורנט רגיל שבו אין מס' רב של SEEDERS לעומת PEERS שזה מה שבד"כ יש וספר לנו על המהירות שלך.

מתי ביצעת את הבדיקה ? יום ? לילה ?

פורסם
rafi_d- הבדיקה שאתה עושה לא נכונה במיוחד.

אתה כנראה לא מבין איך הטכנולוגיה עובדת.

הבדיקה בוצעה בעת העלתה לפורום. על איזו "טכנולוגיה" מדובר - bittorrent או trafic shaping ? נכון, בשתיהן אינני מבין לעומק, אבל די כדי להבין - שלבב"ל המשאב היקר הוא DL (ולא ה UL המסכן שלנו...). אם - אז אותו היא תנסה להגביל (איכשהו).

הבדיקה הזאת - באה להראות האם הספק מגביל את הDL או לא. לכן בחרתי בטורנט עם מקורות "טובים", שנותנים 10+K כל אחד. רובם - שרתי לינוקס. נראה שבב"ל *לא* מגבילים את הDL בP2P. תנסה לעשות את אותה בדיקה ומולך - תראה מה התוצאה של לקוח בNETVISION (למשל...) . העובדות ידברו בעד עצמן.

לשאלתך השניה - נכון, טורנטים אחרים - לא "מהירים" כל כך, אבל מסיבות של מקורות פחות טובים + גם כפי שאמרת - חציים לפחות (במקרים "שלי") הם peers שעושים גם UL. בטכנולוגיית TCP - זה אכן גורם מגביל את הDL. אין קשר בין זה להגבלה של הספק (אם לזה התכוונת) ולכן אינם טובים להמחשת הבעיה או אי קיומה.

פורסם

אני מצליח להוריד הכי הרבה על 145 קיי בטורנט שנתת.

ואני גולש על מגה וחצי , עם תשתית של הוט.

ובאמת בטורנטים אחרים עם אותם מספר seeds ופירס , אני כמעט ולא מגיע ל20 קיי.

ושלא נדבר על זה שהאמיול מתה לגמריי ..יש פה מישהו שאומר שהאמיול שלו עובדת בצורה תקינה ?

ואני ממש מקווה שהתאוריה של firemebad , לא נכונה.

כי באמת אם תשימו לב , אפשר לראות שרוב המתלוננים על בעיות הגלישה הם הלקוחות של ה1.5 מגה והחבילות הקטנות.

אולי זה בגלל שהם רוצים לעודד אותנו לקחת חבילות יותר גדולות , או שפשוט הם מיהרו להשיק את ה8 מגה על חשבון לקוחות קיימים.

איך אני יודע איזה שרתים מתאימים לחיבור p2tp עם 014 ?

פורסם

אני מצליח להוריד הכי הרבה על 145 קיי בטורנט שנתת.

ואני גולש על מגה וחצי , עם תשתית של הוט.

אחלה, כמעט 80%. זה נקרא הגבלה ? באחריות תוכל להגיע גם ל100% אם ניקוי רוגלות, וכיוונון הTCP שלך.

פורסם

הבדיקה בוצעה בעת העלתה לפורום. על איזו "טכנולוגיה" מדובר - bittorrent או trafic shaping ? נכון, בשתיהן אינני מבין לעומק, אבל די כדי להבין - שלבב"ל המשאב היקר הוא DL (ולא ה UL המסכן שלנו...). אם - אז אותו היא תנסה להגביל (איכשהו).

הבדיקה הזאת - באה להראות האם הספק מגביל את הDL או לא. לכן בחרתי בטורנט עם מקורות "טובים", שנותנים 10+K כל אחד. רובם - שרתי לינוקס. בב"ל הם *לא* מגבילים את הDL בP2P. תנסה לעשות את אותה בדיקה ומולך - תראה מה התוצאה של לקוח בNETVISION (למשל...) . העובדות ידברו בעד עצמן.

לשאלתך השניה - נכון, טורנטים אחרים - לא "מהירים" כל כך, אבל מסיבות של מקורות פחות טובים + גם כפי שאמרת - חציים לפחות (במקרים "שלי") הם peers שעושים גם UL. בטכנולוגיית TCP - זה אכן גורם מגביל את הDL. אין קשר בין זה להגבלה של הספק (אם לזה התכוונת) ולכן אינם טובים להמחשת הבעיה או אי קיומה.

אז זהו ידידי מה שמוגבל הוא לא ה DOWNLOAD אלא ה UPLOAD כמה שזה נשמע מוזר,אבל כך עובד Traffic Shaping .

דרך אגב מה שחשוב לנו כגולשים במיוחד בתור אנשים שמשתתפים בתוכנות שיתוף זה ה UPLOAD ולא ה DOWNLOAD.

את זה כמובן ידעו כל הזמן ספקי האינטרנט ובמיוחד בישראל.

במשך שנים עבדו עלינו ספקי האינטרנט כשמכרו לנו חבילות עם Download גדול לעומת UPLOAD ,נמוך.

לעומת זאת במדינות אחרות היחס בין ה DOWNLOAD ל - UPLOAD הוא הרבה יותר טוב , לעיתים 1:2.

מהשוואות שעשיתי לעומת מדינות אחרות כמו ארה"ב , שוודיה ואחרות אנחנו ממש ממש מקופחים מבחינת ה UPLOAD ולא סתם ידידי, הכל מכוון.

מכיוון שתוכנות השיתוף מזכות אותך בהורדה ע"פ מה שאתה מעלה ,השיטה שלהם בדיוק עובדת על הנקודה הרכה והיא העלאה שלנו.

אני יסביר בקצרה איך השיטה עובדת.

ה UPLOAD שלך מחולק לשני חלקים.

1.מה שאתה מעלה לצד השני.

2.בקשות שאתה שולח לצד השני ,שזה ליצירת חיבורים,ובקשות לחלקי קובץ.

מה ש Traffic Shaping עושה זה בעצם להאט את הפאקטים שאתה שולח לצד השני ובהם בקשות שלך לחיבורים,הורדת חלקי קובץוכו'.

הצד השני בעצם מחכה לפאקטים שלך יותר מידי זמן ושולח את המידע ב DELAY .

לכן נוצרת האטה של בהורדות.

בעצם האטה שלנו היא לגבי ה UPLOAD שלנו ולא לגבי ה DOWNLOAD שלנו.

ושוב אני חוזר לאותם טורנטים שנותנים לבדיקה כמו לינוקס ,אופן אופיס ואחרים.

טורנטים אלו הם בעלי SEEDERS גבוהים ואתה כמעט ולא מוריד מ PEERS , לכן אתה בעצם כמעט רק מוריד ולא מעלה כמעט כלום ,לכן מהירות ההורדה בטורנטים אלו גבוהה יחסית.

ושוב לענין הלילה, כמו שרשמתי , השעות שהספקיות משחררות את ההאטה ביא בין 1 בלילה לערך עד ל -7-8 בבוקר לערך, ולכן ההורדות בלילה גבוהות.

מ 7-8 בבוקר שוב מופעל Traffic Shaping ,ולכן אני חובים האטה בשעות היום ( ראה אפילו את התמונה שצרפתי בהודעה קודמת).

VAZ - שוב מצבך תואם לשלי.

חיבור 1.5 , הורד סביבות 20 קיי , כמו שרשמתי בהודעה קודמת 10 אחוז רוחב פס מוקצה.

לעיתים זה נע לפעמים בין 20-30 , אז נגיד 10-20 אחוז רוחב פס מוקצה לנו בעקבות "עיצוב התעבורה"

לא על זה שילמנו..

נכון , באמת מה שאני שמתי לב שבעלי חיבורים גבוהים יותר מורידים מהר יותר , השאלה היא אם גם הם חובים בעיות באיטיות בתוכנות שיתוף.

לפי דעתי זה לא מקרי, למרות שזו עדיין השערה ,אבל האם יתכן שהכל ענין לגרום לנו בעלי חיבור 1.5 ומטה לשדרג לחיבורים גבוהים יותר ?

צריך לבדוק את הענין הזה לעומק.

אולי לפתוח עץ לבעלי חיבור 1.5 ומטה ולבעלי חיבור מהיר יותר ולראות אם יש הבדלים , ומי בדיוק חובה איטיות בתוכנות שיתוף.

לגבי רשת אימיול...

זו בדיוק הסיבה שעברתי לביטורנט.

גם אני חשבתי כך, שהתוכנה אימיול לא שווה שום דבר, ועד לפני כמה חודשים הורדתי במהירות בביטורנט ללא שום האטה.

מה שמחזק אצלי את העובדה שביטורנט לא הייתה נחסמת אז.

בדיוק כשביטורנט הפכה לפולפולרית , פרסומים ב YNET על " רשת השיתוף הדור הבא " ,ספקי האינטרנט הבינו שגם אותה הגיעה השעה לחסום , והנה פתהום זה קורה.

תאמין לי שהכל מכוון ואין שום דבר מקרי.

הם פשוט חושבים שהציבור מטומטם,אבל אנחנו לא מטומטמים, אלא פשוט פראירים.

פורסם

ל80 אחוז , אני מגיע ספציפית רק עם הטורנט הזה.

עם טורנטים , הכי פופולריים והכי משותפים שיש , אני מגיע רק ל20 קיי.

וה Utorrent אומר שהפורט פתוח ותקין.

האמיול מתה לגמריי , או שזה נותן מזהה נמוך , או מזהה גבוה ולא עובר את ה5 קיי. ואין לי ראוטר בכלל.

הדי סי ++ , גם משותקת. אפילו לשחק משחק רשת בפיפא בקושי אני יכול.

ואין לי רוגלות במחשב , אני מריץ בדיקה של Ad-Aware אפילו פעמיים ביום.

לא שיניתי שום דבר במחשב , שאמור להשפיע על מהירות הגלישה שלי.

לפני חודש הכל היה תקין..לא יכול להיות שזה מהמחשב שלי.

יש לך אולי לינק לעוד טורנט שעובד אצלך בצורה טובה ?

אתה אומר לי בבטחון מלא , שאתה מצליח לעבור את ה100 קיי באמיול ?

יש איזשהו קובץ mp3 בפורום רשתות בתפוז , שאפשר לשמוע שם נציג של 014 , מודה שיש להם בעיות עם האמיול.

אני מעלה את הקובץ בתור txt

פשוט תשנו אותו ל Mp3.[br]פורסם בתאריך: 1.12.2007 בשעה 21:12:12

הממ , כתבתי מייל לתמיכה הטכנית של 014..ונתתי להם לינק לדיון הזה..אני מקווה שהם אולי יתייחסו ?

למה להם להגביל פורטים ? הרי כולם עברו אליהם רק בגלל שהספקיות האחרות הגבילו ?

אם יש להם בעיה זמנית , אז לפחות הם צריכים להיות הוגנים ולהודיע על זה.

ובאמת צריך לעשות סקר ,

בנתיים מי שמתלוננים על הבעיות הם רק הלקוחות של ה1.5 מגה.

firemebad , אני אפילו ב2 בלילה , בשעות הקטנות של הלילה..לא מצליח להוריד כלום עם האמיול.

האמת שלא ניסיתי להשאיר את הטורנט דלוק בלילה , אבל אני אבדוק את זה.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים