עבור לתוכן

ניהיה לי סלט שלם עם סוגי הפאנלים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

S-IPS או S-PVA הם הפאנלים המומלצים, שיתאימו כמעט לכל שימוש.

לזמן התגובה המוצהר אין כל-כך משמעות, זה סתם גימיק כדי לנסות למכור.

ה-DELLים למשל מפורסמים כ-16MS, ובפועל הם בין המהירים בשוק (יותר מהירים מכל מסך 5MS שקיים).

אז מה בכל זאת ההבדל בין S-IPS או S-PVA?

פורסם

ההבדל העיקרי הוא בדיוק הצבעים(התיאורטי שמושג בעזרת מכייל חיצוני)הגבוה של S-IPS וזויות הצפיה רגילות רחבות.

מסכים בעלי S-IPS מציגים זויות צפיה רחבות מאוד בשימושים רגילים בהם התמונה על המסך אינה כהה מאוד(קרובה לשחור)

לעומתם מסכים בעלי פאנל VA לנגזרותיו כגון S-PVA מציגים זויות צפיה צרות במקצת וחוסר ניגודיות זניח למדי במרכז המסך.

כאשר עוברים לשחור המצב מתהפך והיתרון עובר לפאנלים מסוג VA, אלו מציגים זויות צפיה רחבות בשחור אשר נשאר

עמוק ושחור ואילו פאנל S-IPS נוטה להציג מעין הילה או זוהר סגול/אדום בקצוות התמונה שיכול לעיתים להפריע בעת צפיה בסרטים.

זו אחת הסיבות שהפאנל השולט בטלויזיות LCD הוא VA בגלל יחס הניגודיות הסטטי הגבוה(עומק השחור) והיכולת לשמור עליו

על פני טווח זויות רחב.

שני הפאנלים מתעלים בכל הפרמטרים מלבד אחד על פני פאנלים מסוג TN, הם יקרים יותר מאשר TN.

פורסם
  • מחבר

אז S-PVA הרבה יותר טוב

גם ככה אני לא מסתכל על המסך מהצד אז מה זה משנה לי?

פורסם

לא יצא לי לראות S-PVA, אבל כן יצא לי לראות PVA/MVA רגילים, ואני מניח שהשינויים הם יותר כמותיים מאשר איכותיים ביניהם.

בגדול, Bagheera תיאר את זה נכונה, אם כי הייתי מדייק: זה לא שזוויות הצפייה של IPS גבוהות יותר מאשר של VA, אלא שב-VA כבר בזוויות קטנות יש עיוותים בצבעים שניתן להבחין בהם (לבן מצהיב, צבעים מחווירים), ואילו ב-IPS אין דברים כאלה בכלל. זאת הסיבה שאני אישית מעדיף IPS על PVA.

בשחור עמוק זה באמת מתהפך (ולמעשה היתרון המשמעותי יותר של VA, מעבר לגוון הסגול של IPS) זה פשוט שהשחור עמוק יותר. עדיין לרוב זה לא הבדל כל-כך קריטי, ולכן גם IPS טוב לסרטים (יש פאנלים שבהם אותה הילה סגולה פחות בולטת).

אם אתה לא מסתכל על המסך מהצדדים זה עדיין משנה, כי העיוותים הגדולים ביותר של TN הם בזוויות האנכיות. זה אומר שגם כשיושבים בדיוק מול המסך, הבהירות לא נראית אחידה לכל הגובה. יש כאלה שזה מפריע להם יותר וכאלה שזה מפריע להם פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים