עבור לתוכן

תשלום 200 ש"ח עבור ביקור טכנאי להתקנת ראוטר

Featured Replies

פורסם

אם היינו בפורומים של נובים זה היה נכון, למשתמשי HWZONE אני לא רואה שום לשלם לטכנאי עד הבית בשביל משהו יחסית פשוט וגם לא ללמוד מזה כלום.

אבל מעבר לזה, למשתמשים שכן מחפשים ללמוד ולהבין (וזה הקהל יעד של ה-HWZONE לפי דעתי), חבל לזרוק כסף מיותר על משהו שאפשר ללמוד ולעשות לבד (ויחסית בקלות).

אני מסכים איתך בנוגע להתקנה נתב חוטי אבל אם הייתי צריך נתב אל חוטי הייתי משאיר את זה לטכנאי (למרות שאני חושב שהם גזלנים ובעידן שלנו כולם לומדים ומסדרים את המחשב לבד) למה יש טווחי קליטה וכל זה והגדרות אבטחה.

אם הוא ילך על התקנה חוטית אני ממליץ בחום על www.netcheif.com

משם למדתי הכל.

פורסם

אם היינו בפורומים של נובים זה היה נכון, למשתמשי HWZONE אני לא רואה שום לשלם לטכנאי עד הבית בשביל משהו יחסית פשוט וגם לא ללמוד מזה כלום.

כשאין ברירה אז אין ברירה, לדוגמא כשצריך הרבה רכיבי חומרה בשביל לאתר את מקור התקלה ואין ברשות המשתמש מספיק חלקי חילוף אז באמת צריך לערב מעבדה.

אבל מעבר לזה, למשתמשים שכן מחפשים ללמוד ולהבין (וזה הקהל יעד של ה-HWZONE לפי דעתי), חבל לזרוק כסף מיותר על משהו שאפשר ללמוד ולעשות לבד (ויחסית בקלות).

הסיפא שלך קצת רחוקה, היית צריך לרשום:

"אבל מעבר לזה, למשתמשים שכן מחפשים ללמוד ולהבין (וזה הקהל יעד של ה-HWZONE לפי דעתי) ומוכנים להשקיע כסף על משהו שאפשר ללמוד ולעשות לבד (ויחסית בקלות)."

פורסם

הסיפא שלך קצת רחוקה, היית צריך לרשום:

"אבל מעבר לזה, למשתמשים שכן מחפשים ללמוד ולהבין (וזה הקהל יעד של ה-HWZONE לפי דעתי) ומוכנים להשקיע כסף על משהו שאפשר ללמוד ולעשות לבד (ויחסית בקלות)."

השקעה זה כשאתה מקבל\תקבל תמורה בעתיד.

בשני המקרים (גם אם הטכנאי יבוא ויקח 200 שקל וגם אם הוא ילמד ויעשה לבד בחינם) הרשת תעבוד בסופו של דבר.

השאלה מה הופך את הטכנאי עד הבית להשקעה, מה היתרונות\תמורה שהוא יקבל בעתיד ?

כמובן שזה החלטה שלו ואם הוא יחליט לשלם 200 סתם מעצלנות\פחדנות זה יהיה לגיטימי לגמרי ואף אחד לא יבוא אליו בטענות, אבל אני לא ממש מסכים איתך בנושא ה"השקעה".

פורסם

אתם ממהרים מידי לבטל את הערך של אדם שזה המקצוע שלו (מבלי להכנס לענייני מחיר)

תאמין לי, שאת הדברים שאני כותב כאן, אני כותב מתוך היכרות מעמיקה את הנושא, ואת האנשים, ונסיון רב במערכת:

לא כל "טכנאי", ובפרט כאלה שמגיעים מטעם ספקיות אינטרנט מסויימות, הוא איש שזה המקצוע שלו.

הרבה מאוד פעמים ה"טכנאי" הוא תומך טכני לשעבר, שקיבל רכב ופלאפון, ובלשון המעטה, לא תמיד יודע מה הוא עושה.

(למרות שהוא כן מבין יותר מההדיוט הממוצע שמזמין אותו, אין ספק,

אבל אם יש מספיק בינה בראשך להכנס ולהעזר במומחים בפורומים באינטרנט, וללמוד בעצמך - הרווחת)

אז התחושה שאתה מקבל -

(בגלל המותג (הספקית הגדולה) שמציע לך את הטכנאי, ובגלל הפרסום, אתה חושב ששווה להשקיע 200 ש"ח במומחיות של צנון)

לא תמיד מוצדקת.

אין לראות באמור לעיל כדיבה או דברי השמצה או הטעיה במכוון כלפי חברה כלשהי במשק.

הדברים נכתבו באופן כללי, ולא התייחסו לחברה מסויימת.

ובכלל, מתייחסים לא רק לשוק האינטרנט ולספקיות, אלא לכל נושא שאפשר ליישם בו את ההתנהגות הזו.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה, מבלי לפגוע בדיון שהתפתח פה וכדי לפתח את אחת הגישות שהועלתה, משמע, "עשה זאת בעצמך",

אני באמת מבקש להחזיר אתכם להודעה הקודמת שלי ולשאלת סוג הנתב:

מה לגבי דגם הנתב?

הם מציעים לי אחד אלחוטי תומך כבלים של LEVEL ONE (לא ידעו אפילו להגיד את הדגם).

האם יש הבדל מהותי בין נתב אחד לאחר או בצרכים הבסיסיים שאני צריך?

מה למשל רע בנתב הזה (אלחוטי)?

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=395

או זה (משולב קווי ואלחוטי)

http://www.officecenter.co.il/Product.asp?Pid=wbr-3406tx&Cat2Cat1ID=51&Cat2ID=131&aff=Zap〈=he

פורסם

תאמין לי, שאת הדברים שאני כותב כאן, אני כותב מתוך היכרות מעמיקה את הנושא, ואת האנשים, ונסיון רב במערכת:

לא כל "טכנאי", ובפרט כאלה שמגיעים מטעם ספקיות אינטרנט מסויימות, הוא איש שזה המקצוע שלו.

הרבה מאוד פעמים ה"טכנאי" הוא תומך טכני לשעבר, שקיבל רכב ופלאפון, ובלשון המעטה, לא תמיד יודע מה הוא עושה.

(למרות שהוא כן מבין יותר מההדיוט הממוצע שמזמין אותו, אין ספק,

אבל אם יש מספיק בינה בראשך להכנס ולהעזר במומחים בפורומים באינטרנט, וללמוד בעצמך - הרווחת)

אז התחושה שאתה מקבל -

(בגלל המותג (הספקית הגדולה) שמציע לך את הטכנאי, ובגלל הפרסום, אתה חושב ששווה להשקיע 200 ש"ח במומחיות של צנון)

לא תמיד מוצדקת.

אחרי הרבה שנים של עבודה בנושא בכל מיני מחלקות ותפקידים אני יכול לומר לכם שכדאי לתת לו לבחור מבלי לעשות שיקולים עבורו.

לא מעט פעמים קורה שמנסים לעזור מעבר ולבחור בשבילם במטרה טובה וזה מסתבך ומסתבך ובסוף התהליך מתברר שהוא לא רצה לחסוך כסף והכאב ראש שנוצר לחלוטין לא היה רצוי עבורו.

זה כלל טוב גם בחיים דרך אגב...

מההתעלמות המוחלטת של הבחור כאן אני מבין שהעצה הזו לא רלוונטית לכאן :)

BORNTOBWILD

על מנת לעשות השוואה בין הראוטרים שהצעת תצטרך בכל זאת להשיג את הדגם שמציעים לך,

אנשי מכירות אף פעם לא מבינים טכנית,בקש שילכו לברר או תתקשר לתמיכה חברה גדולה מוכרת את אותם דגמים לאורך זמן כך שידעו לומר לך.

פורסם
  • מחבר

טוב, זה הדגם המדויק שמציעים לי בנטויז'ן: LEVEL ONE: WBR-3406TX

במקרה זה אותו הדגם ששאלתי עליו קודם:

http://www.officecenter.co.il/Product.asp?Pid=wbr-3406tx&Cat2Cat1ID=51&Cat2ID=131&aff=Zap〈=he

ובחנויות אחרות הוא עולה 200 לעומת 350 שרוצים בנטויז'ן.

האם הדגם אמין וניתן להסתדר בהתקנתו ובהגדרתו ללא טכנאי?

האם הדגם השני ששאלתי עליו עדיף מבחינות אלו?

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=395

פורסם

איזה חיבור יש לך (תשתית+חבילה)

פורסם

הLEVEL-ONE תומך בכבלים בצורה יותר טובה, אבל בכללית הוא פחות אמין מה3COM (אין בעיה בחיבור ADSL).

הבעיה של ה3COM שבגרסאות מסויימות הוא לא יתחבר בL2TP כמו שצריך, ולרוב אין אפשרות לשדרג את הקושחה לחדשה.

מה שכן, עדיין אפשר לעבוד עם PPTP או חיבור ללא חייגן (למרות שהאחרון אינו אופציה בנטויז'ן).

אני עדיין תומך של הנתב הזה כי הוא מציג יחס מחיר/תועלת מצויין, אני אישית עובד איתו כל הזמן.

בכל אופן,הממשק של הLEVEL-ONE הוא אחד מהגרועים, לדעתי, אז אם אתה בכלל לא מתמצא בתחום יתכן שתתקשה.

בגדול דעתי היא שלא צריך טכנאי שיבוא להתקין נתב אצל מישהו שיש לו ידע סביר במחשבים ומוצרי אלקטרוניקה ומוכן ללמוד תוך כדי.

נ.ב.

אני לא הייתי ממליץ לך לקנות מאייבורי. תריץ חיפוש בפורום לגביהם ותראה.

פורסם

אז ככה אני הייתי בדיוק באותו מצב כמוך

התקנה ממש יקרה ותשלום חודשי גם מאוד יקר ביחס למה שאפשר לקבל בחוץ אבל אתה משלם את התוספת בשביל התמיכה

מה שהרגיז אותו הכי הרבה זה העובדה שהם לא היו מוכנים להגיד לי את דגם הראוטר אלא רק את שם החברה כאילו זה חאפרים פה

בנוסף המחיר הגבוה ביותר אז עשיתי את השיקולים שלי וקניתי לבד והגדרתי אותו יחסית לבד

(חוץ מזה שהנציג נתן לי כתובת אחת וחבר שלי אמר לי שצריך להגדיר דרך הדפדפן )

תשמע זה לא כזה ארוך ולא כזה מסובך אבל אם אין לך ידע קודם בכלל אני חושב שיהיה לך קצת קשה

מה עוד שאם הפן הכספי לא משחק תפקיד חשוב אצלך אני ממליץ לך לקחת את הטכנאי

ובנוסף הדבר הכי חשוב כשלי הציעו לי את זה ב012 אמרו לי שברגע שאני עושה את זה אני עובר ללקוח עסקי מה שאומר שאני מקבל תמיכה יותר טובה ומהירה וגם עדיפות במהירות!! מה שהיה ההוכחה החד משמעית שכן יש תעדוף!! למרות שידעתי את זה כבר

פורסם
  • מחבר

Vatos-Locos, אני מחובר לכבלים.

Czar_salad,

אם הבנתי אותך נכון, בשורה התחתונה, לדעתך, עדיף ה LEVEL ONE למשתמשי הכבלים?

ולגבי הממשק הגרוע, מה מקורות המידע שמהם אוכל ללמוד על התקנתו והגדרתו?

arik100, איזה נתב קנית בסופו של דבר ואיך למדת על אופן התקנתו?

פורסם

הLEVEL-ONE תומך בכבלים בצורה יותר טובה, אבל בכללית הוא פחות אמין מה3COM (אין בעיה בחיבור ADSL).

הבעיה של ה3COM שבגרסאות מסויימות הוא לא יתחבר בL2TP כמו שצריך, ולרוב אין אפשרות לשדרג את הקושחה לחדשה.

מה שכן, עדיין אפשר לעבוד עם PPTP או חיבור ללא חייגן (למרות שהאחרון אינו אופציה בנטויז'ן).

אני עדיין תומך של הנתב הזה כי הוא מציג יחס מחיר/תועלת מצויין, אני אישית עובד איתו כל הזמן.

בכל אופן,הממשק של הLEVEL-ONE הוא אחד מהגרועים, לדעתי, אז אם אתה בכלל לא מתמצא בתחום יתכן שתתקשה.

בגדול דעתי היא שלא צריך טכנאי שיבוא להתקין נתב אצל מישהו שיש לו ידע סביר במחשבים ומוצרי אלקטרוניקה ומוכן ללמוד תוך כדי.

נ.ב.

אני לא הייתי ממליץ לך לקנות מאייבורי. תריץ חיפוש בפורום לגביהם ותראה.

והייתי מוסיף, עובד איתו בכבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים