עבור לתוכן

האם ה MAG InnoVision 786PF של 17 אינצ' שלי יכול לשרוד עוד 3 שנים? גיימיניג.

Featured Replies

פורסם

בוא נתחיל בזה

חצי מהאנשים ששאלתי אמרו לי שאם אני אקנה מסך LCD טוב אני אהנה מכל רגע, ואם אני לא אעשה זאת אני אסבול.

החצי השני אמרו שאני לא ארגיש בכלל את ההבדל במשחקיות בין מה שיש לי כיום לבין מסך LCD טוב עם מפרט שטוב לגיימינג.

אני הולך יותר לקראת החצי השני משום שיש לי חברים עם מסכי LCD טובים ו א)הם בעצמם אומרים שההבדל מזערי. ב)לפי מה שאני רואה ההבדל מזערי.

אני ביקשתי מפרט בפורום הזה ונתנו לי מפרט טוב מאוד. ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=303841 )

אך בנוגע למסך שלי אמרו לי שפשוט הוא לא משתלם. שעדיף לי להוריד את כרטיס המסך לפחות טוב ולקנות מסך חדש.

ועוד פעם, שאלתי אנשים וחצי אמרו שזה נכון, וחצי אמרו שאני משוגע אפילו לחשוב על זה. הטיעון של החצי השני היה שזה כאילו אני אקנה מחשב יקר ואקבל ביצועים פחותים ממה שאני אקבל עם מחשב באותו מחיר רק בלי מסך.

אני צריך דעות, אבל מה שאני הכי צריך זה משהו, תמונה, סרטון, לא יודע מה שיראה לי את ההבדל בין המפרט שנתנו לי עם המסך שלי כיום לבין מפרט חלש יותר עם מסך חדש כדי שאני אוכל להחליט מה עדיף לי בעצמי.

המסך שלי אף פעם לא עשה לי בעיות ותמיד אהבתי את האיכות שלו.

הבעיה העיקרית שלי זה שאני לא יכול לראות מדד ל "כמה שאני אהנה" עם כל אחת מהבחינות.

צריך עזרה דחוף, למה אני כבר משתגע :screwy:

פורסם

שאלת את זה במפרטים ואמרתי לך מה אני חושב.

וזה לא רק "הבדל בין LCD לCRT" כי יש מסכים טובים מאוד וגרועים מאוד בכל טכנולוגיה.

אם היה לך G90F או 900P כמסך CRT לא הייתי פוצה את פי והייתי אומר לך בכל לשון - זה מסך שיותר טוב מרוב מסכי ה17" LCD שקיימים בשוק גם היום.

זה לא שהמסך שלך הוא CRT - זה פשוט שהוא חרא של מסך בלי שום קשר. תחשוב על זה ככה - המחשב רק מייצר פריימים. לא מעניין אותו למה הוא מתחבר. אבל אתה יושב מול מסך, כל מה שאתה רואה זה לא את איכות הפריימים שהמחשב מוציא, אלא את איכות התצוגה שמול העיניים שלך.

אם האיכות חרא, זה לא משנה אם המחשב חזק ומסוגל להריץ הכל מהר, כי גם אם תחבר למסך שלך מחשב על, זה עדיין יראה חרא.

ואם אתה צריך עוד שיקול - אז מסך מחזיק 7-8 שנים. מחשב מתיישן מאוד תוך חצי מזה, ולמעשה מחשב למשחקים כבר לא מאפשר לשחק בו בלי שדרוג אחרי שנתיים.

אז מסך הוא הרכיב שהכי כדאי להשקיע בו במחשב, תמיד.

הועבר לפורום המתאים.

פורסם

את האמת היה לי מסך CRT של LG. כשאחי רכש לעצמו מחשב חדש הוא קנה גם מסך LCD איכותי מאוד ולא הלך על CRT מסיבה פשוטה מאוד - הרצון לקבל טקסט חד יותר שתמיד מפוקס עם דיוק צבעים ברמה בפני עצמה, שגם בהשוואה ל-LG קצת טובה יותר במפתיע בעיקר בזכות הניגודיות.

אחרי שנה וחצי של עבודה עם ה-CRT נמאס לי ורכשתי מסך איכותי מאוד, שגם אם אני לא מנצל את הרזולוציה הטבעית שלו למשחקים, אני פשוט נהנה מאפשרויות המיפוי והמתיחה שלו במשחקים - ולא מוותר על סרטי HD.

ב-CRT יש נטייה לשחיקת הציפוי הזרחני הפנימי ככל שיש שימוש יותר ממושך בו. עקב זאת הפוקוס דועך, הטקסט הופך לפחות חד והבהירות צונחת.

אני תמיד הייתי בדעה שתקציב למפרט חדש מתחיל במסך LCD בעל פנל איכותי ואחרי כן משלימים את המפרט ומשדרגים את הרכיבי חומרה בהתאם לצורך. מסך LCD בעל פנל איכותי שורד לפחות 2 מחשבים ותמיד נהנים ממנו באותו אופן במיוחד אם מתחילים לכוון בבהירות נמוכה.

פורסם
  • מחבר

האם יש איזשהי דרך שאני יכול לראות את ההבדל במשחק כמו CRYSIS בין מחשב מעולה עם מסך טוב לבין מחשב מעולה עם מסך כמו שלי?

אני פשוט חייב לדעת אם "כי גם אם תחבר למסך שלך מחשב על, זה עדיין יראה חרא" מוגזם.

אני לא מתווכח עם Dr.n00b או משהו. פשוט יש אנשים שהבדל יחסית קטן משפיע עליהם הרבה ויש אנשים שלא, אני מאלו שלא.

עכשיו יש ל שני בחירות :

1)לקנות את המחשב שהוצע לי ולהישאר עם המסך שיש לי.

2)לחסוך כסף למסך טוב (כ-1500, נכון?) ואז לקנות מחשב שיהיה באותה רמה כמו מה שהוצע ביחס לזמן שאני אקנה אותו.

הקטע של המסך משנה לי את הכל ולכן אני חייב לדעת את כל הפרטים לפני שאני אעשה משהו, אני לא מאלה שעושים החלטה חפוזה. ועם כל הכבוד, גם לא מאלו שיפעלו על עצה מאדם אחד :nixweiss:. לכן אני מבקש מכל אחד שיש לו דעה שיתן אותה.

תודה מראש.

פורסם

הבעיה היא שכשהתקציב הכולל שלו למחשב הוא 3500 שקל, פאנל איכותי לא ייצא לו מזה. הוא יקבל גג TN ב1.1K. ומחשב מאוד מאוד בינוני למשחקים.

עצתי:

קנה את המחשב שהציעו לך. חפש דיל משתלם על מסך.

שני דגמים, תבחר:

http://zap.co.il/model.asp?model_id=469700

רק למשחקים וסרטים. טקסט נראה ככה ככה. לעומת זאת, זה 22" במחיר מצחיק. כל המסכופילים בפורום יעלו עלי, אבל אני חושב שאפילו אם זה מסך TN, למשתמש הממוצע זה אחלה דיל.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=369995

קטן יותר, סופר דופר איכותי. ישרת אותך שנים רבות. פאנל MVA.

אם התקציב העכשוי שלך הוא 3500 שקל, תנסה להכניס את המסך בנפרד מהתקציב עם מקסימום תשלומים.

כל אופציה אחרת כוללת יותר מדי פשרות עבור גיימר רציני.

פורסם

לא אכחיש את זה שהגודל ב-22" נותן במשחקים חוויה מיוחדת אפילו שזה TN כי למשחקים מגבלות הפנל לא קריטיות. אם כרגע מרבית השימוש במסך הוא לגיימינג 80-90 אחוז מהזמן, הוא יכול להיות אופציה טובה.

לעתיד ה-VP930 הוא השקעה טובה בנוסף לגיימינג גם לעבודות טקסט ללימודים/קריירה כך שזה גם שיקול. אם אתה מגדיר את עצמך כגיימר מושבע לך על 22".

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון ב "לעבודות טקסט ללימודים/קריירה"? עריכת ווידאו? קריאה רגילה? משום שכל עוד זה יתן ב "עבודות טקסט ללימודים/קריירה" יותר מהמסך הנוכחי שלי זה סבבה. אם לא, אז מה בדיוק לא טוב בו?

עוד משהו, משחקים וסדרות זה אכן 99.99% ממה שאני עושה בו, האם זה אומר שViewSoniq VP930B מיותר?

דבר נוסף, מה בדיוק הרוחב והגובה של מסף ה- 22"? משום שיש לי מין "מקום למסך" בארון ואני לא בטוח שהוא יכנס.

אם אני משחק ממרחק של 40 ס"מ מהמסך, האם זה משנה את השיכולים שלכם לגבי המסכים?

פורסם

אני חושב ש-Dr n00b מגזים בטירוף בהערכת ה-MAG 786PF. סה"כ המסך הזה הוא מסך טוב. יש לי אחד כזה על מחשב ישן, מריץ 1152X864 ב-100HZ, חד ובהיר, תומך עד 1600X1200 (למרות שלמסך CRT בגודל הזה זו לא רזולוציה מומלצת בכלל). יש לי גם 996PF, שמריץ 1280X960 (ולפעמים גם 1400X1050), ואף אחד לא סובל ממנו, גם בשימוש ממושך (המסכים הם בני כ-3 שנים).

עם זאת, man of orleans תיאר טוב את תופעות ההזדקנות של מסכי CRT. בגלל שלרוב זה הדרגתי, אתה לא תמיד שם לב לזה, שזה יותר גרוע, כי במצב כזה העיניים באמת מתחילות לסבול.

אם תחליט להשקיע במסך LCD, מסך 19" טוב יעלה לך 1600+ (למרות שאם השימוש שלך הוא משחקים ומשחקים נטו, אפשר גם ב-300 ש"ח פחות לקבל מסכי TN שמעבר להיותם TN, אין להם בעיות מיוחדות). על LCD 17" אין מה לחשוב בכלל. כל המסכים בקטגוריה הזו שיש בשוק הם _מאוד_ מאותגרים איכותית, ועדיף כבר להישאר עם מה שיש.

אם תחליט להישאר עם ה-MAG, עשה לעצמך טובה ואל תריץ אותו ב-1280X1024. זו רזולוציה שלא מתאימה לו מבחינת יחס גובה/רוחב, והכל ייראה קצת מעוך ברזולוציה הזו. עדיף 1280X960.

שורה תחתונה - בחיים לא הייתי קונה לא את ה-MAG ולא CRT אחר היום. אבל אם כבר יש והוא עובד ולא עושה בעיות - לא אכפת לי להישאר איתו עד שכן יעשה בעיות. זאת הסיבה שאני לא מחליף את המסכים הישנים שלי (שהם בבית של ההורים, בדירה עצמה יש לי 20" של DELL).

אם אתה באמת לא מרגיש שהמסך שלך נחות ביחס ל-LCD הפשוטים שיש בשוק, הישאר איתו, קנה את המחשב בתקציב שהגדרת את עצמך, ותתחיל לחסוך למסך טוב יותר משמעותית בהמשך הדרך.

פורסם

בקשר למרחק הישיבה מהמסך 40 ס"מ זה יותר מדי קרוב ל-22". גם ב-19" אני יושב יותר רחוק מזה.

כדי לחדד לך את הבעיה עם פנל TN אסביר שהיא נובעת מחוסר אחידות גם במבט ישיר בעת הקלדת טקסט ממושכת וזוויות צפייה צרות שמפריעות בעת צפייה בסרטים. כל תזוזת ראש קטנה גורמת לך לראות שינוי מתמיד בגוונים באיזורים שונים במסך. כמות הצבעים הנחותה לא נותנת גוונים מספיק עשירים לסרטים.

לכן אנחנו ממליצים לרכוש מסכים עם פנל VA או IPS שאיתם אין את הבעיות האלו. אם התקציב מאפשר זאת. ה-VP930 הוא בינתיים מסך בעל פנל P-MVA בעלות משתלמת. לגיימינג הוא מהיר תגובה מספיק בשביל להפוך לבחירה מצויינת בסגמנט של 19" איכותיים. יש לו גם ניגודיות טובה מאוד עבור סרטים לצד מינימום של גרעיניות בזכות הפנל שלו. מומלץ שתחסוך עבורו בעתיד. CRT זקן גם פולט בדר"כ יותר קרינה מכפי שהייתה כשהוא חדש לחלוטין בגלל אותה שחיקה פנימית שתיארתי.

קרא את המדריכים למסכי LCD והמבחנים בנעוץ אתה תלמד רבות מהם.

פורסם
  • מחבר

אוקי..........

עד שהתמונה הובהרה לי והתחלתי לחשוב על דרכים לקמבן לי 5000 ש"ח הכניסו לי ספקות עמוקות =(

לא שזה רע, אבל זה מעצבן :s07:

מה שכן, חשבתי התגובה של ד"ר נוב ב"רק למשחקים וסרטים" על מסך ה- 22" אמרה שזה טוב לסרטים, אבל התגובה שלך "זוויות צפייה צרות שמפריעות בעת צפייה בסרטים. כל תזוזת ראש קטנה גורמת לך לראות שינוי מתמיד בגוונים באיזורים שונים במסך. כמות הצבעים הנחותה לא נותנת גוונים מספיק עשירים לסרטים."

מראה לי שזה ממש לא טוב לסרטים (אפילו לא חשבתי שיש בעיה לראות סרטים ב LCD) וה 22" כבר לא בסיפור עקב זה ועקב גודל המסך שלא יכנס לארון וגם הקרבה שאני יושב למסך.

מה שמשאיר לי את ה 19" שיקר ב 200 ש"ח.

לא עזר לי שנזכרתי שרציתי לקנות UPS שעולה עוד 400 ש"ח זה מקפיץ את העלות מ 3500 שרציתי ל 5650 ש"ח :bash:

מה שגורם לפער של 1250 ממה שיש לי כרגע למה שאני צריך ואני כמעט בטוח שאין לי את האפשרות להשלים את זה בחודשים הקרובים (אני חייל)

מה שמביא אותי בחזרה לשאלה המקורית שלי (ש QTTP החזיר לי), האם אני יכול להשאר עם המסך שלי בלי להתבאס מאיכות המשחקים?

שמביא אותי לעוד שאלה, מה הרזולוציה שהכי ישתלם לי לשחק עליה עם המסך הנוכחי שלי? ( להזכירכם MAG InnoVision 786PF של 17 אינצ')

פורסם

מה שמביא אותי בחזרה לשאלה המקורית שלי (ש QTTP החזיר לי), האם אני יכול להשאר עם המסך שלי בלי להתבאס מאיכות המשחקים?

איזה מצחיק אתה. :) למה מי חוץ ממך יכול לדעת ממה תתבאס וממה לא? עד עכשיו היית מתבאס? אם לא, למה שזה ישתנה?

שמביא אותי לעוד שאלה, מה הרזולוציה שהכי ישתלם לי לשחק עליה עם המסך הנוכחי שלי? ( להזכירכם MAG InnoVision 786PF של 17 אינצ')

תעלה גם ל-1600X1200 אם המשחק תומך והמחשב סוחב. לשולחן עבודה לא הייתי עולה מעל 1280X960. כמו שאמרתי, אני מריץ אותו על 1152X864.

פורסם
  • מחבר

בוא אני אתן דוגמא למה שאני מפחד שיקרה.

אני קונה את המחשב ומשאיר את המסך. אני משחק על ULTRA HIGH והמשחק נראה טוב והכל זז יופי.

אני הולך לחבר שיש לו מחשב יותר גרוע ומסך VP930B וViewsonicו ,שהוא יכול להפעיל את אותו משחק רק על MEDIUM כדי שהכל יזוז יופי.

ואני רואה שהמשחק נראה יותר יפה אצלו.

זה מה שנקרא בשבילי להתבאס.

האם משהו כזה יכול לקרות? מה בדיוק החסרונות של המסך שלי לעומת ה - VP930B Viewsonic ? ומה בדיוק כל חסרון אומר ביחס למה שאני אראה במשחק? לדוגמא: יש לו פי 2 פחות בהירות אפשרית, המשחקים יראו במסך הזה חשוכים. או, למסך שלך יש זויות צפיה צרות, אם תשחק בזוית גדולה יותר מ-25 מעלות ביחס לציר של הנורמל לשטח המסך אז התמונה תאבד פרופורציה. או, המסך שלך לא תומך במספיק עומק צבע, אתה תראה פחות גיוון בצבעים והצבעים יראו דהויים.

דברים בסגנון הזה. כמובן שאם תיהיה איזשהי דרך שאני אוכל לראות את ההבדלים בתמונה או אישית אני אשמח לדעת עליה.

תודה שוב לכולם שסובלים את אינסוף השאלות שלי :xyxthumbs:

פורסם

האם משהו כזה יכול לקרות? מה בדיוק החסרונות של המסך שלי לעומת ה - VP930B Viewsonic ? ומה בדיוק כל חסרון אומר ביחס למה שאני אראה במשחק?

כן. לא רק יכול לקרות, בטוח יקרה. אני אסביר את זה שוב - VP930+X1950PRO או אפילו הHD3850 החדש - פי מיליון יותר שווה מ8800GT עם המסך המצ'וקמק שיש לך עכשיו.

תמונה יותר גרועה בכל פרמטר. צבעים פחות מדוייקים וחיים, סימטריה על הפנים (כי CRT לא מלבני והתמונה כן), חדות על הפנים.

אני לא יודע עוד בכמה דרכים אני יכול להסביר לך: לא רק שהמסך שלך גרוע כי הוא ישן ומיושן, הוא עוד היה גרוע ביחס למסכים אחרים מאותה טכנולוגיה כשהוא היה חדש.

פורסם
  • מחבר

אוקי, מובן. תודה.

האם כולם פה מסכימים איתו?

פורסם

תמונה יותר גרועה בכל פרמטר. צבעים פחות מדוייקים וחיים, סימטריה על הפנים (כי CRT לא מלבני והתמונה כן), חדות על הפנים.

אני לא יודע עוד בכמה דרכים אני יכול להסביר לך: לא רק שהמסך שלך גרוע כי הוא ישן ומיושן, הוא עוד היה גרוע ביחס למסכים אחרים מאותה טכנולוגיה כשהוא היה חדש.

תפסיק לדבר שטויות. פשוט תפסיק. במקום לצאת פה בשצף קצף, בוא תביא לי הוכחה או הסבר ל"צבעים פחות מדויקים". אתה ממליץ פה על מסך VA שמצהיב עם לא מסתכלים בו בול באמצע, או מאבד גוונים כהים, אם כן מסתכלים בול באמצע, ואתה מדבר על זה שיש לו צבעים יותר מדויקים מ-CRT? לגבי החדות, אין מה להתווכח, זה נכון (רק אל תנסה להריץ רזולוציה לא טבעית). ויהיה נחמד אם תביא משהו לבסס את הטענה שלך כאילו ה-MAG ספציפית הוא זבל של מסך ביחס לאחרים.

19" LCD פשוט ייראה יותר טוב מ-17" CRT כי הוא יותר גדול. וזהו. אין שום דבר דפוק ב-CRT (מלבד כשהוא סובל מתופעות זקנה), ואין שום דבר רע ב-MAG לעומת CRT טיפוסי של התקופה שלו (אין מה להשוות אותו למסכים המקצועיים, כמו שאין מה להשוות את ה-VP930 לסדרת ה-90UXi של NEC).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים