עבור לתוכן

בעיה הקירור של המעבד שמשביתה לי את המחשב..!

Featured Replies

פורסם

המעבד שלי זה E6600.. (מפרט בצד), שמתי לב שהטמפ' שלו במנוחה מגיעה ל60 מעלות.. הסתכלתי וראיתי שהמאוורר של המעבד לא עובד..

נתתי לו סיבוב ידני והוא התחיל להסתובב.. ועבד 10 שניות כן דקה לא..דקה כן.. שמתי לב שהוא יכול פתאום לא לעבוד.. הטמפ' תגיע ל60+ במנוחה ועדיין הוא לא יעבוד..

מה שאומר שאני לא יכול להשאיר את המחשב לבד חייב כל הזמן להסתכל על המאוורר..

הורדתי SPEED FAN אבל זה רק מראה אם המאוורר עובד או לא.. (גם שעשיתי שיקבע אוטומטית מהירות זה לא עוזר), שיחקתי עם החיבורים וגם לא עוזר..

מה לעשות?!

פורסם

אמורות להיות כמה הגדרות בביוס שמטפלות בזה

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך לגשת לביוס אפילו ובטח שלא מה לעשות בו ???

פורסם

אין מה להסתבך. המאוורר מקולקל, תתקן/תחליף בהקדם האפשרי.

הלוח לעולם לא יפסיק את פעולת המאוורר, אגב. ברירת המחדל במקרה של תקלה היא פעולה ב-100%.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לתקן? ללכת לחנות? (זה מה שאני אעשה מחר כנראה \: )

אתה אומר שבכלל בכלל המאוורר של המעבד לא אמור להפסיק, גם במצב תקין לחצי דקה או משהו כזה?

ד"א יש לחבר שלי מאוורר STOCK של q6600 שהוא לא צריך, זה יתאים? זה סיפור להתקין אותו?

בכל מקרה עכשיו אני כל שנייה מציץ בטמפ' :-\

פורסם

לתקן = ללכת לחנות (בתקוה שהאחריות עדעען בתוקף).

קירור סטוק של Q6600 יתאים, ולהתקין אותו זה קלי-קלות (בהנחה שהסירו אותו כמו שצריך מהמחשב הקודם, או שלא הותקן מעולם) - נקיון, טיפה משחה, 4 קליפסים וסע לשלום.

הקירור הנוכחי שלך הוא סטוק?

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף מאוורר...

יש הגדרה בBIOS שגורמת למאוורר לפעול במהירות נמוכה כאשר הוא מגיע לטמפרטורה מסויימת, במקרה שלך זה מוגדר על 60 ככל הנראה... אז אתה צריך לשנות את זה...

אבל אם המאוורר שלך עוצר לגמרי אז קשה לי להאמין שזה בגלל זה...

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף מאוורר...

יש הגדרה בBIOS שגורמת למאוורר לפעול במהירות נמוכה כאשר הוא מגיע לטמפרטורה מסויימת, במקרה שלך זה מוגדר על 60 ככל הנראה... אז אתה צריך לשנות את זה...

אבל אם המאוורר שלך עוצר לגמרי אז קשה לי להאמין שזה בגלל זה...

אף אופציה כזאת לא תפסיק את פעולת המאוורר.. תבדוק אותו ובמידת הצורך תחליף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים