עבור לתוכן

אוברקלוק פשוט בלי קירור , אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

אני חדש בתחום האוברקלוק , יש לי כרטיס מסך xfx 6600 128mb - אחד הכרטיסים החזקים שתוכלו למצוא כיום בשוק... :)

הבנתי שכל מה שאני צריך לעשות , זה קצת לעלות בקצת את התדירות בליבה ובזכרונות ולבדוק את הטמפ' כשהכרטיס מסך עובד...

מה יכול לקרות כשעושים אוברקלוק לא נכון?

איך בודקים טמפ'? איזו תוכנה מומלצת ? יש מד טמפ' בכרטיס מסך?

אם יש תוכנה שתוכל להציג את הטמפ' במשחק מחשב כמו ש fraps מציגה fps , זה יהיה מצוין.

כמה מעלות הכרטיס צריך להיות שהוא לא עובד? וכמה שהוא עובד קשה? מתי זה נחשב חם?

ושאלה אחרונה , כמה אני יכול לשפר בערך , בהתחשב בזה שאני לא מתקין גוף קירור (לא נוגע במחשב - בכל מקרה קר במחשב מספיק זה חורף).

תודה,

אבי

פורסם

יש לי כרטיס מסך xfx 6600 128mb - אחד הכרטיסים החלשים שתוכלו למצוא כיום בשוק... :)

תשתמש בתוכנה ATI TOOL שתמצא אוטומטית מהירויות, כשתראה ארטיפקטים בקוביה תוריד קצת ואז תקבע את המהירויות.

טמפ' תבדוק בעזרת הדרייבר\ RIVATUNER שמאפשר מעקב בגרף\EVEREST שיראה גם טמפ' אחרות.

בנוסף בRIVATUNER אפשר להעלות את המהירות של המאוורר (אולי אפשרי בשבילך). ואפשר להוסיף פיזית מתחת לכרטיס מאוורר 80 ממ.

אני מאמין ש70 כבר יהיה גבולי בשביל הכרטיס שלך.

בקשר ללא מתקין גוף קירור, כבר יש לך אחד על הכרטיס, ותמיד אפשר להוסיף עם קליפסים איזה מאוורר מארז פשוט

פורסם
  • מחבר

תודה ,

התקנתי Rivaturner

הלכתי אל ה Hareware monitoring

הכי למטה יש גרף core temperature

רשום שם בין 70-75 מעלות...

ששיחקתי בpes , בהילוכים חוזרים (הכרטיס מסך לא מציג את זה טוב) המעלות קפצו לעד 90 .

איך מחשבים את זה למעלות רגילות? (או שזה כבר מעלות רגילות)

זה סביר?

פורסם

אני מניח שמדובר על מעלות רגילות :-[

הטמפ' יחסית גבוהה מהרצוי, יש לך מאוורר על הכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לשאול אם מדובר במעלות צלזיוס , שזה מוזר שאני יכול לבשל על הכרטיס הרותח.

אני חושב שיש מאוורר ,הכרטיס מסך עצמו מותקן הפוך בתוך המחשב (ksp)... המאוורר כלפי מטה.

יכול להיות שהמאוורר מקולקל? איך שולטים על המאוורר דרך rivaturner בשביל לראות את מידת ההשפעה?

הכרטיס עובד 3 שנים ולא ידוע לי על בעייה חריגה.

פורסם

90 מעלות צלסיוס בפועל לא הגיוני בכלל.. זה היה מבשל לך את כל המחשב..

אולי פרנהייט?

פורסם

90 צלסיוס זה הגיוני לגמרי, וזו מנת חלקם היומיומית של כרטיסי מסך עם קירור פאסיבי, מארז צפוף וכדומה.

זה לא אופטימלי, אבל אפשר להסתדר ככה. כמובן שכדאי לנקוט במשנה זהירות, ואולי אפילו להאט טיפה (אם בונים על הכרטיס לעוד יותר משנה - שנה וחצי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים