עבור לתוכן

הצמדת 2 מסכים- איזה מסך נוסף לרכוש? NU / VIEWCOM ?

Featured Replies

פורסם

באחת המערכות עריכה שלי, עובדת חברה שלי.

כרגע יש לה LCD של VIEWCOM 19 , ומוצמד אליו MAG17 אינצ CRT .

נכון זה לא נוח ולכן אני רוצה לקנות מסך נוסך, 19 LCD ולהצמיד ל VIEWCOM.

זה המסך : http://start.zap.co.il/model.asp?model_id=453281

אני לא מעוניין במסך יקר, משהו בסיסי, כי גם ה VIEWCOM מספק את הרצון.

(אני עובד עם 2 מסכים יקרים של ויוסוניק).

מה שכן חשוב לי -שאני יוכל להצמיד את 2 המסכים יחד והם ישתלבו היטב במימדים של הגובה- שכמה שיותר ייצרו שולחן עבודה רחב ומדוייק בגבהים.

לכן חשבתי לקנות עוד VIEWCOM, או את המסך הזה , של NU TECH :

http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=19

http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=61

הם יהיו טובים יותר מה VIEWCOM?

מה ההבדל בין 2 הדגמים ומה מומלץ...?

- אולי משהו אחד סביב 1100 ש"ח... ?

אודה לעוזרים.

תודה

פורסם

מה שאפשר לומר בביטחון שמבחינת איכויות תצוגה בין כל המסכים אין הבדל משמעותי - בכולם יש פנל TN עם בהירות מפוצצת מהקופסה שאפשר להפחיתה. בגלל שמדובר בפנל TN, הצמדה של שני מסכים כאלו תראה את היפוך הגוונים בכל צד של פנל באופן יותר חריף מאשר במצב עבודה עם מסך אחד כזה. אולם אם העובדת התרגלה לעבוד עם המסך של Viewcom על מאפייני התצוגה שלו, כשהוא גם כך לא ממוקם במרכז שדה הראייה שלה, ויש רצון שיהיה גובה זהה בעת הצמדה, אותו דגם ייתן גובה זהה בשעה של-NU לא מצאתי עדות לכך שיש כיוון גובה.

פורסם
  • מחבר

כיווןן גובה? ניתן להניח את המסך על משהו ע"מ להגביהה אותו, זו לא הנקודה, הכוונה למידות של המסך עצמו.

לא הבנתי מה הכוונה :

"הצמדה של שני מסכים כאלו תראה את היפוך הגוונים בכל צד של פנל באופן יותר חריף מאשר במצב עבודה עם מסך אחד כזה"

וגם את זה :

"אולם אם העובדת התרגלה לעבוד עם המסך של Viewcom על מאפייני התצוגה שלו, כשהוא גם כך לא ממוקם במרכז שדה הראייה שלה"

מה הכוונה שלך?

פורסם

כל פנל 19" בפורמט רגיל של 5:4 יש לו אותן מידות תצוגה פעילה רק עובי המסגרת ישתנה מדגם לדגם במידה זו או אחרת, ואם אתה בעצם רוצה לשנות את הגובה באמצעים אחרים, זה לא כך כך משנה איזה מסך תבחר מבין אלו שאתה מתלבט ביניהם. בכולם יש פנל TN עם אותן מגבלות של זוויות צפייה צרות, שמעבר אליהן הניגודיות נופלת מאוד והצבעים משתנים לחלוטין.

בכלל אם תוסיף עוד 100 ₪ אני חושב שעדיף לך לקחת Samsung 932B או BenQ FP93GX הם נחשבים לבחירה טובה מבחינת טמפ' צבע מאוזנת, דיוק צבעים סביר וכו'.

לעניין שתי הפיסקאות שלא הובנו : למעשה אתה רוצה ליצור מערך דומה לזה –

lcd_dual_monitor_stand.jpg

במערך כזה לרוב משתמשים במסכים בעלי פנל VA או IPS, מכיוון שיש בהם זוויות צפייה רחבות. אם משתמשים ב-TN במערך זה, באיזורים האנכיים של התצוגה הפעילה אשר קרובים לגבולות המסגרת הרחוקים בצד ימין במסך אחד ובצד שמאל במסך השני, ייראו שינויים בצבעים והניגודיות ,כלומר המשתמש שיושב במרכז כאילו צופה לאיזורים אלה בזווית. הכל אודות זוויות צפייה צרות ורחבות בהתאם לסוג הפנל נכתב ע"י ארז במדריכים בנעוץ.

מסך בעל פנל VA כגון Lenovo L192p בעצם יהיה בחירה יותר מוצלחת למערך מעין זה, אך עלותו חורגת ממגבלת התקציב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, אבל זה אף פעם לא היווה לי מגבלה...

לי יש 2 מסכי ויוסוניק, VP171 , צמודים- רואים נהדר,ללא שום "מגבלות" כמו שציינת.

אני עובד גם עם 2 MAG, ישנים יחסית וגם שם לא ראיתי את המגבלות האלה. תיאורטית אולי כן,מעשית-לא נראה. (לפחות לא למצב של הפרעה לעבודה).

אז את הVIEWCOM נהפוך למסך "משני" , ומה יהיה המסך הראשי?

חוץ ממה שהמלצת, בתקציב דומה...?

(מסך עם כמה שפחות פלסטיק בצדדים).

ראיתי את אלה:

LG Flatron L1953TR

BenQ FP93G X

איזה עדיף?

תודה

פורסם

ה-LG הוא בחירה פחות טובה מהנ"ל במיוחד שכפתורי התיפעול שלו מוסתרים מאחוריו ולא נוח להגיע אליהם, כפי שציינו ב-XBIT . פער של 80 ש"ח יותר לטובת הסמסונג 932B שנמצא כמסך בעל פשרה טובה במבחן בנעוץ נראה לי כזניח, במיוחד כשיש בו נגישות עדיפה לכפתורי ה-OSD.

הפער בעובי המסגרת הוא בערך 0.7 ס"מ מכל צד לטובת הבנקיו (לעומת ה-932B) אם זה חשוב לך. אם אינך מתכוון להשתמש בהתקן VESA לתליית המסך בעתיד, לך על הסמסונג. אם יש לך כוונה לנצל זרוע נשיאה הבנקיו מאפשר הברגת התקן כזה.

השוואה בין הצגים יש לך כאן . הבנקיו עם סימן ה-+ נמצא ב-getit למכירה והוא גירסה משופרת של נטול הפלוס וכרגע רק כאן ניתן למצוא אותו.

פורסם

ת'אמת?

בהתחשב בצרכים ובמטרה הייתי פשוט קונה עוד VIEWCOM וזהו.

הבדלי האיכות בינו לבין המסכים המומלצים האחרים (שגם הם TN) לא יהיה רב, ומשום שכבר יש VIEWCOM, ונראה שהיא מרוצה ממנו, אז למה לא? תמיד יותר פשוט לעבוד עם שני מסכים זהים מאשר עם שניים שהם דומים, אבל שונים.

פורסם
  • מחבר

זה מה שחשבתי בהתחלה...

אבל אמרתי אם ניתן לקבל משהו מעט טוב יותר,ושיענה לצרכים - אז למה לא...

מה גם שאת הVIEWCOM הראשון הזה, קניתי מהמכרז ב 800 שקל, לפני כשנה, אז זה היה אחלה דיל, ופשרה מצויינת בין תמורה למחיר.

פורסם

מבחינת איכויות תצוגה לא תראה הבדלים בפער משמעותי לטובת היצרנים הידועים יותר. היצרנים הידועים ייתכן שהם משקיעים יותר באיכות רכיבי האלקטרוניקה, הספקים וכיו"ב אבל פנל TN נשאר בעל איכויות תצוגה אופייניות. כשראיתי בתצוגות מסכים ממותגים מול ידועים כולם עם פנל TN לא ראיתי הבדל של ממש. קנה אותו Viewcom שיש לך.

פורסם

ואני תוהה, למה בהפקות של ערוץ פרטי ברמה כל כך גבוהה משתמשים במסכים זולים עם פאנל TN?

או ש זה לשיוש ביתי לעריכה?

פורסם
  • מחבר

ואני תוהה, למה בהפקות של ערוץ פרטי ברמה כל כך גבוהה משתמשים במסכים זולים עם פאנל TN?

מה הקשר?

המסך הוא כלי עבודה ולא תוצאת סופית של איכות עבודה.

מוניטור למשל (משמש תצוגת וידאו זמן אמת-סוג של טלווזייה יקרה ומיוחדת),שמחובר למערכת עריכה- יהיה איכותי ויש לי כמה איכותיים ויקרים .

מסך לא משקף תוצאה סופית של איכות סרט מוגמר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים