עבור לתוכן

אם אני לא מתרגל לטקסט הקטן במסך 20 אינץ', כדאי להחליף אותו ?

Featured Replies

פורסם

שלום, כמעט כל החיים שלי הייתי עם מסך 17 אינץ' CRT ולאחרונה קניתי מסך 20 אינץ' LCD רחב (Dell 2007 WFP).

אני כבר קצת יותר משבוע עם המסך ואני פשוט לא יכול להתרגל לטקסט הקטן שברזולוציה 1680 על 1050. תמיד הייתי על 1024 על 768. והעיניים שלי פשוט כואבות ושורפות לי מזה כי הטקסט נורא קטן ואני צריך להתאמץ יתר על מידה כל הזמן כדי לקרוא ולהשתמש במסך.

מה אתם חושבים על זה ? כדאי להחליף את המסך אז למסך יותר קטן ? ואם כבר, ב 19 אינץ' רגיל נגיד, הטקסט יהיה יותר גדול מ 20 אינץ' רחב ?

יש לציין גם שאני נמצא כרגע עם כרטיס מסך די גרוע Radeon 9800 XT, האם יש קשר בין הדברים ? הזמנתי 8800GT אבל הוא יגיע רק בסוף השבוע \ שבוע הבא.

תודה !

פורסם

Ctrl + גלגלת למעלה בעכבר. יגדיל לך את הטקסט.

עריכה:

בקשר לכרטיס מסך, אולי הוא לא תומך ברזולוציות של המסך, ואתה פשוט לא רואה טוב.

פורסם

ה-9800XT הוא כרטיס מעולה. לא מבין למה אתה קורא לו "גרוע". נכון שמשחקים כבדים הוא לא יריץ כמו שצריך, אבל למה אתה מצפה מכרטיס בן 4 שנים?

ובטח שאין מצב שכרטיס המסך שלך לא תומך ברזולוציה.

תנסה להגדיל את הפונטים, כמו שבומר הציע, תשתמש בזה קצת ותבדוק האם באמת הגודל של הטקסט זו הבעיה או אולי דברים אחרים (בהירות יתר של המסך, חדות וכו').

כעיקרון - עדיף לחבר את המסך ב-DVI, ואם חייבים ב-VGA לא לשכוח לפתוח איזשהו עמוד עם טקסט שחור ורקע לבן ולעשות AUTO ADJUSTMENT.

אפשר לשחק עם ההגדרות של ה-CLEARTYPE. חלק מעדיפים אותו פועל, חלק מכובה. אפשר להוריד מהאינטרנט את האשף של MICROSOFT - ה-CLEARTYPE TUNER ולהשתמש בו עד למציאת הגדרות אופטימליות.

אפשר להגדיל פונטים ב-WINDOWS (לשים DPI120 למשל, או לשחק עם הגדלים בהגדרות המתקדמות של שולחן העבודה). ב-FIREFOX יש הגדרה מיוחדת לגודל פונטים ואפשר גם להשתמש ב-CTRL++.

אתה יכול להוריד רזולוציה ללא טבעית - זה בא על חשבון החדות, ולדעתי נראה הרבה פחות טוב, אבל מספר מפתיע של אנשים מריצים את המסכים שלהם ככה.

לבסוף - אם בכל זאת זה לא עוזר לך, אתה יכול להחזיר את המסך ולקחת 19" רגיל במקומו. גודל הפונטים אמנם עדיין יהיה קטן יותר מב-17" CRT שמריץ 1024X768, אבל זה כבר יהיה הרבה יותר קרוב.

פורסם

בנוסף לעצות המצוינות של QttP הנה עוד כמה עצות מועילות

1. תוריד את הבהירות של המסך: בדל רצוי לא לעשות זאת דרך מכוון הבהירות אלא לעבור למצב pc-custom ולהוריד את ערכי הצבעים הבודדים.

2. כוון את המסך כך שחלקו העליון יהיה בגובה העיניים שלך.

3. אל תעבוד בחשכה מוחלטת. דאג לעוד מקור אור חוץ מהמסך.

4. אל תבהה במסך זמן ארוך. מדי פעם הסתכל על משהו אחר - רצוי להביט דרך חלון על משהו רחוק מאד.

פורסם

מנסיון שלי במסך באותו הגודל אתה יכול להריץ ברזולוציה נמוכה יותר(לא טיבעית)

ואז התמונה קצת נימרחת אבל אפשר ליקרוא טקסט מצוין

וזה במיקרה שהשינוי IP ופתרונות אחרים לא עוזרות לך

אני יתרגלתי לרזולוציה של מסך 20 איכותי

אבל שהיה לי מחשב ורציתי ליקרוא הרבה דפי אינטרנט הורדתי רזולוציה והיה מאוד נוח ליקרוא

אפילו במנוחה על הכיסא

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות!

אחרי התנסות בכל אחת מהדברים החלטתי שאני יהיה עם רזולוציה יותר נמוכה היות ואני רוב הזמן קורא באינטרנט וברגע שאני ארצה לראות סרט \ לעבוד עם גרפיקה או כל דבר אחר שצריך אני יגדיל את הרזולוציה בהתאם.

פורסם

כן מנסיון שלי זה הכי טוב

גם לכתוב ככה הרבה יותר נוח

פורסם

אחרי התנסות בכל אחת מהדברים החלטתי שאני יהיה עם רזולוציה יותר נמוכה היות ואני רוב הזמן קורא באינטרנט וברגע שאני ארצה לראות סרט \ לעבוד עם גרפיקה או כל דבר אחר שצריך אני יגדיל את הרזולוציה בהתאם.

אם הטשטוש של הטקסט לא מפריע לך, זה פתרון לא רע. לראות סרט בטח שלא ידרוש הגדלת רזולוציה.
פורסם

מנסיון שלי אין טשטוש ברזולוציה נמוכה יותר

התמונה פשוט לא מדויקת אבל זה לא מפריע לכתוב וליקרוא

פורסם
  • מחבר

אם הטשטוש של הטקסט לא מפריע לך, זה פתרון לא רע. לראות סרט בטח שלא ידרוש הגדלת רזולוציה.

כן לא ממש מפריע לי הטישטוש, כי סה"כ בשביל לקרוא טקסט מה שאני עושה רוב הזמן לא דורש איכות תמונה חדה ביותר.

בקשר לסרט, למה לא ? אין הבדל באיכות בין הרזולוציות ? שמתי לב שברזולוציה ממש נמוכה התמונה היא לא על כל המסך, אבל ברזולוציות שמתקרבות לרזולוציה הטבעית של המסך כבר אין כל כך הבדל בין התמונה אבל בכל זאת למה זה שונה ברזולוציות הנמוכות ובטוח אין הבדל ?

תודה!

פורסם

בקשר לסרט, למה לא ? אין הבדל באיכות בין הרזולוציות ?

אני בספק שיש לך הרבה סרטים שהרזולוציה שלהם גבוהה מהרזולוציה שבה אתה מריץ את המסך שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים