עבור לתוכן

נגן zune

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לרכוש את הנגן zune של microsoft

אשמח לקבל ממכם המלצות לטוב ולרע??

והאם זאת קנייה כדאית??

אם לא אשמח לשמוע המלצות על נגנים מומלצים

תודה גל

פורסם

יש לך המון אופציות (APPLE, CRETIVE, וכו') לפני שמגיעים לדרעק של מיקרוסופט. נכון שהחדש שלהם קצת משופר, אבל עדיין ישנגנים הרבה הרבה יותר טובים. אפילו IAUDIO יותר טוב.

פורסם

בוא אני אתן לך קצת מידע על הנגן, ואתה תחליט ( אני מדבר על ה-zune הראשון, לא zune 2 ):

- הנגן בגודל ממוצע של נגנים אחרים של HDD.

- לנגן יש 30gb, מספק ביותר למוסיקה, אבל יש נגנים עם הרבה יותר מקום.

- לנגן יש הגנה נגד שירים פרוצים, אבל בכל זאת אני כמעט בטוח שיש פריצה לזה וזה לא יעשה לך בעיות, תברר...

פלוסים:

- לנגן יש מסך יחסית גדול, 3inch לעומת 2.5 של רוב מתחריו ( כמו האייפוד ).

- בחו"ל אפשר למצוא את הנגן במחיר ממש נמוך ומצחיק של כ-100$ ( http://www.slickdeals.net/sdsearch.php?&mode=pg&search=zune&mode=pg&masterid=27828647 )

- הנגן עשוי מפלסטיק קשיח נגד סריטות, וזה ממש עושה את העבודה כמו שצריך, אנשים שיש להם את הנגן שנה+ אומרים שהוא לא נשרט להם בכלל ( הפלסטיק הזה לא נמצא על המסך... :P)

מינוסים:

- למרות שהנגן הוא כאילו HD, אי אפשר להשתמש בו כ-HD נייד באופן מלא. כלומר בזמן שבנגנים כמו ה-ZVM אפשר לעשות מחיצה בזכרון, ולתייק שטח מסוים כרצונך שבו תשים מה שאתה רוצה ( לא תמונות, מוסיקה או סרטים ), ואז תוכל להעביר את זה למחשב אחר או ממחשב אחר, ל-ZUNE אין את הפשראות הזו ואפשר להעביר רק סטים, מוסיקה ותמונות. אולם יצאה תוכנה מסוימת שמאפשרת את הענין הזה, אבל צריך להתקין אותה על כל מחשב ששאתה מתכוון להעביר אליו או ממנו קבצים.

- האיכות סאונד שלו לא הכי טבוה שיש, לפי מה שקראתי באינטרנט, היא אולי קצת מעל האייפוד, אבל גם האייפוד עצמו לא נחשב ל-BEST.

- יש לו תמיכה דלה בפורטים של audio, וגם באיכות נמוכה של עד 320 Kbps ( בזמן שה-CZV למשל, תומך ב-WAV שהאיכות הרבה יותר טובה ומגיעה ל-1400kbps ).

- אין לו touch pad כמו שיש לכמה נגנים אחרים בשוק, אבל המקשים שלו עדין נוחים, וזו לא בעיה כזו גדולה...

- אין לנגן drag and drop שזה קצת חבל, אבל אפשר להסתדר בלי בעיה.

לסיכום:

אם אתה לא אודיאופיל, ואתה גם ככה רגיל לשמוע שירים ב-mp3, ולא חייב את האיכות סאונד הכי טובה שיש, אני הייתי ממליץ לך בחום על הנגן ( אלא אם כן אתה חייב אותו ככונן קשיח ). אני לא חושב שתמצא משהו טוב יותר ממנו ב-100$!!!

אולם אם אתה חייב את האיכות סאונד מטורפת, אני הייתי הולך על ה-ZVM, נגן מצוין אבל בגרסת ה-30gb עולה 250$ שזה הרבה, אבל הרבה יותר מה-zune ( יש גם גרסה ל-zvm של 60gb ).

פורסם

ממש לא נראה לי שלZUNE איכות שמע יותר טובה מהאייפוד...

פותח הת'רד, תעשה טובה גדולה לעצמך וכדי לחסוך כאב ראש אחר כך, תבדוק כמה נגנים.

פורסם

CREATIVE ZEN VISION M (ZVM)

יותר טוב מכל בחינה, חוץ מגודל המסך...

פורסם

ומחיר(!)

הוא עולה כ-250$, בזמן שאפשר למצוא את ה-ZUNE ברק ב-100$ שזה הבדל של שמיים וארץ. זה כבר מחיר של נגני flash, וזה למה זה הופך אותו לכזה מפתה!!!

אבל בלי שום קשר למחיר, אין ספק בכלל שה-ZVM הוא הנגן HD מוזיקה הכי טוב שיש.

בקשר לאיכות סאונד שלו מול ה-IPOD, אני קראתי באינטרנט שהוא דווקא לא פחות אם לא יותר טוב.

ומה ההתפלאות? ל-IPOD אין איכות שמיעה כלכך טובה יחסית לנגן שנחשב איכותי ועוד במחיר שלו.

חוץ מזה שה-ZUNE הוא לא מוצר של איזו חברה אלמונית שפתאום הוציאה מוצר.

פורסם

יכול להיות שקצת נמהרתי לגבי איכות השמיעה של האייפוד (לי אמרו שהיא מצויינת).

אני אישית לא הייתי מתקרב לZUNE.

פורסם

אני חושב שבמחיר שלו, זה טעות גדולה להתרחק מהנגן!

שוב, אם אין לך בעיה לשים 250$, לך על ה-ZVM בלי לחשוב פעמיים ( אלא אם כן אתה צריך PMP )

פורסם

יכול להיות שקצת נמהרתי לגבי איכות השמיעה של האייפוד (לי אמרו שהיא מצויינת).

אני אישית לא הייתי מתקרב לZUNE.

לפי מה שאני יודע הנגן מיוצר על ידי טושיבה ורק התוכנה היא של מיקרוסופט.

בכל מקרה,

לZUNE יש איכות שמע טובה יותר משל האייפוד.

פורסם

אין טעם לדבר על ה Zune הראשון, הוא פשוט ביזיון... עם זאת ה Zune 2 החדש ממש טוב (יותר קטן, יותר טוב, ממשק שונה וכו'), ולמי שאוהב נגנים סטייל iPod וכו' הוא נותן תחרות די טובה. כרגע יש בעיות זמינות די גדולות של הדגם עם ה 80 גיגה, אבל את הנגני פלאש אין בעיה להשיג בחו"ל.

הביקורות עליו די טובות.

פורסם

כמעט כל מה שנאמר פה בדיון זה שטויות וFUD (fear, uncertiny & doubt)

לי יש נגן ZUNE 30 כבר כמעט מההשקה - והוא עושה את העבודה שלו נאמנה.

למה קניתי אותו?

1) מסך 3' - משמעותית גדול יותר מIPOD/ZVM וכל נגן אחר שהיה בתקופה.

2) איכות סאונד - הZUNE יוצר ע"י טושיבה. ברוב חלקיו הוא זהה לTOSHIBA GIGABEAT S. במבחן שפורסם בPC MAGAZINE שבוצע במעבדת AUDIO PERCISION באמצעות המכישר ATS2 הזון לקח ובגדול את כל הנגנים חוץ מ1 - שזה הטושיבה שקיבלה ציונים זהים לZUNE. כלומר באיכות הוא מנצח גם את הZVM.

3) גודל/איכות חומרים - הZUNE אכן שמנמן יותר מהIPOD ( זה לא נוראה כמו הלבנה ששמה ZVM) אבל הוא עטוף בפלסטיק בלתי שריט אך מאד יפה עם אפקט הDOUBLE SHOT. כלומר רק צריך לקנות מדבקה למסך - ולא צריך SKIN. בIPOD או ZVM צריך להוסיף SKIN גם. במצב הזה הIPOD שמנמן כמו ZUNE והZVM כמעט כפול - אך הZUNE הוא היחידי שיראה נורמלי.

מה הופך את התמונה ליותר טובה?

שמייקרוסופט הוציעו את הZUNEים החדשם הם הוציעו תוכנה חדשה גם ל30. זאת אומרת שעכשיו התוכנה על המכשיר שהייתה די חיסרון הפכה ליתרון גדול - ממש קל למצוא שירים, יש תמיכה מלאה בפודקאסט, יש סינכרון אלחוטי ועוד כל מיני גודיס.

בנוסף התוכנה למחשב עוצבה מחדש לחלוטין ועכשיו היא נראית מעולה, והחליפה את הווינאמפ במחשב שלי - גם נעלמו הבאגים של הסינכרון שדי עיצבנו.

כלומר 2 החסרונות הכי גדולים של המכשיר נעלמו.

בקשר לזה שהמכשיר יכול לשמש גם גדיסק קשיח למיטב זכרוני פרצו את זה אחרי פחות משבוע משהמכשיר יצא, ואני חושב שקראתי שזה עדיין עובד בתוכנה החדשה.

בקשר לפורמטים - עוד לא נתקלתי בפורמט אודיו שהמכשיר לא ידע לנגן. אני חושב שהוא לא יכול לנגן OGG או את אחד מפורמטי הלוססלס (למרות שהוא תומך בWMA לוססלס) אבל התוכנה שלו יודעת להמיר אותם.

וידאו באמת צריך להמיר - אבל את זה צריך להמיר פחות או יותר בכל נגן שהוא לא PMP, ובמילא היום שהכל HIDEF גם הנגנים הכי משוכללים לא יכולים לעמוד בעיבוד.

ב100 זה באמת מכשיר מעולה - שגם היום לדעתי מנצח את טובי המכשירים (טוב נו אולי לא את הטאץ' :))

פורסם

אתה קצת אופטימי מדי, אני בספק שהאיכות שמיעה שלו טובה יותר משל ה-ZVM.

בנוסף לכך, הוא לא תומך ב-WAV, וגם WMA lossles באיכות פחות טובה משל ה-WAV, ובנוסף הוא תומך בעד 320kpbs, וה-wma lossles זה יותר מזה, כך שאני לא בטוח שהוא ינצל אותו. אז זה יוריד הרבה מאוד מהאיכות של השירים שלך.

בקשר לכונן נייד, כבר אמרתי איך זה עובד ( לפי מה שאני יודע ) וזה ממש לא אופטימלי, אם יש לך מהשו לחדש אז תגיד.

בקשר לפורמטים, שוב, הוא לא תומך ב-WAV וגם לא ב-flac ( אבל מעטים תומכים, ראיתי בנתיים רק את הנגנים של cowon תומכים ב-flac). אבל ה-wav זה חסרון ענק.

פורסם

איזה יופי שאתה בספק, ציוד המעבדה של audio percision לא היה בספק.

וזה שנגן לא תומך בWAV או FLAC זה חיסרון מינורי - במיוחד שהוא תומך בWMA LOSSELS ויודע לעשות את ההמרה

דרך אגב, בWMA LOSSLESS הוא תומך עד 940KBPS

פורסם

זה ממש לא מינורי:

- ב-WAV יש לך 1400KBPS ( למרות שזה עדין לא יהרוג אותך ).

- אולי ב-WMA lossless יש עד 940, אבל ה-ZUNE עצמו תומך רק עד 320 ולכן זה נהפך לבעיה גדולה מאוד!!! כי זה משתווה ל-mp3 מעפאן.

ממש חבל שאתה לא קורא את מה שכתוב בקטן לפני שאתה קונה, כתוב את זה באתר בית של ZUNE.

פורסם

איזה נגן תומך ביותר מ320?

האייפוד גם תומך רק עד 320, וה-ZVM לא תומך בכלל בפורמטים שהם loseless.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים