עבור לתוכן

האם כדאי לי לקנות LCD "26 במחיר של מסך מחשב (דחוף &#1

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש באפשרותי לקנות טלוויזית LCD "26 במחיר כמעט זהה למסך מחשב איכותי. האם מסך

מחשב יהיה יותר טוב משמעותית (למשחקים וסרטים בעיקר), ואם לא על אילו נתונים כדאי לי להקפיד שיהיו

לטלוויזיה.

:s07:

פורסם

אלא אם תקנה טלוויזית HD יקרה, הרזולוציה של הטלוויזיה תהיה נמוכה יותר (1366X768) לעומת 1680X1050 במסך 20"/22" או 1920X1200 במסך 24".

אם המטרה היא אך ורק משחקים וסרטים - זה לא כ"כ משנה, ודווקא טלוויזיה גדולה תיתן חוויה יוצאת מן הכלל בתחום הזה, יותר מאשר מסך שהוא בעל רזולוציה גבוהה יותר אך קטן יותר. לעבודה שוטפת מול מחשב, טלוויזיה כ"כ גדולה עם רזולוציה כ"כ נמוכה זה ממש לא זה, אבל נשמע כאילו זה לא מעניין אותך.

כמובן, הקפד שלטלוויזיה יהיה חיבור DVI/HDMI, כדי שתוכל לחבר אליה כרטיס מסך בחיבור האיכותי ביותר (עדיף על VGA ובטח על SVIDEO).

פורסם
  • מחבר

את האמת שכן מעניינים אותי עיסוקים אחרים, בעיקר גרפיקה (פוטושופ ופרימייר).

טלוויזיה לא תהיה טובה להתעסקות עם גרפיקה או עריכת וידאו?

ושאלה נוספת, על אילו נתונים יהיה לי חשוב להקפיד בטלוויזיה כדי שתתאים למשחקים ולשימוש עם מחשב (ניגודיות, קצב רענון, רזולוציה ועוד).

תודה על התגובות! :xyxthumbs:

פורסם

אז ממש לא. אם אתה רוצה להתעסק בגרפיקה בצורה נורמלית טלויזית LCD ממש לא הבחירה הנכונה. מה התקציב שלך?

פורסם

את האמת שכן מעניינים אותי עיסוקים אחרים, בעיקר גרפיקה (פוטושופ ופרימייר).

טלוויזיה לא תהיה טובה להתעסקות עם גרפיקה או עריכת וידאו?

לא, כי היא גדולה מידי והרזולוציה שלה נמוכה מידי.
ושאלה נוספת, על אילו נתונים יהיה לי חשוב להקפיד בטלוויזיה כדי שתתאים למשחקים ולשימוש עם מחשב (ניגודיות, קצב רענון, רזולוציה ועוד).

ברזולוציה יש לך או 1366X768 (שזה הרוב) או 1920X1080 (שזה מה שנקרא HDTV וזה יקר משמעותית). טלוויזיה כזו אולי תהיה טובה לעבודה שוטפת, אבל בספק אם לכזו אתה מכוון.

קצב רענון - לא משנה, כי מסכי LCD לא מרצדים.

ניגודיות - כמה שיותר גבוה, יותר טוב, אבל משום שהיצרנים סתם מנפחים את המספרים של הניגודיות שאותם הם מפרסמים, קשה להסיק משהו משמעותי מהנתונים האלה.

פורסם
  • מחבר

כרגע ההתלבטות שלי היא בין:

dell 2007wfp

ו

lg 32LC41 - http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=581928

מבחינה טכנית לפי הפרטים היבשים הסעיף היחיד שה- LG לוקה בחסר לעומת ה- DELL היא הרזולוציה, במקרה שלי המטרה העיקרית

היא שימוש לסרטים ומשחקים (כרגע פחות גרפיקה ועבודות), ויש לי שתי אופציות סופיות:

1. להשאר עם המסך CRT שלי (אולי בהמשך לקנות LCD קטן וזול, ולהשתמש בו בינתיים לגרפיקה ועבודות במקרה הצורך) בינתיים

ובנוסף לזה LCD של LG הגדולה.

2. לקנות את ה- DELL ולהשאר עם הטלוויזיה 34" CRT שיש לי כרגע בחדר, שמחוברת אם S-VIDEO למחשב וזה לא

כזה איכותי וגם היא לא 16:9

בבקשה אשמח לשמוע חוות דעת שלכם, ואנשים שיש להם ניסיון אם מקרה דומה או התלבטות דומה.

תודה רבה למגיבים,

פורום אדיר!!!

:xyxthumbs:

פורסם

לי יש את ה-LG32LC2R ואם זה לסרטים בעיקר אז לדעתי עדיף את הטלויזיה.

אני מעדיף לראות את הסרטים על מסך כמה שיותר גדול. בקשר למשחקים אני לא יודע להגיד לך - למרות שב-XBOX360 רואים נפלא וזאת חוויה אמיתית.

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמוע עוד התייחסוית לגבי הפרטים הטכניים ויתייחסות לדגמים שהבאתי.

בנוסף הייתי מעוניין לדעת מה אתם מעדיפים.

תודה למגיבים.

אני עובד עצות :nixweiss:

פורסם

הפרטים הטכניים ממש לא חשובים פה, כי אתה מנסה להחליט בין שני דברים שונים במהותם.

גם ההעדפות של האחרים פה ממש לא משנות, כי אתה זה שצריך להחליט מה אתה מעדיף.

לעבודה מול מחשב - עדיף מסך מחשב.

לסרטים - עדיף טלוויזיה גדולה.

למשחקים - אפשר ככה ואפשר ככה.

מבחינת גודל, CRT 34" 4:3 עדיפה משמעותית מ-LCD 32" 16:9 לצפייה בתכנים שהם 4:3, ולא נחותה משמעותית עבור צפייה בתכנים רחבים. המגבלה העיקרית היא באמת חיבור ה-SVIDEO, שכמו שאמרת הוא לא כ"כ איכותי.

מעבר לעובדה שהטלוויזיה המדוברת עולה פי 2 מהמסך המדובר, אתה צריך לשאול את עצמך, במה אתה מרגיש חיסרון גדול יותר. האם אתה יותר מוצא את עצמך אומר "הייתי רוצה שתהיה לי טלוויזיה יותר טובה לסרטים רחבים" או "הייתי רוצה שיהיה לי מסך יותר טוב לעבוד מולו"?

פורסם
  • מחבר

תודה QTTP ולשאר המגיבים על התשובות לעניין!!! :xyxthumbs:

קיבלתי היום הצעה סופית ומה שכרגע עומד בתקציב שלי זה:

Dell 2007WFP VS LG 26LC51

השימושים- 50% משחקים 30% סרטים וסדרות ו- 20% גרפיקה ועריכת וידאו.

עכשיו ישנה נקודה מסויימת שגורמת לי לטיפה הסתייגות ממסך LG היא שכבר יש לי LCD 37" שלהם

דגם קצת יותר ישן ואני רואה בו את המשחקים די כהה (סרטים, סדרות ותכני HD אני רואה מעולה) אפילו שהבהירות במשחק מאוד גבוה, והרזולוציה

היא הטבעית של המסך, מישהו נתקל בתופעה דומה לזו או שזה חיסרון ידוע בטלוויזיות LCD ?

תודה למגיבים. (שוב אני ישמח לשמוע דעות אישיות ומניסיון)

אני חייב להזמין עד מחר את ה-LG אז אני יודה לכם אם תהנו לי בהקדם.

פורסם

קח בחשבון שמסך LCD TV מיועד במקור לצפייה בטלוויזיה וגיימינג עם קונסולה מרחוק. הבהירות שלו גבוהה וקשה לכוון אותה לצורך ישיבה קרובה כמו במסך למחשב כמו הדל שהוצע לך. עם הדל לשימושי מחשב תוכל לכוון לבהירות נמוכה מספיק בשביל לא לגרום לעצמך עיניים כואבות ומסונוורות.

פורסם
  • מחבר

שלום מומחה למסכי LCD,

אני מבין במסכי טלוויזיה, ואני ישב כ 2- 2.5 מטר מהטלוויזיה, כך שככל הידוע לי זאת לא תהיה בעיה

במקרה של מסך 26" (אני מקווה שאני לא טועה).אם בקונסולות רואים מעולה, אז למה לא יראו טוב

ממחשב שהוא בעל חיבור איכותי יותר ( או זהה במקרה של PS3 ו X-BOX 360 )?

מה אתה אומר, man of orleans ,לדעתך המסך יהיה טוב לצרכיי (כפי שפרטתי קודם)?

:s05:

פורסם

אתה מתכוון שתשב 2-2.5 מטר לעבודות טקסט מהטלוויזיה? זה מרחק שמתאים לסרטים ומשחקים אבל בשום פנים לא לקריאת טקסט.

הרגולציה של הבהירות ע"י אינוורטר יותר גמישה במסכי LCD למחשבים, כך שניתן להוריד את הבהירות בקלות לאיזור שמתחת לבהירות המקסימלית של CRT למחשב, כלומר לאיזור ה-100 ניטים ולמטה מכך, שמתאימים לקריאת טקסט ללא תחושה שאתה קם מסונוור או סובל מכאבי ראש. הטלוויזיות נועדו להתמודד עם תנאי צפייה שונים בתכלית .

חוץ מזה העובדה שאתה מעוניין לבצע עיבוד גרפי פוסל את הטלוויזיה. גודל נקודה בה גדול מדי לשם כך: כ-0.42mm ! גם הטקסט בה ייראה בצורה די מזוויעה לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים