עבור לתוכן

צריך עזרה במעגל עם אינפרא אדום

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות מעגל עם שלט ומקלט:

כאשר המקלט יקבל אות מסוים הוא יסגור מעגל חשמלי, או יותר נכון יתן פעימה אחת

אני רוצה את זה כדי להדליק את המחשב.

חשבתי על זה והבנתי שאני צריך מקור חשמל, וזה לא בעיה, אפשר לחבר לו סוללה.

אבל הבעיה היא שצריך גם להגדיר את האות ולכן אני אצטרך לקנות שלט (כי המחשב לא דלוק כדי שאני אוכל להתעסק עם דרייורים) ומקלט שיוכל לעשות רק את זה וזה גם יעלה יקר וגם זה יתפקד רק להדליק את המחשב ולא לשלוט עליו.

יש לכם רעיונות?

פורסם

חשבתי עעל זה רבות והדבר היחיד שהגעתי אליו מבלי להיסתבך בתיכנות זה שהמחשב ידלק בכל פעם שיקבל אות כלשו לא משנה איזה ולא משנהמאיזה שלט

פה צריך להשתמש בקצת תיכנות במעגל מבוסס PIC או ארדוינו להקליט את האות שאתה רוצה ואז המעגלישווה את האותות שיקבל עם האות שלך ואם כן יפעיל RELAY להדלקת המחשב

פורסם
  • מחבר

אז יש לך איזה סרטוט? זה ישים?

פורסם

מאוד קל תקנה ערכה של שלט לרכב שהוא בעצם ריליי עם פקודה מרחוק וזהו תחבר את זה במקום המפסק של הדלקת המחשב.

הערכה באה בשני חלקים השלט והמקלט שהמקלט הוא בעצם מפסק normal open ותחבר אותו במקום המפסק normal open של המארז.

דוגמא לערכה http://www.arihav.com/products/kits/index.asp

תסתכל על הקיט השלישי והרביעי

פורסם
  • מחבר

אבל זה נורא יקר

חשבתי לעשות משהו לבד..

פורסם

חשבתי עעל זה רבות והדבר היחיד שהגעתי אליו מבלי להיסתבך בתיכנות זה שהמחשב ידלק בכל פעם שיקבל אות כלשו לא משנה איזה ולא משנהמאיזה שלט

זה חלק שפועל ב "press any key to turn the computer on" לא סתם שגם מכל שלט אלא גם עם כל כפתור אם אתה רוצה שרטוט של זה אין בעיה (לא נוסה אבל מבחינת תאוריה אין בעיה .. אם אתה רוצה אני אנסה את זה

בשביל שזה ידליק משלט מסוים ורק מכפתור מסוים ..

You'd have a better chance training a dog to press the PC's on button based on a sound, generated by some device responding to an IR command!

ח צוטט מפורום אחר .. טכנית זה אפשרי .. אבל זה דיי יקר

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

טוב נוסיף מפתח או איזה כפתור יפה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים