עבור לתוכן

שאלה על חומת אש בראוטרים ועל Edimax 6204wg

Featured Replies

פורסם

אלוהא,

אחד משני המחשבים השולחניים בביתי הפך ללפטופ (לא הפך כמו רובוטריק - קנינו) - עכשיו, לאחר שנת עבודה ברשת חוטית מאחורי ראטור Aztec וסוויץ' של Edimax הגיע הזמן להביא אלחוטי לבית.

המצב הרצוי: מחשב אחד (לפטופ) עובד על אלחוט (תקן 802.11g) והשני מחובר בכבל ארוך, שחור וחזק (היהי).

השאלה: שמתי עין בחיפוש כאן וגם בהמלצות כל הנתב שבכותרת. זול, יש אותו ב-KSP מרחק מטר מהבית והוא נשמע כמו אחלה נתב בכלליות. הדבר היחיד שאני תוהה לגביו (ולגבי נתבים אלחוטיים בכלל) זה האם חומת האש שלו, כשתופעל, תשכנע אותי לזרוק את zone alarm לכל הרוחות ולהישאר רק עם אנטי-וירוס, או שבשביל דבר כזה צריך נתב יותר יקר? אם כן, איזה? האם זה בכלל שווה את הכסף?

והשאלה היותר חשוב - אם אני אכן קונה את הנתב הנ"ל - יש לי סיבה להמשיך לעבוד דרך הסוויץ' או שפשוט לחבר את המחשב הקווי לאדימקס ושלום על ישראל?

ואז, מישהו רוצה לקנות סוויץ' של אדימקס ונתב של אצטק? :silly:

טוב, סליחה על החפירה. אשמח לתשובות מפורטות וכייפיות כמו שיש פה לרוב (אבל ספציפית לא הצלחתי למצוא לשאלות שלי).

תודה רבה!

פורסם

שלום לך,

ה FIREWALL בראוטר אמור לספק אותך אבל אני ממליץ לך להשאיר את ZONE ALARM כהגנה נוספת חשובה ,

לא תצטרך את ה SWITCH מכוון שהראוטר יהיה גם ה SWITCH .

אבטחת מידע זה נושא קצת ארוך לכאן ( עבורי לפחות)

רק אומר שמאחר והראוטר משדר אלחוטי ואפשר לקלוט זאת ,אחרי שאתה מפעיל הצפנה ,FIREWALL בראוטר וחסימת גישה להתחברות ע"י כל אחד אתה במצב דיי טוב אבל עדיין פרוץ מבפנים(לדוגמא אם כבר יש טרויאני אצלך),כאן ZONE ALARM מגן עליך.

ZONE ALARM כולל אנטיוירוס מצויין בתוכו והמלצתי היא להשאיר גם אותו כהגנה נוספת.

שים לב שיש שניי מקרים של התנהגות לא ברורה עם הראוטר הזה , מכוון שהחברה לא כל כך ענו לשאלות אני לפחות לא הבנתי עדיין היכן הבעיה,

למרות שזה נשמע לי מאוד מוזר עד בלתי אפשרי שאין לזה פתרון ואין מספיק פרטים בשלב הזה בכל מקרה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302528.new#new

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302565.0

פורסם

היי

אל תבטל את ה zone alarm firewall .

חומת אש (או בשמה היותר מדויק NAT) בעצם נגזרת מפעולתו הטבעית של הנתב. אם מנסים ליצור קשר עם ה IP שלך בפורט מסוים, ואתה לא יזמת את הקשר דרך אחד מהמחשבים מאחוריי הנתב, אזי הנתב יתעלם מהניסיון ויחסום אותו. זה ממש על רגל אחת, תוכל להוסיף ולקרוא על המושג NAT בויקיפדיה.

הבעיה היא שאין שום בקרה כלפיי חוץ. ברגע שיופעל קובץ זדוני \ מייל רשעי וצרות אחרות הם יוכלו לצאת בלי בעיה לאינטרנט ולשדר את מספר כרטיס האשראי שלך לשרת הרוסי הקרוב :-)

לכן בנוסף לפיירוול NAT (דבר מומלץ בכל רשת דרך אגב), צריך להישאר עם פיירוול תוכנתי על המחשב.

פורסם
  • מחבר

אני תמיד נפעם מכמה תותחים אנשים כאן. תודה רבה על ההבהרות ועל האזהרות, אני אקח אותן לתשומת ליבי. צ'ירס! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים