עבור לתוכן

הפרעות סטטיות בתצוגה בשעת משחק וגם קצת בחלונות...

Featured Replies

פורסם

לפני יומיים ביצעתי שינוי "קטנטן" למפרט הפנטיום שלי.

החלפתי את הבורד, את הזכרונות ואת המעבד. לפרטים נוספים, תעיפו מבט במפרט המחשב.

לבינתיים הכל רץ בצורה יציבה וחלקה (בהשוואה לפנטיום 733 לשעבר...), יש רק בעיה קטנה אחת וקצת מעצבנת - הפרעות סטטיות בתצוגה.

הכוונה לקו או שניים אופקיים מרצדים המופיעים למשך מאית השניה באיזור כלשהו במסך. כל פעם באיזור שונה.

בערך כמו שמתקבלת שיחה לפלאפון הנמצא ליד המסך והמסך מתחיל לרצד, אותו דבר גם כאן, רק בצורה הרבה פחות חריפה, אבל עדיין נראית לעין.

חשוב לציין, זה מתרחש מדי פעם, בכל פעם שאני משחק (בהפרשים של כ20-30 שניות בין ריצוד לריצוד).

הדבר המעניין הוא שהתופעה מורגשת בעיקר בשעת משחק, היא גם קיימת בחלונות, אבל בקושי מצליחים להבחין בה (גם כאן מדובר בעניין של הפרשים... אולי קצת ארוכים יותר, אי אפשר לומר במדוייק).

עכשיו לנסיונות שלי :

דרייברים - מקאטאליסט 2.5 עד 3.2 הבעיה ממשיכה (יש לי גירסאות ישנות יותר, אבל אין לי ממש כוח/רצון לנסות אותן... בעיית דרייברים זה לא).

מערכת הפעלה - ניסיתי את חלונות XP וגם את חלונות 2000, אותה תופעה בדיוק.

Via 4 In 1 - "הייפריון" גירסה עדכנית - 4.46.

גירסת DX - אני משתמש בDX 9.0.

ביוסים לכרטיס המסך - בדקתי את הגרסאות : 1009 - 7006 (PAL/PAL-M/NTSC), לא עזר.

דאונקלוק (חומרתי, באמצעות עריכת קבצי הביוס לפני העלאתם לכרטיס) לכרטיס המסך - מ275/275 (Retail) ל 250/250 (LE), לא עזר.

ביוס ללוח אם - הגירסה הסופית, נמצאת במפרט המחשב.

זכרון פנימי - ניסיתי להוריד את התזמון בביוס מ Turbo ל Normal, כולל הורדת המתח ל DIMMz ב 0.20 וולט (סטוק 2.5 וולט), לא עזר.

מעבד - את'לון טי-בירד במהירות סטוק של 1.4 ג'יגהרץ (133x10.5).

ביוס - ניסיתי לאפשר את ה Spread Spectrum, לא עזר. הורדת ה A.S ל 4Mb, אופציות ה Shadow וה Cache לVideo מבוטלות מראש, AGP ב 4x.

טמפ' מערכת - לוח ב21-23 מעלות, מעבד ב41-44 מעלות (Idle).

אני משער שמדובר בבעיה של יציבות המתחים ללוח ולשאר הרכיבים, עקב שימוש בספק כוח 300 וואט ג'נרי...

מצב המתחים נכון לשעה זו :

Vcore - 1.75-1.77v

Vagp - 1.50-1.52v

12v - 12.72-12.86v

5v - 4.81v

Dimmz - 2.72-2.76v

בעעעעעע..... לא יודע מה נסגר, הצעות איכות כלשהן?...

בתודה מראש.

פורסם

בגלל שהכל עבד קודם הכי נראה לי שהספק הזה לא עומד בעומס של החומרה החדשה.

תנסה להלוות משהו יותר רציני.

האט'לון 1400 הוא עדיין המעבד הכי חם ש AMD ייצרו ככה שהוא צורך יותר הספק מכל מעבד אחר שקיים בשוק.

פורסם
  • מחבר

כן, ככל הנראה.

תודה... :hi:

פורסם

אם אתה רוצה לבדוק אם זו אכן הבעיה...

תנסה לעשות למעבד דדאון קלוקינג קיצוני, גם במתח שהוא מקבל, וגם להוריד אותו כמה שתוכל.. אם הוא בעל מכפלה פתוחה זה יהיה הרבה יותר קל.. (הכל רק לצורך בדיקה)

פורסם
  • מחבר

ספק הוחלף, התופעה ממשיכה. :-\

פורסם

ביטלת FW ו SBA בביוס ?

ניסית כרטיס אחר ?

פורסם
  • מחבר

כרטיס אחר עדיין לא..

בנוגע לאופציות בביוס, ניסיתי, לא עזר. :-\

עריכה : עדכון הביוס של כ' המסך לגירסה 7008 ככל הנראה שפתר את הבעיה, לפחות בשני משחקים שניסיתי עד כה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים