עבור לתוכן

A610 שנפלה, תיקון - 600 ש"ח. מה דעתכם ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחותי החכמה הפילה את המצלמה שלי, Canon A610, בדיוק על העדשה בזמן שהיא היתה דלוקה. והמראה הוא לא יפה..

לקחתי אותו לתיקון, ואמרו לי שלתקן דבר כזה יעלה לי 600 ש"ח.

המצלמה כבר בת שנתיים והסכום הזה פשוט נשמע לי מנופח מידי..

לדעתכם, האם שווה לתקן אותה במחיר הזה ? או שאם אני אוסיף עוד 100-200 ש"ח אני כבר אוכל לקנות אחת חדשה שווה באיכותה לפחות ? (יש אפשרות לקנות מארה"ב)

תודה !

פורסם

מן הסתם שווה לקנות חדשה

פורסם

תתחדש - אחותך קונה לך מצלמה חדשה :xyxthumbs:

פורסם

תצתרך להוסיף קצת יותר ממאתיים בשביל מצלמה חדשה נורמלית אך זה שווה.בשום אופן לא הייתי משקיע 600 שקל בתיקון מצלמה קומפקטית (ובכלל כל מצלמה שאינה DSLR ולא מהווה מזכרת).הייתי מנצל את ההזדמנות לרכישת מצלמה מתקדמת יותר אם אפשרויות נרחבות ועדשה רחבה!

פורסם

אין טעם לתקן. ב-730 ש"ח אפשר לקנות את המצלמה הזו:

פוג'י E550.

מדובר בדגם לא חדש, אבל עם תכונות מצויינות ואיכות תמונה טובה מאוד:

- חיישן Fuji Super CCD עם 6.3 מ"פ (חיישן מאוד דומה לזה שבדגמים המאוחרים יותר של פוג'י, אבל ללא העיבוד האפקטיבי שלהם)

- זום X4 עם צד קצר שמעט רחב יותר מהממוצע - 32-130 (הסבר מדוע זום רחב זה יתרון)

- עינית אופטית וסוללות AA (למי שהתכונות האלה מדברות אליו)

- ווידאו 640x480x30 עם קול

- תכונות מתקדמות במקרה שתתחילי פתאום להתעניין בצילום - מצבי חשיפה ידניים (PASM), תמיכה בפורמט RAW, היסטוגרמה

אם משהו מהמושגים שלמעלה לא ברור לך, תוכלי למצוא הסברים בעברית באתר "קליקי": http://cliki.site.co.il

[br]פורסם בתאריך: 15.11.2007 בשעה 16:44:24

עוד אופציה לא יקרה ששווה לבדוק: ריקו R40. עם עדשת 28-160 מ"מ, מקרו מ-1 ס"מ, ומחיר של 800 ש"ח, היא נראית כמו מצלמה לא רעה בכלל.

פורסם
  • מחבר

מההתרשמות שלי (ואני לגמרי חובבן) שני המצלמות הנ"ל נראות ליפחותות באיכותן ביחס ל A610.. מה דעתך לגביהם ביחס לקאנון ?

כיעקרון אין לי סיבה לקנות מצלמה חדשה במחיר דומה רק כי היא חדשה.

אם אין מצלמה חדשה במסגרת המחיר, שמשתווה באיכותה לקאנון, אז למעשה עדיף לי לשלם 600 שקל תיקון ולקבל מצלמה שהיא בעצם טובה יותר מאשר מצלמה חדשה, שהיא אמנם חדשה אבל לא בהכרח טובה יותר.

פורסם

מההתרשמות שלי (ואני לגמרי חובבן) שני המצלמות הנ"ל נראות ליפחותות באיכותן ביחס ל A610.. מה דעתך לגביהם ביחס לקאנון ?

לשתיהן אין מסך מסתובב כמו בקנון, אבל יש להן יתרונות אחרים. הפוג'י איכותית יותר (בזכות חיישן SuperCCD 1/1.7) ויש לה עדשה מעט יותר רחבה, הריקו הרבה יותר קטנה ויש לה עדשת 28 מ"מ.

אם אין מצלמה חדשה במסגרת המחיר, שמשתווה באיכותה לקאנון, אז למעשה עדיף לי לשלם 600 שקל תיקון ולקבל מצלמה שהיא בעצם טובה יותר מאשר מצלמה חדשה, שהיא אמנם חדשה אבל לא בהכרח טובה יותר.

600 ש"ח נראה לי סכום מוגזם לתיקון של מצלמה מהסוג הזה. עדיף לדעתי לקנות A630 חדשה ב-1000 ש"ח, ואם הסכום הזה גבוה מדי עבורך אז לקנות מצלמה אחרת, במיוחד אם היא נותנת יתרונות מוחשיים בהשוואה ל-A6xx (כמו במקרה של הפוג'י והריקו הנ"ל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים