עבור לתוכן

אין גישה לקבצים במערכת NTFS

Featured Replies

פורסם

התקנתי דיסק עם קובצי וורד וקיבלתי הודעה של "למשתמש אין זכויות גישה"

אני מניח שזה בגלל ההרשאות של NTFS

איך אפשר לקבל גישה לקובץ ?

מערכת XP

פורסם

אם התקנת את הקבצים מדיסק אין סיכוי שזה קשור למערכת הקבצים כי בדיסק אין אפשרות לשמור את הגדרות האבטחה כמו במערכת קבצים NTFS. מה שיכול להיוץ וזה גם סיכוי נמוך זה שהקבצים נוצרו ע"י יוזר אחר במחשב והוגדרו על ידו להיות נגישים רק עך ידו ולא ע"י משתמש אחר.

אבל סביר להניח שבמקרה שלך מדובר בקבצים מוגנים ע"י סיסמה או משהו בסגנון (אני מדבר על הגנת קבצים שקשורה לוורד) לכן כדי שנהיה יותר חכמים תרשום במדויק את הודעת השגיאה שאתה מקבל או שתדביק פה תמונת מסך שלה.

פורסם
  • מחבר

התקנתי דיסק קשיח שלם למערכת

הקבצים לא ניתנים אפילו להעתקה ומסומנים בצבע אחר

הודעת השגיאה "למשתמש אין זכויות גישה" ניתנה ע"י WORD

אני מניח שזה קשור למערכת ניהול הקבצים של NTFS ו- XP

פורסם

אם הקבצים מסומנים בצבע אחר זאת אומרת שהם ENCRYPTED ורק הUSER שיצר אותם יכול לפתוח אותם

מה שאתה עושה זה נכנס למערכת דרך אותו USER נכנס ל PROPERTIES של אותה ספרייה

בצד ימין למטה יש לך ADVANCED תכנס לשם ותוריד את הV הכי תחתון (Encrypt contents to secure data)

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאין לי מושג איזה יוזר יצר אותם..

פורסם

תצטרך לבדוק אחד אחד למי מהUSERS יש גישה לקבצים (אני בטוח שאין לך יותר מחמישה)

פורסם

חבל שאתה לא מציין באיזה צבע הם צבועים כי זה משנה לדעת אם רק הגישה חסומה אליהם או גם הם מוצפנים.

אבל בכל אופן זה לא משנה..

אם אתה האדמיניסטרטור במערכת אתה יכול לבחור את הקבצים שאתה רוצה לגשת אליהם ולקחת בעלות עליהם ואז תוכל לשנות את הרשאות הקבצים לכל מי שתרצה במערכת.

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שבשחור

בסוף התעצבנתי עליו והעברתי אותו חינוך מחדש בעזרת פירמוט

עכשיו הוא משמש כמחסן לסרטים

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתיאש כל כך מהר ?

אתה מבקש עזרה מסבירים לך איך להתגבר על הבעיה ואתה פשוט מוותר על זה ?

נשמע קצת מצחיק ;D

פורסם
  • מחבר

לא נורא שילכו

זה לא היה כל כך חשוב

פשוט הופתעתי לגלות שאין לי גישה אליהם

עוד לא אמרת מה מסמן הצבע השחור

לכחולים יכולתי להכנס

פורסם

עוד לא אמרת מה מסמן הצבע השחור

לכחולים יכולתי להכנס

לא ידעתי שזה מעניין אותך מה זה אומר הצבעים כי ויתרת על הפתרון הפשוט לבעיה.

אבל בכל זאת אני יסביר.

כחול=קובץ דחוס.

ירוק=קובץ מוצפן.

שחור=קובץ חסום ע"י הרשאה.

האחרון הוא המקרה שלך ואסביר אותו.

במערכת קבצים NTFS ניתן להגדיר לכל תקיה או קובץ מי יוכל לגשת אליה. הרשאה נעשית ע"י נתינת גישה למשתמש מסויים או לקבוצת משתמשים, או לחילופין ע"י חסימת גישה למשתמש מסוייים או לקבוצת משתמשים.

במקרה שלך אני משער שהקבצים היון חסומים מכיוון שלקחת אותם מתקיית my documents של אחד היוזרים במחשב. התקיה הזו בד"כ מוגדרת לשימוש רק ע"י אותו משתמש ולא ע"י אף אחד אחר לכן לא היה לך גישה לתוכן שלה.

אבל, אם אתה האדמינסטרטור במחשב אתה יכול לשנות את ההרשאות לכל דבר כפי רצונך. כל מה שאתה צריך לעשות זה להכנס למאפיני הקובץ/ים או התקיה/ות ואז לבחור בלשונית security שם תוכל לשנות הרשאות.

במקרה של חסימה של הרשאה לקבוצת האדמניסטרטורים תוכל לקחת בעלות על הקבצים ואז לשנות את ההגדרות למרות שאתה לא מורשה בכך.

זה היה הסבר על קצה המזלג.. אם תרצה להבין יותר ולהתעמק בזה תחפש קצת מידע על זה ברשת ותעשה נסיונות עד שתבין איך זה עובד.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר הממצה

כאמור הקבצים לא היו חשובים ולכן הועלמו מהדיסק.

בזמנו היתה לנו שיחה בנוגע הדרך הטובה ביותר לתקן את חלונות XP

הואיל ובימים האחרונים שידרגתי במו ידי את המערכות שלי (אתה מוזמן להציץ במפרט)..

צברתי נסיון רב בהתקנות מחדש של XP על מחשבים שונים וגם כתיקון להתקנה קיימת שכן מתברר שבמקרה של שינוי הציפסט מאינטל לסיס, XP לא עולה בכלל.

ובכן מתברר שהדרך היעילה ביותר היא באמצעות CD ההתקנה של XP

מבצעים בוט עם הCD ומקבלים מגוון רב של אפשרויות החל מ-FDISK ז"ל דרך פורמט, התקנה לדירקטורי שונה, דיסק שונה ועד לתיקון המערכת.

מתברר שכבר לא יעיל לשמור קובץ התקנה ע"ג הדיסק אלא לבצע הכל דרך ה-CD

פורסם

בזמנו היתה לנו שיחה בנוגע הדרך הטובה ביותר לתקן את חלונות XP

הואיל ובימים האחרונים שידרגתי במו ידי את המערכות שלי (אתה מוזמן להציץ במפרט)..

צברתי נסיון רב בהתקנות מחדש של XP על מחשבים שונים וגם כתיקון להתקנה קיימת שכן מתברר שבמקרה של שינוי הציפסט מאינטל לסיס, XP לא עולה בכלל.

ובכן מתברר שהדרך היעילה ביותר היא באמצעות CD ההתקנה של XP

מבצעים בוט עם הCD ומקבלים מגוון רב של אפשרויות החל מ-FDISK ז"ל דרך פורמט, התקנה לדירקטורי שונה, דיסק שונה ועד לתיקון המערכת.

מתברר שכבר לא יעיל לשמור קובץ התקנה ע"ג הדיסק אלא לבצע הכל דרך ה-CD

אני משום מה לא זוכר על מה אתה מדבר.. :s05:

anyway.. כתבת על הבוט בדיסק של XP וציינת אפשרויות שיש בו ואמרת שזה יותר יעיל מלשמור קובץ התקנה על הדיסק..

אתה מוכן להסביר למה אתה מתכוון ?

פורסם
  • מחבר

זה היה קשור ל-מחיצות, בעד או נגד?

anyway.. בעידן 98 ואחיותיה היה כדאי לשמור את תכולת דיסק ההתקנה (loc או ena) על הדיסק הקשיח ולהתקין משם

כיום נראה לי שהאפשרות הכי טובה זה לשמור על סידי ההתקנה של XP

פורסם

anyway.. בעידן 98 ואחיותיה היה כדאי לשמור את תכולת דיסק ההתקנה (loc או ena) על הדיסק הקשיח ולהתקין משם

כיום נראה לי שהאפשרות הכי טובה זה לשמור על סידי ההתקנה של XP

אכן אני מסכים איתך שדיסק האתחול של XP מספיק צרכים רבים ואין צורך להשאיר עותק של ההתקנה בדיסק הקשיח.

האמת שאני לא חושב שאמרתי אי פעם אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים