עבור לתוכן

חוסר אחידות בפאנל או שאני פשוט לא רואה טוב?

Featured Replies

פורסם

היי אנשים

כמו שחלקכם יודעים, לא מזמן קניתי 2007FP של דל ואף פירסמתי פה ת'רד על תלאותיי עם המסך הזה..

לאחרונה שמתי לב שישנה חוסר אחידות בפאנל של המסך, כלומר כמעט חצי מסך יותר בהיר מהחצי השני.

האם אני לא רואה טוב או שפשוט ככה הפאנל הגיע? והאם אפשר לסדר את זה איכשהו?

עכשיו אני מבין את נושא ה"לוטו" עם המסכים האלה,

או שאתה מקבל מסך עם פאנל כזה או אחר..

או שאתה מקבל מסך עם פחות מ-6 פיקסלים שרופים וזה "בסדר" לפי מדיניות החברה,

או שאין שרופים אבל יש זליגות אור שזה גם בסדר לפי מדיניות החברה,

או שאין את שניהם (כמו אצלי) אבל ישנה חוסר אחידות בבהירות..

ואת האמת שזה מתחיל לשגע אותי חצי בהיר חצי יותר כהה..

האם כל היתרונות של הפאנל המסך הזה שווים את הסיכונים, מדיניות היצרן התמוהה והחסרונות שתיארתי?

מדוע הוא נחשב בין הכי טובים אם אין כמעט סיכוי לקבל מסך מושלם עבור מה שמשלמים עליו?

תודה..

פורסם

אני מניח שאתה רואה טוב. כנראה יותר מידי טוב.

כמו שכבר אמרנו פעמים רבות בת'רד הקודם שלך - חוסר אחידות קיים בכל פאנל וקשה לכמת מה נחשב סביר, מה לא.

אמרתי לך גם אז שיש לי תופעה דומה ב-2007FP שלי. אני רואה אותה אם אני מתבונן במיוחד כדי לראות אותה. אם אני מנסה אני רואה תופעה דומה (חוסר אחידות בבהירות, או יותר נכון בטמפרטורת הלבן) במסך המחשב שיש לי בנייד וגם באחד משני המסכים שיש לי בעבודה.

מסך אחר לא יהיה יותר טוב בממוצע. פשוט רוב האנשים לא יבחינו. בת-הזוג שלי אומרת לי שהיא לא מבינה על מה אני מדבר כשאני מנסה להראות לה את חוסר האחידות ב-2007FP.

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא רואה 6/6 ::)

אבל אם תבוא אלי ותסתכל על המסך גם אתה תבחין בבירור שכמעט חצי מהמסך בהיר יותר מהחצי השני וגם אני מדבר על טמפרטורת הלובן של המסך..

מאחר שרוב אתרי האינטרנט הם בעלי רקע לבן - זה די מציק.

מה שכן אין לי כח להיסחב איתו שוב לת"א למעבדת השירות שם.. בטח יחשבו שחסר לי בורג או משהו, אבל שירות זה שירות לא? :-\

מעניין שאצל אבא שלי יש מסך מושלם ונוח להסתכל עליו בעיניים (סמסונג 971P) כנראה כי הוא פועל בתדר רענון יותר גבוה..

דל ממש מאכזבים אותי מבחינת בקרת האיכות שלהם.. ותכלס כמו שרשמת באשכול אחר, ה"הייפ" והסגידה למסכים האלה לא שווה..

שאלה שניה:

אין אפשרות להגביר את קצב הרענון שלו? 60hz ברזולוציה טבעית של 1600x1200 זה מציק לעיניים..

לא ראיתי שיש לי שם אופציה ל-70hz (כמו שיש לאבא שלי ב-1280x1024).

פורסם

אם מציק לך לעיניים - תוריד בהירות. הרי לא מדובר פה בריצוד. יכול להיות שגם הגודל של הטקסט מפריע לך (משמעותית יותר קטן מאשר ב-19").

מסכי LCD רובם ככולם רצים ב-60HZ ואם אתה שם קצב גבוה יותר בדרייבר הם פשוט זורקים פריימים. לא יעזור לך להעלות קצב רענון.

פורסם
  • מחבר

בהירות המסך היא על 20.

הכי קטע שבמעבדה לא שמתי לב לאי אחידות בגוון הלבן ובבית כן.. מוזר..

יש לי משני צידי המסך רמקולים קטנים אבל אני מניח שהם לא ממגנטים אותו כי עובדה שה-CRT שלי היה בסדר גמור איתם.

אני לא ניסיתי להתקשר אבל בטח יגידו לי שזה "בסדר" וזו לא סיבה להחלפה חוזרת.. גם לך תדע מה יגיע לי פעם הבאה.. :nixweiss:

פורסם

יש מצב שאתה רגיש לתופעת הנצנוץ של הפאנל (הלבן לא נראה חלק, אלא מחוספס כזה).

פורסם
  • מחבר

יש מצב שאתה רגיש לתופעת הנצנוץ של הפאנל (הלבן לא נראה חלק, אלא מחוספס כזה).

אין קשר.. אז למה במסך של אבא שלי הלבן נראה אחיד על כל המסך? ואצלי זה חצי כזה בהיר והחצי השני טיפה יותר כהה (off white)

גם הפאנל שלו יותר נוח לצפייה משלי..

(ת'אמת שהייתי לוקח 971P - אם הוא היה בא גם בשחור ולא בלבן פנינה, לא היה כזה אז הלכתי על דל)

פורסם

אין קשר.. אז למה במסך של אבא שלי הלבן נראה אחיד על כל המסך? ואצלי זה חצי כזה בהיר והחצי השני טיפה יותר כהה (off white)

התכוונתי לזה שאמרת שמציק לך בעיניים ה-Refresh Rate. לגבי הפרש הגוונים אין כל-כך מה להגיד. אם זה באמת מציק לך - תחזיר את המסך ותזדכה, כי נראה לי מרוצה ממנו כבר לא תהיה. :(

פורסם
  • מחבר

להחזיר אני כבר לא יכול.. עברו יותר משבועיים..

אני יהיה מרוצה אם זה יהיה מסך ללא בעיות, למסכים שעולים פחות אין את הבעיות השונות שתיארתי פה..

פורסם

אני יהיה מרוצה אם זה יהיה מסך ללא בעיות, למסכים שעולים פחות אין את הבעיות השונות שתיארתי פה..

אבל יש להם שתי בעיות חמורה הרבה יותר - הם מציגים הרבה פחות צבעים בזוויות צפיה בלתי אפשריות.

אין מסך מושלם - יש מסכים מאד איכותיים אבל המחיר שלהם מאד גבוה.

מבחינת עלות\תועלת הדל נותן הרבה מאד איכות לשקל.

פורסם

יש גם יש. פשוט מה הטעם לדבר על זליגת אור או חוסר אחידות הנובעים מהתאורה במסך TN, כאשר הפאנל עצמו לא מסוגל להציג צבעים אחידים? אני מקליד עכשיו מול מסך TN של מחשב נייד וגם פה הלבן בצד אחד הוא בגוון טיפה שונה מאשר בצד השני. אבל לעומת החסרונות הבולטים של המסך, אני לא שם לב לזה בכלל.
פורסם
  • מחבר

נראה לי אני כבר יחייה עם זה..

מ-ק-ס-י-מ-ו-ם אני יגש איתו מתישהו למעבדה כשיהיה לי זמן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים