עבור לתוכן

דת חדשה נפתחה - דת השלום(רביניזם) כולכם מוזמנים

Featured Replies

פורסם

?

פורסם
  • מחבר

אופסס (פאדיחות) לא שמתי לב :lol:

תוקן.

פורסם
:screwy:
פורסם

אנשים לא מבינים שני דברים בסיסיים:

1) המלחמה בין ישראל לערבים קשורה קשר הדוק למלחמה (בת מאות שנים) של השיעה והסונה. כל עוד המלחמה הזאת קיימת (ואין מניעה שתהיה קיימת גם עוד מאות שנים) לא יהיה שלום. יש מאמרים מצויינים של גיא בכור בנושא (חפשו בגוגל).

2) "שלום" עם כופרים, על פי האיסלם, הינו רק כדי להתכונן למלחמה. בעצם, כל חוזה אינו תקף ברגע שהוא אינו עומד בקנה אחד עם האינטרסים של האיסלאם. היתה כתבה מצויינת בנושא בוואי נט היום, של יורם אטינגר.

מצד שני, רבין ממש לא היה חלק מהדת הזאת. אם רבין היה ממשיך בדרכו ולא נרצח, אין לי ספק שהיה מבין מה עומד מולו, תחת ההנחה שזה בכל מקרה היה מתפוצץ לנו בפנים.

למרבה האירוניה, יגאל עמיר חיזק משמעותית את מחנה השלום, שהיה רופס למדי בלי פעולותיו (ולאחר ההתפכחות שנכונה היתה לבוא מאוחר יותר בכל מקרה).

פורסם

אני נגד הדת הזאת (ובכלל). גם טקסי ההזכרה כל שנה לרבין מתחילים להעיק עלי - לא עושים לו טקס הזכרה בגלל פועלו, אלא רק כי מישהו רצח אותו. רבין היה יותר גדול מבגין או מבן-גוריון? אם פרס ימות מזקנה, האם יעשו לו טקסים כאלו כל שנה? לדעתי לזכור את רבין רק הודות ליגאל עמיר זה טימטום. בן-אדם שנרצח לא נהפך להיות צודק יותר או חשוב יותר, מה שגם שלא ניתן להגיד שרבין "הקריב את חייו" למען השלום או מת למען השלום כמו חייל בשדה הקרב כי הוא לא ידע לשניה שמישהו רוצה לירות בו ולהרוג אותו. בקיצור, הדת הזאת מתחילה לייצור פולחן אישיות רק בגלל יגאל עמיר ולכן היא דת מטומטמת ופסולה. ד"א, לגבי ההנצחה אין לי בעיה - מנציחים את שמותיהם של בן-גוריון, בגין, גולדה וכו' בהרבה מקומות בארץ, לא על זה אני מדבר.

פורסם
  • מחבר

מסכים.

אני אהבתי את רבין ומאוד הערכתי אותו על מה שהוא היה.

הוא לא היה טלית שכולה תחלת וגם הוא עשה טעויות.

אבל מכאן ועד לסגוד לדרכו המרחק הוא גדול.

הולכי דרכו ומאמיניו (כביכול) עושים טעות בהאללת דרכו וממאיסים אותו על כלל הציבור וחבל.

אהבתי גם את רחבעם זאבי שהיה איש דגול וגדול ממש כמו רבין וגם הוא נרצח.

אך להבדיל מרבין, לא עושים לו 10 ימי זכרון בשנה.

הולכי דרכו של רבין נותנים במה ליגאל עמיר השכם והערב בכל פעם שהם מעלים את זכרו של רבין.

דיי. תנו לו את הכבוד המגיע ל ותנו לו למות בשקט. למדנו מהטעויות שנעשו ועכשיו ממשיכים הלאה.

משום מה מאמיניו ותומכיו לא יכולים לעשות זאת וזה עצוב.

פורסם

למי שלא הבין - אין באמת דת כזו.

פורסם
  • מחבר

באמת חשוב להסביר שאין דת כזו,

וכל העניין הוא פאנצ' ציני על הממסחרים והסוחרים ביצחק רבין ז"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים