עבור לתוכן

לא מצליח לעשות OC לE2140

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום OC (:

המפרט שלי הוא כזה:

E2140 1.6GHZ

MSI P35 NEO

G.Skill 2GB 800Mhz 5-5-5-15@1.8~2.0v

8800GT

כמו שאתם רואים יש לי חתיכת צוואר בקבוק אז אני מנסה לעושת OC אבל לא כל כך הולך לי למען האמת. אף פעם לא עשיתי OC..

לפי מה שאני יודע אני יכול להרביץ עם הזכרון הזה 3.0GHZ דיי בקלות אבל אני פשוט לא מצליח.

אחרי כמה נסיונות הצלחתי לייצב את המחשב על 2750MHZ עד עכשיו שנהייתי תאב בצע וניסיתי להגיע ל3GHZ אבל לא הצלחתי ועכשיו גם ל2750 אני לא מצליח לחזור.

כרגע אני עובד על 2GHZ מסריחים...

ניסיתי להעלות את המתח של המעבד קצת והזכרון היה על יחס של 1:1.25. בתזמונים עוד לא נגעתי. המכפלה 8 וכרגע הבאס הוא 250MHZ.

spread spectrum מבוטל כמובן וגם הEIST. חשבתי להעלות קצת את המתח של הזכרונות אבל אני לא חושב ששם הבעיה שלי.

אני לא מנסה להגיע למקסימום פשוט לשבת על 3.2~3GHZ ואני מרוצה.

טיפים יתקבלו בברכה!

• תגובות 34
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מאמר מאוד מעניין לגבי אוברקלוק ללוח שלך נמצא כאן:

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/msi-p35-platinum_6.html#sect0

אין לי הכרות אישית אם הלוחות של MSI - אבל מקריאה בלבד - ניראה שלהעלאת המתח לגשר הצפוני על הלוח הזה יש חשיבות רבה בביצוע אוברקלוק מוצלח.

מציע גם לבדוק שהביוס שלך מעודכן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה נמרוד באמת צדקת להעלות את המתח של הגשר הצפוני עשה את הטריק.

חזרתי לשבת עכשיו על 2.7GHZ אבל לא מצליח כרגע לייצב את המעבד על FSB 375 [3GHZ]

כרגע על המתח 0.0625+V למעבד 2V לזכרון ו1.5V לגשר הצפוני. יחס זיכרון 1:125.

אולי לנסות להוריד את המכפלה יעזור לי להגיע ל3GHZ?

פורסם

בדיקות יציבות וטמ"פ עשית ב 2.7?

אם אתה מנסה לעלות ל 3 GHZ תוריד את יחס הזכרונות ל 1:1.

כמה מתח לגשר הצפוני וכמה למעבד?

אם תוריד מכפלה זה רק יקשה על ה OC - יותר עומס על הגשר הצפוני.

פורסם
  • מחבר

בדיקת יציבות עוד לא עשיתי אבל מה שכן CRYSIS רץ טוב ;D

כמו שאמרתי, 1.36V למעבד ו1.5V לצ'יפ הצפוני

אם אני מוריד את הזכרון ליחס 1:1 אז המהירות שלו תהפוך לאיזה 1200 לא? זה לא אמור להיות שתדר זכרון נמוך יותר אמור להקל?

פורסם

בדיקת יציבות עוד לא עשיתי אבל מה שכן CRYSIS רץ טוב ;D

כמו שאמרתי, 1.36V למעבד ו1.5V לצ'יפ הצפוני

אם אני מוריד את הזכרון ליחס 1:1 אז המהירות שלו תהפוך לאיזה 1200 לא? זה לא אמור להיות שתדר זכרון נמוך יותר אמור להקל?

יחס זכרונות 1:1 אומר שהזכרונות ירצו במהירות התדר כפול 2.

כלומר אם התדר שלך הוא 375 אז הזכרונות ירצו במהירות של 375X2 = 750 , זה קצת UNDERCLOCK לזכרונות של 800.

המתח שלך לגשר הצפוני די גבוה - הייתי מציע שבזמן מבחן מאמץ תבדוק שהוא לא מתחמם יותר מידי - מבחן אצבע ;) - ורצוי במתחים האלה להוסיף מאורר מעליו.

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי לעשות BOOT על 375FSB [3GHZ] אבל על אממ 369 כן הצלחתי. המחשב רץ כרגע אבל הוא נכשל בבדיקת מאמץ של ORTHOS אחרי שניות ספורות [אבל לא מציג חלון כחול]. האם יש משהו שאני מפספס?

פורסם

תנסה להוסיף עוד מתח למעבד בקפיצות קטנות לא שום דבר דרסטי.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני על מתח של 1.4 או 14.16 אני לא מתכוון לעלות יותר כי זה נראה לי מוגזם אף על פי שהטמפרטורות מאפשרות.

הצלחתי לייצב את המחשב על 3 יציב אבל הוא עדיין נכשל בבדיקה של ORTHOS אבל אני חושב שגיליתי למה. הRAM לא מקבל מספיק מתח לדעתי או שצריך לשחרר לו תזמונים כי בבדיקת SMALL FFT המעבד יציב ובBLEND שסוחט כוח RAM הוא נופל דיי מהר.

כדאי להעלות מתח או להעלות תזמונים ואם כן לכמה?

פורסם

תן מתח לזכרונות - 2.0V עדיין בתחום האחריות שלהן. גם 2.1V לא יזיק.

לא אמורה להיות בעיה לזכרונות, זאת המהירות המוגדרת שלהן. אין צורך להעלות תזמונים (ואין כ"כ לאיפה).

פורסם

שגיאה ב BLEND יחד עם העובדה שעברת SMALL FFTS אומר לפי דעתי שיש בעיה עם הגשר הצפוני.

יתכן כמו ש VOODOO3 אמר שהבעיה היא במתח לזכרונות.

לאחר כמה זמן מופיעה השגיאה ב BLEND? האם זה יכול להעיד על התחממות יתר של הגשר הצפוני?

יש מספר אפשרויות:

1. הגשר הצפוני מתחמם מידי בשל המתח הגבוה - מציע לבדוק אם אפשר להוריד מעט את המתח לגשר הצפוני ולקרר אותו יותר.

2. שאין מספיק מתח לגשר הצפוני. - אפשרות הפוכה...אבל אני לא יודע בכמה אתה משתמש כרגע. :silly:

3. לשנות את ה FSB STRAP בלוח ל 333. - השינוי יקל את העומס על הגשר הצפוני. - אני מבין שבלוח של MSI הדבר הזה נעשה בעזרת JUMPERS - הייתי מציע לבטל את ה-OC ורק אז לשנות עם הג'מפרים את ה STRAP. רק צריך לזכור שהמעבד ב STRAP הזה מתחיל מ 333. מאחר והמעבד עולה ישר בהתחלה על 333 רצוי שתבדוק כמה מתח הוא צריך בשביל לעלות בתדר הזה - כך שלאחר שינוי ה STRAP המעבד אכן יעלה! בנוסף אני מציע לבדוק אם שינוי ה STRAP משפיע באיזשהו אופן על יחס הזכרונות לפני שאתה שוב מתחיל ב OC.(פשוט תסתכל ב CPUZ לגבי יחס הזכרונות - אם הוא באמת 1:1 לאחר שאתה בוחר ב 1:1 בביוס.)

פורסם
  • מחבר

השתמשתי אז ב1.525 למתח הצפוני. לא כדאי לעלות יותר כי הוא מקורר פסיבית [ישב על 38 מעלות ולא בטוח כמה במאמץ] הורדתי ל1.475 וגם לא יציב בBLEND. בבדיקת CPU עם GROMACS CORE גם יציב.

איך אני עושה את הקטע עם הSTRAPS?

פורסם

TECHNOSHEEP

אני מצטער טעיתי לגבי האפשרות של שינוי ה FSB STRAP - האפשרות קיימת רק בסידרת ה PLATINUM של MSI ולא בסידרת ה NEO.

דרך אגב איך אתה יודע מה הטמ"פ של הגשר הצפוני? האם יש אפשרות ניטור של הטמ"פ שלו ע"ג הלוח שלך?

בכל מיקרה בכתבה פה הם השתמשו אפילו ב 1.55 VOLT לגשר הצפוני ע"מ לייצב את האוברקלוק על MSI P35 PLATINUM. - בהחלט הייתי שוקל הוספת מאורר מעליו במתחים האלו.

http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/msi-p35-platinum_7.html

פורסם
  • מחבר

כתוב לי ב Dual Core Center שזאת תוכנה שמראה טמפ' בלוחות MSI כתוב CPU 40c וSystem 38. מצד שני גם כתוב NB N/A אז יכול להוית שסיסטם זה טמפרטורת אמביינט בתוך המארז ואין חיישן בגשר הצפוני?

ואיך אפשר להוסףי מאוורר? אתה מתכוון לקנות קירור?

פורסם

כתוב לי ב Dual Core Center שזאת תוכנה שמראה טמפ' בלוחות MSI כתוב CPU 40c וSystem 38. מצד שני גם כתוב NB N/A אז יכול להוית שסיסטם זה טמפרטורת אמביינט בתוך המארז ואין חיישן בגשר הצפוני?

ואיך אפשר להוסףי מאוורר? אתה מתכוון לקנות קירור?

אפשרויות:

1. לנסות לאלתר חיבור מאורר מעל הגשר הצפוני.

2. לקנות קירור לציפסט לדוגמא: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=227 שע"פ האתר של THERMALRIGHT מתאים גם ללוח שלך.

וכן סביר להניח שאתה צודק בקשר לטמ"פ של SYSTEM - כנראה מדובר על טמ"פ AMBIENT. (אבל כמו שאמרתי אין לי הכרות אישית עם הלוח שלך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים