פורסם 2003 ביוני 422 שנים מחבר היעילות של הפלטייר תרדויקרה אחד משתיים:הטמפ' תהיה גבוהה יותר- המקרה היותר טובהפלטייר ישבוק באמצע לא משהו שאתה רוצה לעשות לפיסת ציוד שעולה 200$....עריכה: מתח הוא וולט....
פורסם 2003 ביוני 422 שנים אוקי, תאמינו או לא הפלטייה תקרר אקווריום מלא מים ולא מעבד...אז אני לא צריך את כל הכוח, ואני רוצה לשים ספק גנרי
פורסם 2003 ביוני 422 שנים מחבר של דגים??? בשביל דגים???פלטייר לא יעשה את העבודה....פלטייר טוב מקרר הספק חום של 80-90Wבליטר מים יש בערך פי 40 אנרגיה למעלת חום
פורסם 2003 ביוני 522 שנים אני מעריך שהוא התכוון ל- Peltier Water Chillersבמקום להשתמש ב-PELTIER לקירור המעבד עצמו אתה מקרר איתו את המים..... זה עובד וזה נופל איפשהו בין קירור מים רגיל לקירור עם PELTIER.
פורסם 2003 ביוני 522 שנים נגיד לכם את האמת זה בשביל לקרר אקווריום עם דגים! יש לי חבר שרוצה לקרר אקווריום בימי הקיץ החמים ואני עוזר לו למצוא פתרון אלטרנטיבי...עכשיו חשבתי על להדביק את הפלטייר לזכוכית החיצונית (אסור שיבוא במגע עם המים...בגלל זה יש בעיה).השאלה אם ספק גנרי יספיק לפלטייה של 80 W בערוץ של ה12V, ואם הוא לא יספיק אז אפשר לחבר שנים ביחד?וכן פלטיה של 226W (כמו של FIRE15...) כמה גנריים היא תצטרך?
פורסם 2003 ביוני 522 שנים אתה חייב לקרר את הפלטייר............................................איך תעשה את זה בדיוק? תדביק HSF? זה יכול לעבוד עם פלטייר של 80WAT אבל זה ירעיש ופלטייר של 80WATT לא ידגדג אקווריום....פלטייר של 227WATT יצחק עליך אם תחבר לו HSF (אולי חוץ מאיזה SLK800/900 עם מאוורר DELTA או TORNADO וגם זה אני לא משוכנע שיספיק)
פורסם 2003 ביוני 522 שנים האקווריום צריך להגיע רק לאזור ה26-27 מעלות... אפשר לקרר את זה עם בלוק מים...הרי מה אכפת לי להציב עוד כלי עם כמה ליטרים טובים ומשאבה נחמדה רק לקרר את הבלוק...
פורסם 2003 ביוני 522 שנים תיקרא פה... אולי תבינו יותר טוב את העיניין....http://home.howstuffworks.com/refrigerator6.htmבכל מיקרה אני וחבר שלי עושים איזה ניוסוי קטן כדי ליבדוק את איכות של הדבר הזה....נצליח לעשות את זה נתחיל להעבוד על משהוא שיעמוד על המעבד...!!
פורסם 2003 ביוני 522 שנים אם מה שאתה רוצה באמת, זה לקרר אקווריום? ? ?תכוון ויטלטור אל פני המים והאידוי יעשה את העבודה.ד"א בניגוד לקרור מחשב אין לך מקור חום במערכת!
פורסם 2003 ביוני 522 שנים מחבר החום הסגולי של המים הוא 4200!כלומר כדי להוריד ליטר מים במעלהאתה צריך להוציא מהם 4200 ג'ולעכשיו בו נגיד שהפלטייר שלך הוא 80Wכלומר הוא מוציא מהמים בשניה 80 ג'ול(וזה פחות, 80 זה בהנחה שהוא אופטימלי ואתה יכול להיפטר מכל החום)יקח לו דקה לקרר ליטר מים (שוב בתנאים אופטימלייםהוא לא נוגע בכל הליטר אלא רק בחלק קטן)תכפיל בכ10 ליטר (לאקוריום בינוני)10 דקות אופטימליות להוריד מעלה אחת!וזה לא כולל את החום שהדגים והמשאבות והאור מפיקיםובהנחה שהפלטייר אופטימלי ומקרר את כל 10 הליטר בבת אחתבפועל זה יכול לקחת יותר משעה בשביל להוריד מעלה אחת!!!בהחלט לא הגיוני או פרקטי
פורסם 2003 ביוני 522 שנים גם ככה האידוי עצום! כל יום הבחור שופך 20 ליטר לאקווריום וכבר מכוון עליו מאורר, אנכנו רוצים למצוא פתרון יותר יעיל יותר קומפקטי ויותר מגניב עריכה: מצידי שיקח גם יום שלם! החום של המים זה באזור ה28-31 מעלות בקיץ... ככה שאם מדביקים את הצד הקר ללוח אלומיניום ואת הלוח מדביקים לדופן האקווריום אז השטח גדל, אבל גם חלק מתבזבז על הצד שלא נוגע באקווריום...
פורסם 2003 ביוני 522 שנים מחבר פלטייר הוא לא הפיתרוןנסה קוביות קרח או משהואתה צריך פלטייר מסיבי עם קירור מסיבי לפלטייר עצמוכדי להגיע לתוצאות שיהיו סבירות AT BEST
פורסם 2003 ביוני 522 שנים חברים תראו מה גיליתי עכשיו...אני לא ה"גאון" שחשב על זה בפעם הראשונה, זה כבר נמכר ומיושם בחו"לhttp://www.drsfostersmith.com/product/prod_Display.cfm?siteid=6&pCatId=4902
פורסם 2003 ביוני 522 שנים מחבר זה שואב את המים אליוהוא מגיע ליותר ליטרים בשניהאני לא חושב שתצליח לאלתר משהו כזה
פורסם 2003 ביוני 522 שנים סליחה על זה שאני נידחף אבל אולי תוכלו להסביר לי ב2 וחצי משפטים מה בידיוק זה הפלטייר הזה : : ;D
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.