עבור לתוכן

הפרעות בקו והבדל בין ספקיות?

Featured Replies

פורסם

היי!

לפני שנה וחודשיים, עברתי ל012. עכשיו אני רוצה לזחור ל014, אבל מה - נזכרתי שב014, לפני שהיה לי ראוטר, היו לי הפרעות בקו והאלקטל 510 המשודרג לפרו תמיד היה מתנתק. בזק אמרו לי שיש לי הפרעות בקו אחרי בדיקות שלהם, ורצו לשלוח לי טכנאי אבל בסוף אבא שלי לא הסכים שיבוא טכנאי.(אם אני לא טועה, כתבתי עלז ה כבר ועמרי הגיב לי והפריח את החששות של אבא שלי לגבי נקודות גישה לטלפון בלתי חוקיות לא משנה קיצר)

מאז שאני ב012 ועם ראוטר לינקסיס WRT54GL, אין התנתקויות אקראיות כל 5-6 שעות...

השאלה שלי היא האם זה ייתכן שאצל 014 היו לי הפרעות בקו ואצל 012 לא? זה קו יחיד או לכל ספקית זה איכשהו משהו שונה? ..(אני לא מתכוון פיזית קו שונה)

תודה

פורסם

להשיב בקצרה: לא.

להשיב באריכות: אין קשר.

החלפתם רק ספק ולא תשתית?

הספקיות (014, 012) אין להן קשר לתשתית שלך.

ספקיות התשתית הן בזק (לא בינ"ל) וHOT.

פורסם
  • מחבר

כן, תמיד היה ותמיד נשאר בזק...

פשוט ההבדל הוא שהחזרתי את האלקטל מראוטר פרו למודם רגיל וקניתי את הלינקסיס...

פורסם

המודם הוא 510 או speed touch home (הישן עם החמש נוריות מקדימה)?

ל510 אין PRO ורגיל, רק לSTH.

למודם אלקטל 510 יש בעיה בגרסאות קושחה מסויימות עם חיבור לDSLAM-ים (מה שיש במרכזת) ADSL2/2+ בבזק, דבר שמתבטא בבעיות סנכרון (יצירת הקשר על הקו). בDSLAM-ים מסוג מסויים הרצת אשף הגדרת המודם/נתב (למשל הפיכה מנתב חזרה למודם) מסדרת את הבעיה.

יכול להיות שבזה ששינית את ההגדרות שלך במודם/נתב פתרת לעצמך את הבעיה.

אם באמת מה שיש לך זה ה510 (3 נוריות למעלה כפתור עגול בחזית) ושום דבר אחר לא השתנה אז הייתי מנחש שזאת הייתה הבעיה.

אפשרות נוספת היא שהקו גבולי והייתה הפרעה חולפת. זה אומר שהקו עדיין לא באמת תקין, אלא מספיק נקי ע"מ שלא תהינה התנתקויות.

פורסם
  • מחבר

כן, יש לי את הזה עם ה3 נוריות מלמעלה וכפתור בחזית...

הבעיות בקו כשהייתי עם בזק נמשכו יותר משנה...

ומלא פעמים עשיתי עידכון לקושחה של ה510 כשיצאה חדשה וגם כשלא, הייתי לפעמים מחזיר לגירסה קודמת או שוב מתקין את אותה גירסה, כי היו בו מלא באגים משום מה.

בזק עשו בדיקה ואמרו שכן יש בעיות בקו והם רוצים לשלוח טכנאי שישים מגבר אות על הקו או משהו כזה ויעשה כמה בדיקות נוספות אבל אבא שלי לא רצה... אתה יודע למה הם התכוונו??

והאם לדעתך זה בטוח עכשיו לעבור לבזק בינ"ל חזרה?

תודה לך על כל התשובות, ענר!

פורסם

הקושחה המומלצת לעבודה עם בזק היא 4.2.7, עבדתי איתה בלי בעיות והמודם היה מוגדר כנתב.

לקושחה הזאת יש את כל האופציות פחות או יותר של מה שאתה צריך אז אין בעיה לא לשדרג לקושחות מסוג *.4.3 .

בנושא הטכנאי אני לא יודע מה להגיד לך, אין דבר כזה מגבר בADSL. יכול להיות שהתכוונו לפילטר מרכזי בבית, זה עוזר למנוע הפרעות פנימיות, אבל נותן רק שקע אחד לשימוש המודם.

לגבי המעבר ל014, אין קשר לתשתית אז אם אין בעיה עכשיו בקו בקונפיגורציה הזאת אין סיבה שהיא לא תעבוד עם בזק בינ"ל.

תודה לך על כל התשובות, ענר!

אין בעיה! :xyxthumbs:

אני רק מעדיף Czar_salad, מרגיש לי מוזר להיות "ענר" פה :silly:

פורסם

אני אחדד מעט את הדברים, בשום פנים ואופן לא לשדרג ל4.3.*, לפי מיטב הבנתי,

יש בעיות גם בקושחה הזאת להסתנכרן מול הציוד של בזק(מאיפשהו שמעתי את זה :smile1:).

אני רק מעדיף Czar_salad, מרגיש לי מוזר להיות "ענר" פה :silly:

יש לזה פתרון מאוד פשוט, אל תשים בחתימה את השם שלך :)

וזה לא מוזר שהוא ייקרא לך "סיזר"? :smile1:

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה, עכשיו רק צריך לגרום ל012 לנתק אותי אחרי שכבר ניסיתי להתנתק ב4 שיחות שונות.

אני זוכר שהייתי משתמש בגירסה לא הכי מעודכנת 4.2.7 ... כי היא הייתה עושה לי הכי פחות בעיות...

אז תודה סיזר_סלד ולבו(?)! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים