עבור לתוכן

זקוק ליעוץ לפני חיתוך גג המארז (לצורך חיבור רדיאטור כפול).

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי מארז של צ'יפטק, ניתקתי את הגג שלו, העובי של הפח ממש מטורף! אני רגיל לג'נריים שאפשר לחתוך עם השיניים (:

יש לי רדיאטור כפול שאני רוצה להצמיד אליו.

הייתי שמח לקבל עצות לפני, איך לשרטט שיצא טוב, איך לחבר בינהם, עם מה לחתוך וכו וכו.

אני לא מודר בדמי ואין לי כשרון מולד לזה, אז כל טיפ יתקבל בברכה ובאהבה (:

תודה רבה,

רועי.

לא שזה ממש משנה, אבל זה המארז:

http://tinyurl.com/yvh6w2

וזה הרדיאטור:

http://tinyurl.com/yp5lu7

פורסם

היי וטוס ....

אתה יכול לתת תמונות יותר ברורות של הרדיאטור ?...

פורסם

שיט...כתבתי הודעה ארוכה והכל התפקשש!

בכל אופן, זה לא נראה לי מסובך פרט לחיתוך עצמו. תסמן את גודל הרדיאטור +קדחים למאוררים ולעיגון העסק למארז וזהו.

לגבי החיתוך - קדיחה ואח"כ דרמל במקרה שלך, כי לא נראה לי (מנסיון) שמספרי פח יועילו פה...

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אז זהו שלא הבנתי איך לתפוס את הרדיאטור בגג,

חשבתי לעשות 2 חורי 120ממ ו8 חורי ברגים, לשים את המאוררים מעל הגג ואת הרדיאטור מתחתיו, וככה זה יחזיק ::)

יש דרך יותר חזקה מזה?

העיקר שזה יהיה יציב וטוב...

עריכה:

עוד דבר שלא ממש הבנתי, איך לסמן בגג את מיקום החורים ?! :-\

כי כאילו אין לי גישה חורים שזה צמוד לפח :< :\

תודה רבה רבה על העזרה.

פורסם

מזה המארז הקטן הזה? :silly:

פורסם
  • מחבר

Barebone של שאטל... ::)

וברצינות,

Chieftec Dragon - DA-01BLD

יאאלה אני כבר מת להתחיל בחיתוך, אני רק צריך את העצה שלכם איך לסמן על הגג, איך אני אדע איפה החורים של המאוררים וכו' (כי בעייתי שהרדיאטור צמוד לגג לסמן איפה החורים ::))

והאם לעשות חור אחד גדול מרובע לכל הרדיאטור או 2 עיגולים 120ממ למאוררים בלבד...?

שוב תודה רבה רבה.

פורסם

אז ככה

יש כמה דרכים לחתוך את פח המארז, ולפי מה שאני רואה - אתה לא חייב לחתוך את גג המארז

אם אתה פוחד להרוס את המארז, וחושש מהתוצאה הסופית, הייתי מציע לך קודם כל לבדוק האם הרדיאטור שלך - נכנס מעל לספק \ מתחת למפרצי הHDD

צורת החיתוך יכולה להיות ב2 דרכים נפוצות

1.קידוח חורים עגולים עבור המאווררים בלבד

2. חיתוך צורת הרדיאטור עצמו (במקרה שלך שטח הרדיאטור האפקטיבי הוא 24X12)

במידה ואתה הולך על האפשרות השניה (בתוספת "ספייסרים - מצטער ברח לי השם , למאווררים, כך שלא יהיה שטח מת במרכז המאוורר - אתה מרוויח אוורר טוב יותר)

כמובן שבחיתוך אתה צריך לצור "בליטות" כלפי פנים - כדי שתוכל למקם את המאווררים

דוג' מצורפת

בכל אופן, עדיף שהרדיאטור יהיה צמוד לגג, ומתחתיו המאווררים

אתה יכול להכין מעין גריל שיתלבש על גג המארז מבחוץ (מפרספקס או משהו בסגנון), כדי לחפות על חוסר העיצוב בחיתוך

ליופי? - הייתי חותך 2 חורים של 120 ומחבר גרילים רגילים

בפרוייקט שלי, זה היה קצת מורכב, ונאלצתי לבנות מעין "תומך" לרדיאטור, כדי שיחזיק אותו והמשקל שלו (בין הרדיאטור לגג יש לי 2 שכבות של אלו' ופרספקס)

ובנוסף - שמתי גם גומי U (מה שקצת בעייתי שיש לך את הבליטות בשביל לקבע את הרדיאטור - לכן קיבעתי "מלמטה")

(2 שכבות)

69498947uu9.jpg

המתקן התומך בסוף המארז

44985699do7.jpg

79671223ro5.jpg

p4300323lq9.jpg

בחזית המארז - קיבעתי את הרדיאטור במפרצי ה5.25, ע"י ברגים שיוצרים לחץ מהצד (קשה לראות את זה..)

p4300320yj6.jpg

בכל מקרה - צור איתי קשר באייסי מתי שרק תרצה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אהלן! (:

בשעה טובה המחשב הורכב מחדש.

עשיתי באמת 2 חורים של 120ממ, חיברתי את הרדיאטור לגג.

היתה אפשרות לחבר אותו מקדימה, אבל זה היה תופס לי את המקום של ההרדיסקים והיה דורש ממני לחבר אותם יותר למעלה (במקום הפלופי), ולא ממש אהבתי את הרעיון.

אני ממש מרוצה מהעניין, שמתי את הרדיאטור בצורה הפוכה משלך, זאת אומרת שהצינורות הם מעל הספק כוח, בשביל שלא יתפוס לי את המקומות של ה 5.25".

שיגיעו הגרילים לחורים, גומי U ופרספקס לחלון הקטן שעשיתי, אני ארכיב הכל שיהיה יפה ומסודר, ואצלם (:

תודה רבה רבה רבה לכולם!

אגב, בהזדמנות הראשונה שתיהיה לי להחליף את כל הצינורות לחצי אינץ של קלירפלקס במקום ה-8\3", זה יקרה (:

הקלירפלקס חצי אינץ פשוט מעולים, גמישים ונוחים לעבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים