עבור לתוכן

הפעלת פלאשים נוספים (סלייב)

Featured Replies

פורסם

בס"ד

השלום והברכה אני מצלם למעלה מ26 שנים וב5 שנים האחרונות בדיגיטאלי, בעיית הרקע הכהה בחלק מהתמונות משתנה מאולם לאולם ולגני האירועים השונים לאחרונה חזרתי לצלם עם פלאשים נוספים המפוזרים ברקע, אני עובד עם ניקון D70 ו SB800 בכל מצבי הצילום ידני אוטומת פרוגרם הפלאש מזהה את הפלאש הנוסף ומחליש את עוצמתו עד קבלת תמונה כהה לחלוטין, אני קראתי את רוב הפורומים המדברים בנושא ואמש באירוע ניסתי ליישם את ההמלצות וכלום לא עזר ! יש למישהוא רעיון ???

פורסם

לא שאני מבין זה משהו

אבל אולי תנסה לעבוד עם כולם במצב ידני??

פורסם

אני מבין שה SB800 הוא המאסטר.

באיזה מבזקים אתה משתמש כסלייב ?

פורסם
  • מחבר

שני פלאשים של 300W של וילנסקי

ובנוסף או לחלופין ניסתי עם פלאשמן פלאש עם סלייב יוניט על עמוד שעוזר מכוון לרקע

פורסם

כמה טוב אתה מכיר את ה SB800 ?

האם אתה מכיר את מצב התאורה המשלימה שלו TTL BL , יכול להיות שאתה נמצא בו ?

פורסם
  • מחבר

זהו שאני ניסתי בTTL BL וגם TTL רגיל ונוסף ניסתי בM כלומר הפלאש על 1/8 או 1/16 ותאמין לי אין מצב שלא ניסתי ונאדה כלום גורנישט ממשיך , עלה לי רעיון אמש שהציוד שלי לא תקין אוליי פלאש אוליי משהוא אחר ושלחתי אותו לבדיקת מעבדה כללית :kopfpatsch: טוב אם ישנם רעיונות נוספים אשמח לשמוע ותודה על הנסיונות לעזור אשמח אם לא תכתבו לי הודעות בשבת... שבת שלום .

פורסם

^^

לדעתי אתה טועה מכיוון שבזמנו צילמתי סטודיו עם D100 ועם ה-SB800 בתור מאסטר שמשדר לשני פלאשים (גם הפלאשים האלה נקנו וכווננו ע"י וילנסקי) והתוצאה הייתה פנטסטית.

לפותח הנושא, מה קורה כשאתה עובד ב ETTL עם ה-SB800 בלבד והמצלמה על P עם פלאש בודד? התוצאה נורמלית או שגם במקרה הזה הבעיה חוזרת? אם כן ייתכן ובאמת ישנה תקלה עם ה-SB800 שלך.

כמה דברים, מכיוון שאתה מצלם באולמות גודל האולם משתנה ואיתו הצורך לכוון מחדש את הפלאשים, אני מציע שתבדוק שהפלאשים אכן מכוונים לגודל האולם ושהפיזור שלהם במחרב האולם נכון.

ידוע לי שבמקרים מסויימים בגלל התאורה של הד'יג'יי הפלאשים שלך יכולים להבזיק מידי פעם ולפגום ברקע או לתמונה בכלליות, בדוק את זה.

בדקת שבזמן הצילום 2 הפלאשים אכן עובדים ויש סנכרון מלא בין כולם? ושניהם מכוונים בתור פלאשים משניים?

פורסם
  • מחבר

ל chicipici למען האמת מאז הדיגיטלי לא עבדתי עם פלאשים נוספים אבל באירוע הבא אני מקווה שיסתדר לי אני אשים בתור סלייב עוד SB800 אני גם אקבע לו שהוא סלייב ונראה אם הרעיון שלך טוב.

ל MeTaLhAmMeR כפי שקראת אני מספיק שנים מצלם כך שעברתי על כל האפשרויות ואני עושה את נסיונותי לפני שאדון דיג'י מפעיל את התאורה ובנוסף אני גם מתאים את עצמי לגודל האולם ויותר מזה אני מתאים את עצמי לרקע וליכולתו להחזיר אור כלומר קיר או עצים כהים וכד' אך העלת לי רעיון היות וניסתי בD200 כמה תמונות ויצאו יותר טובות אני אצור קשר עם הדר לברר אם יש שוני בין ה D70 D100 D200 הרבה תודה וממתין לעצות נוספות. :screwy:

פורסם

RAN תוודא שהפלאשים מוגדרים נכון ברמת קבוצות ותדרים.

האם אתה צלם יחיד באירוע או שיש צלם נוסף שעלול להשפיע על הגדרות והפעלת הפלאשים ע"י כך שבטעות מוגדר לו תדר זהה ?

למיטב ידיעתי SB800 לא יכול להפעיל סלייבים אחרים שאינם פלאשים של ניקון שתומכים בנושא.

האם אי פעם עבד לך ככה בכלל ?

ממליץ להתייעץ גם בפורום תאורה ב D-SPOT :

http://d-spot.co.il/forum/index.php?s=a4eff0018fc66818d52aa6646b5469fe&showforum=36

האם ניסית להתייעץ בפורום שהצעתי ?

בוקר טוב ;)

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב שבוע טוב וחודש טוב,

ניסתי להכנס לפורום אך הוא מגדיר לי שגיאה כל הזמן פניתי אמש למנהל הפורום ואני ממתין לו שיפתור לי את הבעיה,

לגבי הגדרת הפלאשים אני עכשיו מנסה ללמוד את הנושא היות והפלאשים של וילנסקי הם טיפשים ואין שום הגדרות יש רק שתי עוצמות, לגבי הSB800 אני מעיין עכשיו בחוברת ומנסה ללמוד

עריכה : חבל"ז צילמתי עם ניקון D70 אחרת (שלי בבדיקה כאמור) והתוצאות ללא סלייבים מדהימית אני אמנם צילמתי באולם אבל הרבה יותר טוב, אני ממתין לאירוע בגן ארועים ואז אדע סופי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים