עבור לתוכן

אני מקבל את ההודעה preparing to stand by

Featured Replies

פורסם

כאשר אני רוצה לקום מהמחשב אני לוחץ על הלחצן של ה-STAND BY (הבנתי שלא רצוי לכבות את המחשב) במקלדת

ומגיע למצב שבו אני מקבל הודעה preparing to stand by ונתקע, הוא לא ממשיך בפעולה, גם אם אני מחכה זמן שהוא מעבר לסבירות ההגיונית . כדי לצאת מזה אני צריך לעשות restart , מחכה שהמחשב יעלה שוב, ואז אני שוב לוחץ על ה- standby ורק אז הפעולה מצליחה

עד כמה שאני מצליח להיזכר, זה התחיל לאחר שהתקנתי את nerro 5

יש לי XP פרופשיונל

האם יתכן שזה בגלל התוכנה?

יש לכם פתרון בשבילי?

תודה

פורסם

אני מזמן התייאשתי מכל השמירת אנרגיה הזו, אף פעם אי אפשר לדעת על איזה מחשב זה יעבוד ועל איזה לא.

תוודא ש ACPI מופעל בביוס, תוודא שכל הדרייברים מעודכנים (של הצ'יפסט, הסאונד וכ.המסך במיוחד).

אתה יכול לנסות כמובן גם להסיר את נרו אם אתה חושד בה.

פורסם

ואתה יכול לנסות גם את מצב hibernate, הוא הרבה יותר נוח ויעיל מstandby לדעתי.

פורסם
  • מחבר

amiram

-----------

הדרייבר של כ. המסך הוא חדש יחסית, הורדתי אותו מהאינטרנט מהאתר של NVIDIA. יכול להיות שהוא גורם לי לבעיה הזו?

תוכל בשתי מילים להסביר לי ממה הבעיה הזו נובעת (הסבר טכני)?

יש תחליף לנרו? אני לא רוצה סתם להסיר את הנרו, תוכל להציע לי תוכנה לצריבה שמקבילה לנרו?

מה זה ACPI ?

(אני מקווה שלא נפלתי עליך עם השאלות :)

בכל מקרה תודה. אני אשנה את ה-ACPI ויחזור לספר לך מה קורה

בני

____

ניסיתי את מה שהצעת לי -HIBERNATE , גם אז המחשב נתקע רק שבמקום שהכיתוב יהיה "סטנד ביי " מופיע אותה הודעה וכתוב "הייברנט" והמחשב נתקע.

חוצמזה שהייברנט לוקח לי עוד 128 מ"ב מההרדיסק.

תודה לך, על ההתיחסות לבעיה שלי.

פורסם

בנוגע ל128M שזה לוקח לך, זה אמנם מבזבז מקום בדיסק הקשיח הhibernate כגודל הזיכרון שלך כך גודל הקובץ שנוסף לך אבל כיום עם דיסקים בגודל של 40G+ כמה מאות מגה לא ישנו הרבה במיוחד אם זה חוסך לך זמן בהפעלה מחדש של המחשב ושכל המערכת חוזרת לאותו מצב שהיתה לפני הכיבוי.

אבל הבעיה אצלך היא אחרת, בכל מצב אתה לא מצליח להכנס למצב שכזה בלי לתקוע את המחשב.

כנראה שיש תוכנה שהתקנת שגורמת לבעיה, חתכן וזו NERO, אני מציע לך קודם לבודד את הבעיה ואחרי שתדע שאכן הבעיה היא בנרו תחפש תחליף בשבילה. כמו שamiram כתב לא חסר בעיות עם XP ועם כיבוי המחשב או כניסה למצב המתנה, וגם הפתרונות שקימים לא תמיד עוזרים הכל תלוי באיפה הבעיה התחילה ואת זה רק אתה יכול לדעת.

פורסם

amiram

-----------

הדרייבר של כ. המסך הוא חדש יחסית, הורדתי אותו מהאינטרנט מהאתר של NVIDIA. יכול להיות שהוא גורם לי לבעיה הזו?

תוכל בשתי מילים להסביר לי ממה הבעיה הזו נובעת (הסבר טכני)?

יש תחליף לנרו? אני לא רוצה סתם להסיר את הנרו, תוכל להציע לי תוכנה לצריבה שמקבילה לנרו?

מה זה ACPI ?

(אני מקווה שלא נפלתי עליך עם השאלות :)

בכל מקרה תודה. אני אשנה את ה-ACPI ויחזור לספר לך מה קורה

אין ברירה חוץ מלנסות דרייבר אחר.

הגורמים הפוטנציאליים הם רבים ויכולים להיות הכל החל מתוכנה ועד דרייבר של הכרטיס הכי פשוט או אפילו הגדרה לא נכונה בביוס.

לא יקרה שום נזק מהסרה של נרו, אם זה לא פותר את הבעיה תחזיר אותה ואם זה פותר את הבעיה אז תתחיל לשבור את הראש.

ACPI = Advanced Configuration (and) Power Interface

זה מה שמאפשר לוינדוס לשלוט על ה IRQ של ההתקנים ועל בקרת האנרגיה במחשב.

פורסם
  • מחבר

AMIRAM

-----------

הפעלתי את האפשרות ACPI ומה שקורה זה, שאכן אני מצליח לעשות "סטנדביי" למחשב אולם בפעם הבאה שאני רוצה "להעיר" את המחשב מהמקלדת אני לא מצליח. אני חייב restart

למען האמת אין לי כ"כ ראש להתעסק עם זה יותר מידי בשלב הזה. אבל הייתי רוצה לדעת האם לעשות כל פעם restart , בריא למחשב?

אם כן אני ישאיר את זה כך בנתיים.

תודה

פורסם

אה תשמע לדעתי standby זה די מיותר אבל עם אתה רותצה לחסוך בחשמל שגם ככה המחשב בקושי לוקח אז זה החלטה שלך,

יש הרבה מאוד אנשים שאני מכיר שלא מכבים את המחשב אף פעם יענו 24/7 אולי פעם ב........

אני משאיר דלוק ללילה רק כשאני מוריד איזה משהו מהאינטרנט אחרת עם אני יוצא מהבית באמצע היום לזמן ארוך אני מכבה........

פורסם

בטוח שלעשות ריסט זה לא טוב. מבחינת הוינדוס זה נחשב לכיבויי לא תקין ויכול לגרום לאיבוד מידע בדיסק.

אין לי ממש פתרון, יש פשוט המון סיבות אפשריות ואני יודע בעצמי שזה יכול להיות כאב ראש שלא יוצאים ממנו.

פורסם

אם שום דבר לא עזר לך...תשתמש ב Restore point

בתנאי שלא ביטלת את זה(כמוני!!! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים