עבור לתוכן

אוברקלוק לQ6600 G0 כרגע עומד על 3312@2400

Featured Replies

פורסם

החלטתי להוציא יותר ביצועים מהמעבד כשעד עכשיו הוא היה באוברקלוק ל3ג'יגה הרץ ולשם כך העלתי את התדר ל3.2 לשם התחלה המכפלה היא של 8 ו-host cpu frequency של 400 והזכרון על 400mhz כלומר יחס 1:1 המתח עומד על בדיוק 1.4 וולט. הטמפ' הן 52 52 45 45 במנוחה ו73 72 65 66 במאמץ אבל הגוף קירור עובד על מצב מאוורר אוטומטי שעומד עלכ-700-800 סל"ד במנוחה ובמאמץ על 1100 סל"ד.

אני אכוון את המאוורר למקסימום שזה 1900 סל"ד קבוע ,ככה שהטמפ' ישתפרו בהמשך אבל הבעיה שאני מריץ את פריים אחרי 10-15 דקות אין יציבות והמחשב מרסט.

יש לכם רעיונות והערות שיעזרו לי?

תודה :xyxthumbs:

נ.ב

כרגע מתח של 1.4 זה לא גבוה מדי לנסיון להשיג 3.2?

פורסם

תסלח לי שאני מתפרץ לך,אבל אתה תוכל לעזור לי לדעתי,אתמול החלטתי לעשות אוברקלוק לאותו שילוש בידיוק,קיצר פשוט העלתי את הבאס ל350 יחס 1:1,בלי לגעת בשום דבר אחר,אחרי לילה של S&M,לא היו שום בעיות.

עכשיו אני חושב שזה כל כך יציב בגלל שזה על 2T,איפה לעזאזל אני משנה ל 1T?

הפכתי את כל הביוס+קונטרול F1[אם אני זוכר נכון תרצף],לא מוצא,איפה זה?

פורסם
  • מחבר

אתה עם מערכת amd? אני לא יודע כרגע מה זה אT2 ו-T1 רק לפני כמה ימים התחלתי להתעניין מעשית בקטע של אוברקלוק :jump:

פורסם

לא לא יש לי בידיוק אותו מעבד ולוח כמו שלך

פורסם
  • מחבר

אוקי, אם תסביר לי מה זה 1T ו-2T יהיה לי יותר מושג ואולי אוכל לעזור לך ;)

ואודה לכם אם תתיחסו להודעת התרד אני לא יודע מה לעשות...הטמפ' בסדר הזכרונות לא באוברקלוק כי אלו זכרונות 800 וכרגע עובד על יחס 400:400 שזה 1:1 אופטימלי לקבלת ביצועים לפי מה שהבנתי. ואני חושש ש1.4 וולט זה גבוה מדי לנסיון להשיג 3.2@2.4 ושהבעיה לא במתח אלא אם כן המתח בסדר וצריך להמשיך להעלות אותו מה דעתכם? אשמח לעזרה

פורסם

החלטתי להוציא יותר ביצועים מהמעבד כשעד עכשיו הוא היה באוברקלוק ל3ג'יגה הרץ ולשם כך העלתי את התדר ל3.2 לשם התחלה המכפלה היא של 8 ו-host cpu frequency של 400 והזכרון על 400mhz כלומר יחס 1:1 המתח עומד על בדיוק 1.4 וולט. הטמפ' הן 52 52 45 45 במנוחה ו73 72 65 66 במאמץ אבל הגוף קירור עובד על מצב מאוורר אוטומטי שעומד עלכ-700-800 סל"ד במנוחה ובמאמץ על 1100 סל"ד.

אני אכוון את המאוורר למקסימום שזה 1900 סל"ד קבוע ,ככה שהטמפ' ישתפרו בהמשך אבל הבעיה שאני מריץ את פריים אחרי 10-15 דקות אין יציבות והמחשב מרסט.

יש לכם רעיונות והערות שיעזרו לי?

תודה :xyxthumbs:

נ.ב

כרגע מתח של 1.4 זה לא גבוה מדי לנסיון להשיג 3.2?

1. נעל את ה PCIE על 100.

2. שנה את המכפלה ל 9 ותדר ל 355 ונסה להמשיך להעלות מפה.

3. מה המתחים של MCH ו FSB?

4. איזה ספק נמצא במערכת?

5. להשאיר את הזכרונות ביחס 1:1

נטר את הטמ"פ עם CORETEMP .

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

1. ברגע שמחליפים מauto ל100mhz ידנית זה נקרא לנעול?

2. אם אני אשנה את המכפלה ל335*9 זה יבטל את היחס זכרונות של 1:1 לא? כרגע זה עומד על זכרונות 400 ו-FSB של 400. ואני רואה שיש לי מחלקים של 2,2.4,3 וכך הלאה(המחלק הכי נמוך הוא 2) ואין אפשרות של בין 2 ל-2.4 ככה שאם אני שם מכפלה של 9 וFSB של 355 היחס של 1:1 לזכרונות לא ישמר או שמא פספסתי כאן משהו :nixweiss:

3. 3.המתחים של MCH ו FSB הם על normal כרגע

4. טריו 430 וואט של אנטק זה הספק שבא עם הp-150

תודה.

פורסם

1. כן.

2. הערך של 2 אצלך הוא יחס של 1:1 לזכרונות.

3. אין בעיה. - תשאיר כך - במידה ויהיו בעיות בהמשך תוכל לנסות להעלות את MCH קודם.

4. לגבי הספק - יתכן והוא חלש מידי ל OC ל Q6600 + הכרטיס שלך - מציע שתתיעץ בפורום ספקים בקשר אליו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה עזרת לי.

לגבי האפשרות שהספק חלש מדי אמממ הבנתי שאנשים עשו אוברקלוק לQ6600 עם הליברטי והצליחו לא זוכר מה היה שאר המפרט שלהם. והספק שלי חזק מהליברטי...טוב אני אבטל את האוברקלוק על ה2900pro ואיישם את ההמלצות שלך ואז שכל בדיקות המאמץ יעברו בשלום אני אחזיר את האוברקלוק ל2900pro ואם תהיה נפילה אז זה יהיה סימן לכך שהספק לא מספיק.

אני אעדכן.

[br]פורסם בתאריך: 6.11.2007 בשעה 17:31:05

מסתבר שהמחשב נוטה להיות יציב יותר במכפלה של 9 מישהו יודע למה? בכל אופן יישמתי את ההמלצות של Nimrodim עם "איפוס" של המתח למתח סטוק של 1.275 וולט ותחילה היה חוסר יציבות(אני מריץ את פריים p64v255) העלתי את המתח ל1.281 וזה יציב האוברקלוק הוא 9*355 עם יחס זכרון של 1:1 שזה אומר מחלק של 2 ואם הבנתי נכון יחס 1:1 אומר שהמחלק מגדיר את זה כך שהזכרון יעבוד באותו תדר כמו של הבאס...נכון?

נראה לי אני אמשיך לאזור ה3.4 וזה יהיה מספיק להיום.

נ.ב

ביטלתי את הauto smart fan של הmaxorb וסידרתי מקסימום סל"ד של 1950 קבוע ללא שינוי והטמפ' הן 43 43 37 37 במנוחה ו 64 65 55 54 במאמץ שזה אומר שיפור גדול ושכחתי לציין ששיפרתי קצת את הסקרלזציה של המארז שבמילא היתה בסדר.

פורסם

המחשב יותר יציב עם מכפלה של 9 כי אתה עושה פחות OC לגשר הצפוני ושם עליו פחות עומס.

אם השתמשת במכפלה של 8 ללא ביטול C1E ו EIST יתכן וגם זה תרם לחוסר יציבות אצלך.

על מנת לבדוק את יחס הזכרונות - תבדוק ב CPUZ תחת לשונית ה MEMORY (יהיה נחמד עם תעלה תמונות!) ;)

היחס בשימוש רשום שם.

על מנת להגיע ל 3.4 סביר להניח שתצטרך להעלות מתח למעבד.

בכל מיקרה בהצלחה. :xyxthumbs:

נ.ב. - לא לשכוח לנטר טמ"פ עם CORETEMP.

פורסם
  • מחבר

מה זה C1E ו EIST?

ותודה על ההסברים ותמונות אני אביא בעדכון הבא :)[br]פורסם בתאריך: 6.11.2007 בשעה 19:43:11

טוב העלתי את התדר ל377*9 והעלתי בהדרגה למתח מעבד של 1.325 וזה לא יציב וכאן עולות לי מספר שאלות...מה זה MCH? ןהאם יש צורך להעלות את המתח לFSB גם אם הוא רק בתדר של 754 שזה פחות מ800?

עכשיו אני באוברקלוק של 371*9 ומתח של 1.325 ומריץ את פרים הנה כמה תמונה

overclokls5.th.jpg

פורסם

הטמ"פ של המעבד כבר גבולית.

לא רשמת בשום מקום באיזה קרור למעבד אתה משתמש.

לפני שאתה ממשיך ב OC - אני מציע שתפתור את בעיית הטמ"פ.

MCH - מתח לגשר הצפוני.

לדעתי אתה לא צריך להעלות בנתיים את MCH ו FSB

C1E ו EIST - מורידים את המתח והמכפלה של המעבד בזמן מנוחה - ולכן המעבד יותר קריר בזמן מנוחה (עם ירידה בצריכת חשמל).

פורסם

ניראה שגוף הקרור שלך לא מצליח להתמודד עם כמות החום המופקת ע"י המעבד. (הייתי שוקל להחליפו אם אתה רוצה להמשיך לתדרים גבוהים יותר).

אני אישית ממש לא נוגע ב מתח ל FSB - רק ב OC מאוד קיצוני אני מניח שיש צורך להעלות אותו. - אבל אפילו כשנכנסתי ל WINDOWS ב 4095 MHZ עם המעבד שלי - עדיין לא העלתי אותו.

לגבי MCH - יש צורך להעלות אותו בד"כ כאשר מופיעה אי יציבות בזמן שימוש במכפלה נמוכה ותדר זכרונות גבוה.

לכן כשאני בודק יציבות - דבר ראשון אני בודק רק את המעבד עם בדיקת SMALL FFTS ב PRIME.

לאחר מכן אני בודק את פעולת הזכרונות והמעבד יחד בעזרת בדיקת BLEND ב PRIME.

במידה ובדיקת PRIME SMALL FFTS עברה אבל בדיקת BLEND נכשלה - אז אני מעלה מתח MCH\גשר צפוני.

אבל כל אחד והשיטות שלו ל OC.

פורסם
  • מחבר

תשובה מעולה,עזרת לי.

מכל מקום נראה לי שאעצור כאן בגלל הטמפ. המחשב עדיין תחת בדיקה והכל יציב בינתיים.

אולי אשדרג את הגוף קירור בהמשך הבעיה שיש לי p-150 ולא כל גופי הקירור נכנסים בו...טוב נראה כבר. בכל אופן נהניתי לעשות את האברקלוק והשכלתי.

תודה על העזרה לאורך הדרך נימרוד :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים