עבור לתוכן

כרטיס SD למצלמה פשוטה (SD800) - האם יש טעם להשקיע בכרטיס SD מהיר?

Featured Replies

פורסם

אחרי שקניתי את הSD800 אני מתלבט לגבי כרטיס. יש לי כבר כרטיס בסיסי של 512MB אבל חשבתי על קנייה של 2GB שהיום לדעתי נמצא ב"סוויט ספוט" של המחיר.

השאלה היא האם כדאי להשקיע בכרטיס מהיר מעבר לכרטיס הבסיסי של סנדיסק, שעולה היום בסביבות ה-80 ש"ח.

מצאתי כמה כרטיסים במהירויות של X60, X80 וגם X150 אבל של חברות פחות מוכרות במחירים טיפה יותר גבוהים (אזור ה100+ ש"ח). כרטיס X133 של סנדיסק כבר עולה כמעט פי 2 וכרטיסים מהירים של חברות אחרות ששמעתי עליהן טובות כמו פנסוניק עולים כבר יותר מזה.

השאלה היא מה המשמעות של זה מבחינת צילום "סטנדרטי". כשאני מעביר תמונות למחשב בסוף סשן צילום ארוך אז פחות אכפת לי אם זה לוקח יותר זמן להעביר את כל התמונות. השאלה היא האם בצילום רגעי של כמה תמונות אחת אחרי השניה אני ארגיש הבדל מהותי בין מהירויות הכרטיסים? בערך איזה עליה בביצועים יש? (ושוב, לא מדובר בלנסות לצלם 60 תמונות בדקה, אלא במצב טיפוסי שבו יש מספר תמונות באיכות גבוהה שאני רוצה לצלם בהפרשים של שניה או שתיים).

פורסם

השאלה היא באיזו מהירת המצלמה "כותבת לכרטיס".

אני הייתי ממליץ לך להוסיף (אם ניתן) כמה שקלים ולשים כבר לפחות 133 (בשביל העתיד)...

פורסם

המצלמה כותבת במהירות של כ-2.9 מגה לשנייה, כך שאתה רק יכול להרוויח מכרטיסי זיכרון מהירים.

The SD800 takes around 1.2 seconds to process and save a 3.5MB 7MP/Super Fine JPEG; not bad going at all for a camera of this type - the SD800 will certainly benefit from using faster cards.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים