פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים עריכה:Z = UR מוכל ב Uצריך לשחק עם האלגברה של הקבוצות.אולי משהו כזה:g(X) = (X - Z U Z - X)g(g(X)) = [(X - Z U Z - X) - Z] U [Z - (X - Z U Z - X)]=[(X n -Z U Z n -X) n -Z] U [Z n -(X n -Z U Z n -X)]=(X n -Z n -Z U Z n -X n -Z) U [Z n ({-X U Z} n {-Z u X})]=(X n -Z) U [(Z n -X U Z n Z) n (Z n -Z U Z n X)]=(X n -Z) U [(Z n -X U Z) n (Z n X)]=(X n -Z) U (Z n Z n X)=(X n -Z) U (X n Z)=X n (-Z U Z)=Xאני ממהר קצת, אז לא בדקתי לעומק את כל היחסים בין Z לR, אך יש צורך להתייחס לזה(ולכן ייתכן שבגלל זה עשיתי טעות באחד מהשלבים).
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר יש דרך הרבה יותר פשוטה באורך שורה וחצי.רמז: הפרש סימטרי הוא אסוציאטיבי.האסוציאטיביות פה הולכת על 2 גורמים משמע אני יכול לשחק רק עם X ו Z וזה לא ייתן לי כלום.... ניסיתי לשחק עם g(g(x)) אבל הדרך היחידה שאני רואה באמת היא זו של UI ...
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים q (A (+) B) (+) C=A (+) (B (+) C) qכעת:g(g(X))=(X (+) Z) (+) Z=X (+) (Z (+) Z)=X (+) 0=X
פורסם 2007 בנובמבר 718 שנים מחבר q (A (+) B) (+) C=A (+) (B (+) C) q כעת: g(g(X))=(X (+) Z) (+) Z=X (+) (Z (+) Z)=X (+) 0=X איך לא חשבתי על זה .... ואיך אני מכאן ניגש לדעת האם g חח"ע והאם היא על ?
פורסם 2007 בנובמבר 718 שנים מחבר בטוח שאתה יכול להשתמש בזה ולא צריך להוכיח שהפרש סימטרי הוא אסוציאטיבי? לא הבנתי מה אתה אומר...
פורסם 2007 בנובמבר 718 שנים אני לא יודע איפה אתה לומד, אבל בדר"כ בתרגילים הראשונים, אתה צריך להוכיח כל דבר.אם לא הוכחתם שהפרש סימטרי הוא אסוציאטיבי (אפילו שזה רק עוד שתי שורות), אתה כנראה לא יכול להשתמש בזה.
פורסם 2007 בנובמבר 718 שנים מחבר אני לא אמור להוכיח הפרש אסוציאטיבי, למרות שבשלב זה, זה די קליל.... אבל הם אומרים שניתן להפנות בבחינה \ עבודה לספר לתכונת האסוציאטיביות ואין עם זה בעיה... בכל אופן איך אני מוצא אם g היא חח"ע ואם היא על ?
פורסם 2007 בנובמבר 718 שנים מחבר תבדוק מה אומרת ההרכבה g(g(X)) על חח"ע.אומר לשכל איבר ב X ישנו לכל היותר איבר אחד ב g שמתאים לו...איך מכאן אני משליך על האם היא חח"ע והאם היא על ?
פורסם 2007 בנובמבר 718 שנים מחבר אם יש פונקציה הופכית, מה זה אומר על חד חד ערכיות ועל?לא למדתי את זה אבל קראתי בויקי' כי אם קיימת הופכית אז הפונק' היא בהכרח הפיכה וגם על, אבל איך אני מוצאאת הפונק' ההופכית של g?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.