פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים אני יודע איך מוצאים פונק' האם היא חח"ע או על על פונק' עם פרמטר X, אבל נתנו לי שאלה שאומרת: Z -- קבוצת המספרים השלמים (חיוביים ושליליים), R---- ממשיים. תהי f(x,y) = 3x + 2y , f:ZxZ --> Z הוכח כי f אינה חח"ע, והוכח כי f היא על. עכשיו... אני יודע כי אם יש לי y כפונק' של x אני מציב נניח y=2 ומראה כי y=-2 יהיה שווה לו גם כן אבל -2 שונה מ2 ולכן לא חח"ע, השאלה מה אני עושה במצב כזה בו יש לי גם x וגם y. תודה
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים כדי להוכיח שהיא לא חד-חד-ערכית, אתה צריך למצוא שני איברים בקלט (שני זוגות של x ו- y) שנותנים לך את אותה תוצאה (תמצא פתרון ל- 3x1+2y1=3x2+2y2)להוכיח שהיא על זה אפילו יותר קל - תראה איך לכל z אתה מוצא x ו- y כך ש- f(x,y)=z
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר כדי להוכיח שהיא לא חד-חד-ערכית, אתה צריך למצוא שני איברים בקלט (שני זוגות של x ו- y) שנותנים לך את אותה תוצאה (תמצא פתרון ל- 3x1+2y1=3x2+2y2) להוכיח שהיא על זה אפילו יותר קל - תראה איך לכל z אתה מוצא x ו- y כך ש- f(x,y)=z לא הבנתי את הקשר של המשוואה שרשמת... המטרה בהצבה היא הצבת מספר ולא להוסיף פרמטרים.... :-\ במשוואה הזו אני לא מראה על כלום... זה כמו שאם תהיה לי פונק' של x למשל: x^2 אז גם 2 וגם -2 יהיו פתרונות אבל מבחינת מספר -2 שונה בהחלט מ 2 , אך אין לי מושג איך אני עושה את אותו הדבר על x וגם על y. ???
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מה זה להציב מספרים? אתה צריך להראות שקיימים x1,y1 ו-x2,y2 לא שווים זה לזה, כך ש-f(x1,y1)=f(x2,y2. זו ההגדרה, צריך ללכת לפיה.עכשיו רק נשאר לך למצוא 2 זוגות מספרים כלהלן. רמז: כדי שיהיה יותר נוח לך לראות התוצאה תעביר את ה-x - ים לצד אחד ו-y ים לצד שני.
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר מה זה להציב מספרים? אתה צריך להראות שקיימים x1,y1 ו-x2,y2 לא שווים זה לזה, כך ש-f(x1,y1)=f(x2,y2. זו ההגדרה, צריך ללכת לפיה. עכשיו רק נשאר לך למצוא 2 זוגות מספרים כלהלן. רמז: כדי שיהיה יותר נוח לך לראות התוצאה תעביר את ה-x - ים לצד אחד ו-y ים לצד שני. עכשיו הבנתי... אבל משהו נוסף... מותר לי שx1 יהיה שווה ל- y1 ?? 10X
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר אוקיי... פתרתי את האחרון... איך אני מוכיח כעת כי היא על , הרי לפי הגדרה על היא פונק' שבה f(x) = f(y) XXX ואצלי יש גם x וגם y ..... מה אני בודק אז במקרה שלי ? :'(
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים אתה צריך להראות שבעצם לכל z ששייך לשלמים (חיוביים) ושליליים יהיו קיימים x,y שיקיימו 3x+2y=z. זה אמור להיות די ברור כבר אינטואיטיבית. בשביל הרקורד אפשר לעשות את זה כך: 2y תמיד זוגי, 3x זוגי או אי זוגי. זוגי+-זוגי=זוגי, זוגי+-אי זוגי=אי זוגי. לכן אתה יכול להגיע לכל מספר שלם, יהיה זה זוגי או אי זוגי. מש"ל.
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים זה לא ממש משנה אם יש לך X או X ו Y. במקרה הזה ה X ו ה Y מהווים איבר אחד - זוג סדור == > <X,Y> מכן הרי ש <1,2> != <2,1> ההגדרה ל על עבור f:A->Bלכל y ששייך ל B, קיים x ששייך ל A כך ש f(x) = y.במקרה שלך עבור f:Z*Z--->Zלכלy ששייך ל Z קיים <x1,x2> כך ש :f(<x1,x2>) = yוכמובן x1, x2 שיכיים ל Z.
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר הבנתי אותך .. באמת טריויאלי... ואיך אני מוכיח את המצ"ב ...? מבקשים את ההוכחה בדרך אלגברית ואני יודע רק לכתוב מהו ההפרש הסימטרי... [attachment deleted by admin]
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים בשביל להוכיח שהפונקציה היא לא חחע, מספיק להראות דוגמא נגדית(לדוגמא - (0, 2), (3, 0)).כדי להוכיח על, אתה צריך להראות שלכל איבר בטווח יש איבר בתחום.תחלק את הטווח שלך לזוגיים ולא זוגיים. תראה שאם המספר הוא זוגי, אז x = 0, ו- y הוא z / 2.או הוא אי זוגי, אז תראה ש- x = 1, ו - y = (z-3)/2.
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר בשביל להוכיח שהפונקציה היא לא חחע, מספיק להראות דוגמא נגדית(לדוגמא - (0, 2), (3, 0)). כדי להוכיח על, אתה צריך להראות שלכל איבר בטווח יש איבר בתחום. תחלק את הטווח שלך לזוגיים ולא זוגיים. תראה שאם המספר הוא זוגי, אז x = 0, ו- y הוא z / 2. או הוא אי זוגי, אז תראה ש- x = 1, ו - y = (z-3)/2. אוקיי... הצלחתי את זה :-) ואיך אני מוכיח את מה שבקובץ המצ"ב ? [attachment deleted by admin]
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מצפים ממך רק לעשות את ההצבה או גם להוכיח ש- X xor Z xor Z = X?אם כן אז דרך אחת זה להתייחס ל- Z ו- X בתור 3 קבוצות זרות (האיברים שרק ב- X, רק ב- Z ואלא שנמצאים בשתיהן) ואז ה- xor נהיה הרבה יותר פשוט.
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים P זו קבוצת החזקה? כי זה לא כל כך מסתדר לי.ובR וZ אתה מתכוון לממשיים ולשלמים?
פורסם 2007 בנובמבר 618 שנים מחבר P זו קבוצת החזקה? כי זה לא כל כך מסתדר לי. ובR וZ אתה מתכוון לממשיים ולשלמים? P -- קבוצת החזקה R -- ממשיים. Z -- שלמים...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.