עבור לתוכן

שאלה בדיסקרטית פונקציות על וחד ערכית

Featured Replies

פורסם

אני יודע איך מוצאים פונק' האם היא חח"ע או על על פונק' עם פרמטר X, אבל נתנו לי שאלה שאומרת:

Z -- קבוצת המספרים השלמים (חיוביים ושליליים), R---- ממשיים.

תהי

f(x,y) = 3x + 2y , f:ZxZ --> Z

הוכח כי f אינה חח"ע, והוכח כי f היא על.

עכשיו... אני יודע כי אם יש לי y כפונק' של x אני מציב נניח y=2 ומראה כי y=-2 יהיה שווה לו גם כן אבל -2 שונה מ2 ולכן

לא חח"ע, השאלה מה אני עושה במצב כזה בו יש לי גם x וגם y. :silly:

תודה :smile1:

• תגובות 32
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כדי להוכיח שהיא לא חד-חד-ערכית, אתה צריך למצוא שני איברים בקלט (שני זוגות של x ו- y) שנותנים לך את אותה תוצאה (תמצא פתרון ל-

3x1+2y1=3x2+2y2)

להוכיח שהיא על זה אפילו יותר קל - תראה איך לכל z אתה מוצא x ו- y כך ש- f(x,y)=z

פורסם
  • מחבר

כדי להוכיח שהיא לא חד-חד-ערכית, אתה צריך למצוא שני איברים בקלט (שני זוגות של x ו- y) שנותנים לך את אותה תוצאה (תמצא פתרון ל-

3x1+2y1=3x2+2y2)

להוכיח שהיא על זה אפילו יותר קל - תראה איך לכל z אתה מוצא x ו- y כך ש- f(x,y)=z

לא הבנתי את הקשר של המשוואה שרשמת... המטרה בהצבה היא הצבת מספר ולא להוסיף פרמטרים.... :-\

במשוואה הזו אני לא מראה על כלום... זה כמו שאם תהיה לי פונק' של x למשל: x^2 אז גם 2 וגם -2 יהיו פתרונות אבל

מבחינת מספר -2 שונה בהחלט מ 2 , אך אין לי מושג איך אני עושה את אותו הדבר על x וגם על y. :nixweiss: ???

פורסם

מה זה להציב מספרים? אתה צריך להראות שקיימים x1,y1 ו-x2,y2 לא שווים זה לזה, כך ש-f(x1,y1)=f(x2,y2. זו ההגדרה, צריך ללכת לפיה.

עכשיו רק נשאר לך למצוא 2 זוגות מספרים כלהלן. רמז: כדי שיהיה יותר נוח לך לראות התוצאה תעביר את ה-x - ים לצד אחד ו-y ים לצד שני.

פורסם
  • מחבר

מה זה להציב מספרים? אתה צריך להראות שקיימים x1,y1 ו-x2,y2 לא שווים זה לזה, כך ש-f(x1,y1)=f(x2,y2. זו ההגדרה, צריך ללכת לפיה.

עכשיו רק נשאר לך למצוא 2 זוגות מספרים כלהלן. רמז: כדי שיהיה יותר נוח לך לראות התוצאה תעביר את ה-x - ים לצד אחד ו-y ים לצד שני.

עכשיו הבנתי... אבל משהו נוסף... מותר לי שx1 יהיה שווה ל- y1 ??

10X :smile1:

פורסם
  • מחבר

אוקיי... פתרתי את האחרון... איך אני מוכיח כעת כי היא על , הרי לפי הגדרה על היא פונק' שבה

f(x) = f(y)

XXX

ואצלי יש גם x וגם y ..... מה אני בודק אז במקרה שלי ? :'( :nixweiss:

פורסם

תקבע את y למה שאתה רוצה, ותמצא פונקציה הפוכה מ- z ל- x.

פורסם

אתה צריך להראות שבעצם לכל z ששייך לשלמים (חיוביים) ושליליים יהיו קיימים x,y שיקיימו 3x+2y=z. זה אמור להיות די ברור כבר אינטואיטיבית. בשביל הרקורד אפשר לעשות את זה כך: 2y תמיד זוגי, 3x זוגי או אי זוגי. זוגי+-זוגי=זוגי, זוגי+-אי זוגי=אי זוגי. לכן אתה יכול להגיע לכל מספר שלם, יהיה זה זוגי או אי זוגי. מש"ל.

פורסם

זה לא ממש משנה אם יש לך X או X ו Y.

במקרה הזה ה X ו ה Y מהווים איבר אחד - זוג סדור == > <X,Y>

מכן הרי ש <1,2> != <2,1>

ההגדרה ל על עבור f:A->B

לכל y ששייך ל B, קיים x ששייך ל A כך ש f(x) = y.

במקרה שלך עבור f:Z*Z--->Z

לכלy ששייך ל Z קיים <x1,x2> כך ש :

f(<x1,x2>) = y

וכמובן x1, x2 שיכיים ל Z.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך .. באמת טריויאלי...

ואיך אני מוכיח את המצ"ב ...? :silly:

מבקשים את ההוכחה בדרך אלגברית ואני יודע רק לכתוב מהו ההפרש הסימטרי...

[attachment deleted by admin]

פורסם

בשביל להוכיח שהפונקציה היא לא חחע, מספיק להראות דוגמא נגדית(לדוגמא - (0, 2), (3, 0)).

כדי להוכיח על, אתה צריך להראות שלכל איבר בטווח יש איבר בתחום.

תחלק את הטווח שלך לזוגיים ולא זוגיים. תראה שאם המספר הוא זוגי, אז x = 0, ו- y הוא z / 2.

או הוא אי זוגי, אז תראה ש- x = 1, ו - y = (z-3)/2.

פורסם
  • מחבר

בשביל להוכיח שהפונקציה היא לא חחע, מספיק להראות דוגמא נגדית(לדוגמא - (0, 2), (3, 0)).

כדי להוכיח על, אתה צריך להראות שלכל איבר בטווח יש איבר בתחום.

תחלק את הטווח שלך לזוגיים ולא זוגיים. תראה שאם המספר הוא זוגי, אז x = 0, ו- y הוא z / 2.

או הוא אי זוגי, אז תראה ש- x = 1, ו - y = (z-3)/2.

אוקיי... הצלחתי את זה :-)

ואיך אני מוכיח את מה שבקובץ המצ"ב ? :silly:

[attachment deleted by admin]

פורסם

מצפים ממך רק לעשות את ההצבה או גם להוכיח ש- X xor Z xor Z = X?

אם כן אז דרך אחת זה להתייחס ל- Z ו- X בתור 3 קבוצות זרות (האיברים שרק ב- X, רק ב- Z ואלא שנמצאים בשתיהן) ואז ה- xor נהיה הרבה יותר פשוט.

פורסם

P זו קבוצת החזקה? כי זה לא כל כך מסתדר לי.

ובR וZ אתה מתכוון לממשיים ולשלמים?

פורסם
  • מחבר

P זו קבוצת החזקה? כי זה לא כל כך מסתדר לי.

ובR וZ אתה מתכוון לממשיים ולשלמים?

P -- קבוצת החזקה

R -- ממשיים.

Z -- שלמים... :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים