עבור לתוכן

ראיתם מה עשו אוהדי בית"ר ירושלים?!!!!

Featured Replies

פורסם

אתם פשוט לא מבינים את ההבדל ....היום הזה הינו יום זכרון לרצח רבין, ולא יום זכרון ליצחק רבין. המטרה של היום הזה הוא להבין שרצח זה דבר רע, ובכלל רצח פוליטי. המטרה של היום הזה היא להעביר את מה שרבין האמין בו הרבה שנים - די לאלימות...ובדרך, מדגישים את התרומות הרבות שהוא תרם למדינתינו, על היותו אדם ארץ-ישראלי אמיתי, לוחם, צבר, מצביא גדול.

• תגובות 82
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא יכולים להתכחש לעובדה שהתקשורת נוטה לצד שמאל.

למה לא עושים יום זכרון לגנדי ? ומורשת גנדי ? לפי דעתי זה שמחבלים רצחו שר בממשלת ישראל ! זה דבר חמור ביותר.

וזה רצח פוליטי בדיוק כמו רצח רבין. גם פה יש רצח של הדמוקרטיה. רצחו שר בממשלה בגלל הדעות שלו.

נניח וזה היה הפוך..ובמקום רצח רבין..איזה פעיל שמאלני היה רוצח את ביבי \ או איזשהו ראש ממשלה ימני , בטענה שהוא הורס את השלום.

נראה לכם שהתקשורת היתה עושה את כל המורשת ביבי וכל העניינים ?

להפך , כל התקשורת השמאלנית הייתה אומרת שלרוצח מגיע את כל הזכויות - של חופשה..להשתתף בברית של הבן שלו. לצאת לחופשות.

אולי היו מקציבים לו מאסר עולם ללא שחרור , אבל היו נותנים לו את הזכויות הבסיסיות שמגיעות לכל רוצח.

לפי דעתי , ליגאל אמיר מגיעות כל הזכויות של כל אסיר רגיל

. זה שהוא רצח ראש ממשלה - שזה מעשה חמור ביותר. אז אולי הייתי תומך בעונש מוות במידה והיה פה.

ואני מסכים שמגיע לו מאסר עולם ללא שום חנינה. אבל הוא רצח ..אדם - נפש חיה. זה לא משנה אם הנרצח הוא איזה גנב

או איזה מחבל..או ראש הממשלה. לפי דעתי אין הבדל - כל האנשים שוים אותו הדבר - וכל הרוצחים שווים אותו הדבר.

ולכן כל התקנות על רוצחים צריכות לחול על יגאל אמיר , וגם כל הזכויות.

אולם , מדובר פה ברצח הדמוקרטיה - מעשה שלא יעשה. ולכן הוא מרצה מאסר עולם ללא שחרור.

אבלל , זכותו לקבל זכויות של כל אסיר רגיל שיושב על רצח.

פורסם

בעצם אתה אומר שמגיע לו עונש מוקל בגלל שאתה רוצה להתנקם על משהו שיקרה בעתיד?

פורסם

לא, הוא טוען שמגיע לו עונש קשה באותה מידה של כל רוצח.

והאם הוא צודק או לא- זה עניין לויכוח שגם אני לא בטוח בו. כי כן- אדם הוא אדם. רוצח הוא חלאה אם הוא רצח ראש ממשלה ואם הוא רצח מישהו בתור למועדון.

האם יש דברים שמבדילים קמעה את יגאל עמיר מרוצח "פשוט"? לדעתי, יתכן.

האם הם מצדיקים "אפליה" כלשהי בינו לבין רוצחים אחרים? לדעתי כנראה לא, אבל בהחלט יש מקום לוויכוח.

אין ספק שהוא ניסה לעשות פה משהו שהוא מעבר לפגיעה בחיי אדם-

היה פה נסיון להטית המערכת הדמוקרטית. היה פה נסיון לכפיה באלימות של דעה. היה פה רצח של ראש ממשלה שנבחר ברוב קולות (והאם הוא היה טוב לא או זה לא משנה!!!!).

עם זאת- כל רוצח הוא חלאת אדם ממדרגה ראשונה ואני לא בטוח שיש להפלותו בתנאים הקשורים לזכויות אדם בסיסיות, כי אני מאמין בשיוויון מאוד בסיסי וחוקי.

יש לשמור על כללי הדמוקרטיה דווקא לגבי הבן אדם שניסה להרוג אותה. זו דעתי.

פה אני הבעתי את דעתי.

אבל ההבדל בין הבעת דעתי בצורה נורמלית לבין אי כבוד בסיסי לחוקי המדינה, למערכת הדמוקרטית בה ולאדם שהגדיש את חייו למדינה ונרצח בגלל כך (ולא משנה האם הסכמתי עם דעותיו או לא) הוא ענק.

יש חשיבות עליונה לכיבוד יום זיכרון שחלקו הוא בהחלט זיכרון לרצח פוליטי (השמות לא משנים) של ראש ממשלה שנבחר ברוב קולות.

חילוקי הדיעות בין מידת ההגדשה של היום הזה ליצחק רבין עצמו (שאחרי הכל הוא נרצח בו) לבין הזיכרון של רצח פוליטי אינם מצדיקים זילות כזו שלו.

פורסם

אני ממש לא חושב שיגאל אמיר תכנן את רצח המדינה הדמוקרטית..ותכנן להראות שאפשר לשבור את הדמוקטריה ברצח.

האשמים ברצח יצחק רבין, הם כל המסיתים..וכל הימין הקיצוני שהסית ושנא את יצחק רבין בתקופה ההיא.

יגאל אמיר הוא בסך הכל קרבן של הסתה. הוא כנראה היה במצב נפשי לא טוב.

בחור בן 25 - שאני זוכר שאמרו בזמנו , שלא היתה לו חברה אף פעם. וכל מיני בעיות באישיות כנראה.

בקיצור , להפיל על יגאל אמיר את רצח הדמוקרטיה ולשלול ממנו זכויות זה לא הפתרון. זה לא ימנע רוצח נוסף , במקרה של תהליך שלום.

האשמים ברצח חופשיים. כל אלו שתלו את הכרזות של רבין במדי אס אס. כל הרבנים המסיתים. וכל הימין הקיצוני.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, הימין הקיצוני הם זונות.

דבר שני, אם יגאל עמיר רצח והיו לו כנראה בעיות פסיכולוגיות זה לא אכפת לאף אחד..... הוא רצח וזהו.

ולא כל אחד שיש לו בעיות פסיכולוגיות הולך ורוצח.

פורסם

אני ממש לא חושב שיגאל אמיר תכנן את רצח המדינה הדמוקרטית..ותכנן להראות שאפשר לשבור את הדמוקטריה ברצח.

האשמים ברצח יצחק רבין, הם כל המסיתים..וכל הימין הקיצוני שהסית ושנא את יצחק רבין בתקופה ההיא.

יגאל אמיר הוא בסך הכל קרבן של הסתה. הוא כנראה היה במצב נפשי לא טוב.

בחור בן 25 - שאני זוכר שאמרו בזמנו , שלא היתה לו חברה אף פעם. וכל מיני בעיות באישיות כנראה.

בקיצור , להפיל על יגאל אמיר את רצח הדמוקרטיה ולשלול ממנו זכויות זה לא הפתרון. זה לא ימנע רוצח נוסף , במקרה של תהליך שלום.

האשמים ברצח חופשיים. כל אלו שתלו את הכרזות של רבין במדי אס אס. כל הרבנים המסיתים. וכל הימין הקיצוני.

סמוך עלי

שום רב לא ביקש שירצחו את יצחק רבין

בין לאחל למותו לבין לרצוח יש הבדל עצום

עשה טובה ותשאיר את דעותיך הפוליטיות והמוסריות בצד

פורסם

ממש, אבל ממש לא מסכים

ממש, אבל ממש לא מעניין אותי

פורסם

למה לא עושים יום זיכרון לרצח הרב כהנא?

פורסם

למה לא עושים יום זיכרון לרצח הרב כהנא?

צודק!!!

פורסם

ממש, אבל ממש לא מעניין אותי

בוקר טוב

ממש, אבל ממש לא מחפש להתווכח דווקא איתך

פורסם

לא נמאס לכם לחזור כול פעם מחדש על אותן הסיסמאות?

כשגנדי נרצח היתה דקת דומיה בבלומפילד.לא פציתי פה,ביחד עם כול חברי להציע שדיעותיהם של רובם(ושלי) רחוקות מאות אלפי קילומטרים מאלו שלו.

וואו,ראש ממשלה שנרצח בגלל דרכו זוכרים יותר מאת מותם של שאר האנשים.

אכן המצאה ישראלית :kopfpatsch:

פורסם

זה לא יום הזיכרון ליצחק רבין אלא יום הזיכרון לרצח יצחק רבין. אתה באמת לא מבין את ההבדל? אתה באמת לא מבין למה יום שבו נרצח ראש ממשלה במדינת ישראל הוא יום שצריך לזכור?

בדיוק. כלומר זה יום זיכרון לרצח, לא לרבין. וזה יום, לא כל התקופה מהתאריך העברי לתאריך הלועזי (ואם אפשר גם כמה ימים לפני ואחרי). רבין לא הפך לקדוש בגלל שנרצח. מי שחשב שדרכו של רבין מוטעית ומסוכנת לפני הרצח (אני למשל) לא צריך להישבע לה אמונים אחרי הרצח. מותר לא לכבד את האיש. ובהחלט מותר לא לכבד את "מורשת רבין" שהורכבה מחלקים שונים מאמונותיו והשקפותיו של האיש שנתפרו ביחד עם דברים להם הוא התנגד, אבל מתאימים כרגע לאלו שרואים בעצמם ממשיכי דרכו.

המסקנה מרצח רבין ומה שאמור לעמוד במרכזו של יום הזיכרון היא שאסור לרצוח, אפילו אם מדובר במי שמנהיג מדיניות פוליטית שלדעתך מובילה לאסון. יש דרכים להשפיע על ההתנהלות הפוליטית בארץ ורצח בהחלט לא נמנה עליהן. אם אתה לא מצליח בדרכים המקובלות, בעיה שלך.

שמעת מישהו אומר את זה ביום הזיכרון לרצח רבין? אני לא.

ממש, אבל ממש לא מסכים

אה, המדינה דואגת לשומרי ראש חמושים עבורך, שיהרגו את מי שינסה לפגוע בך ואפילו יספגו כדור שנועד לך? (אם הם עושים את העבודה שלהם כמו שצריך, כמובן. אל תיקחו את התפקוד שלהם ברצח רבים כדוגמה.)

החיים שלי בהחלט חשובים פחות מחייו של ראש הממשלה. לא בעיני, אבל בעיני המדינה ורוב אזרחיה.

אתם פשוט לא מקשיבים. יום הזיכרון הוא לרצח, לרצח הפוליטי הראשון בישראל אחרי 2000 שנה.

בנוגע לחלק הראשון, צודק. זה בדיוק מה שאני אומר, ראה למעלה. הבעיה היא שאומרים את זה רק כשמישהו מעז להתנגד לפסטיבל רבין. בשאר הזמן, יום הזיכרון (איזה יום? התאריך הרשמי ליום הזיכרון הוא התאריך העברי, אבל משחק הכדורגל המדובר היה בתאריך הלועזי בכלל) מוקדש לרבין האיש, שמוצג כקדוש, ול- "דרכו", שבגלל שנרצח אנחנו חייבים לשמור עליה (והיא, כמה מפתיע, בדיוק מה שמי שרואה עצמו כמנהיג השמאל רוצה לעשות. ואם יש כמה אנשים שרואים עצמם כמנהיגי השמאל, מתברר שיש כמה מורשות רבין). אה, וזה גם יום הימין כולו רצח את רבין אז שישתוק ולא יעז להביע התנגדות.

בנוגע לחלק השני, מה פתאום. היו עוד אי אילו רציחות פוליטיות בארץ באלפיים השנים האחרונות. מה, אמיל גרינצוייג לא נרצח על רקע פוליטי? נראה לך שאברושמי ניסה לשדוד אותו או חשב שגרינצוייג שכב עם חברה שלו? ומה עם ארלוזרוב, שכנראה נרצח על רקע פוליטי? ודה האן, שנרצח על ידי ההגנה, לא פחות?

יהיה מדוייק יותר לומר שזה הרצח הפוליטי הראשון של מנהיג המדינה. בעצם גם לא מדוייק, כיוון שגדליה לא היה מלך, הוא היה מושל שמונה ע"י האימפריה שכבשה את הארץ באותה תקופה (לא זוכר מי ומתעצל לחפש). אז אולי הרצח הראשון של מנהיג העם בארץ? וקל להסביר מדוע לא היו כאלו במשך 2000 שנים - בקושי היתה נוכחות יהודית בארץ במשך אותן 2000 שנים...

פורסם

אז למה שלא יצרפו את יום הזיכרון לרצח רבין ז"ל ליום הזיכרון ( שהוא גם יום צום - לדתיים לפחות ) של גדליה בן אחיקם ( את עצרת הזיכרון של גנדי ז"ל לצרף ליום הזיכרון של חללי מלחמות ישראל - שלכול אחד מהם מגיע יום זיכרון בנפרד אבל ריכזו את כולם ביום אחד ) ???

פורסם

למה שנרצח גנדי אף אחד לא עשה לזה יום?

רואים שאתה אוהד בית"ר ירושלים.

:screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים