עבור לתוכן

המחשב מאבד את הקשר לרשת האלחוטית ולא מזהה כל רשת בסביבה

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב נייד מדגם DELL D630 עם כרטיס רשת אלחוטי Intel PRO/Wireless 3945ABG לפני מספר ימים.

על המחשב מותקן Vista Buisness.

מאז שקיבלתי את המחשב קורה מדי פעם שהמחשב מאבד קשר אל הרשת האלחוטית אליה הוא מחובר ובנסיון לחפש את הרשת מחדש הוא לא מוצא שום רשת (גם לא רשתות אחרות שישנן בסביבה והופיעו קודם).

התופעה התרחשה גם בעבודה וגם בבית, אז לא נראה לי שמדובר בבעיה בראוטר (גם בגלל שהמערכת פתאום לא מזהה אף חיבור רשת ולא רק את החיבור רשת שלי).

הבעיה נפתרת רק לאחר אתחול מחדש של חלונות (אתחול קר דרך חלונות ולא אתחול של המחשב דרך הכפתור).

מכיוון שאני חדש בתחום המחשבים הניידים הרשתות האלחוטיות וחלונות ויסטה, האם התופעה הנ"ל נפוצה או שיש בעיה במחשב?

אם יש בעיה, איך אני יכול לוודא שמדובר בבעיה בכרטיס רשת ולא בעוד באג של ויסטה?

פורסם
  • מחבר

ניגשתי לחנות שבה קניתי את המחשב ובבדיקה אצלהם הבעיה לא חוזרת.

הם טוענים שמדובר בבעיה בסינכרון בין הראוטר לכרטיס רשת, שגורם לכרטיס רשת לעבור להפסיק לפעול.

נשמע לי מוזר שזה קורה לי ב-3 מקומות שונים (אצל ההורים, אצלי בבית ובעבודה). אמנם אצל ההורים ואצלי יש אותו מודל של ראוטר. אבל מה הסיכוי שבעבודה יש אותו סוג גם כן?

בכל מקרה, האם אתם מכירים מצב כזה שיש סוג של ראוטר או הגדרה כלשהיא בראוטר שגורמת למצב כזה?

האם הטיעון של החנות הגיוני?

פורסם

נראה לי זה אחד הבאגים של ויסטה... תנסה לעדכן את הדרייבר של כרטיס הרשת..

לא יודע מה יכולה להיות הסיבה...

פורסם

תראה, העובדה שהניתוק לא קרה לך אצלהם בחנות היא נסיבתית גרידא.

הרי זה קרה לך ב-3 רשתות שונות, נראה לך הגיוני שהבעיה היא באמת בנתבים?

לדעתי מדובר בבעיית מחשב, או הגדרות לקויות או רכיבים לא תקינים.

אם יש לך ווינדוס ויסטה במחשב, כדאי מאוד לוודא שהמחשב לא מכוון על מצב של חיסכון באנרגיה,

במקרה כזה, במצב של חוסר פעילות, מערכת ההפעלה פשוט מכבה רכיב מסויים

עד לחזרת הפעילות.

כשאתה מתנתק מהרשת האלחוטית ומאבד תקשורת, מה אתה עושה בשביל להחזיר את החיבור?

הפעלה מחדש למחשב?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס לא הפסיק לפעול בגלל חוסר פעילות. זה קרה פתאום תוך כדי גלישה ברשת. הוא חזר לפעול רק אחרי הפעלה מחדש של המחשב.

בכל מקרה, יתכן שנמצאה הבעיה.

בעת שהייתי בחנות עשיתי חיפוש בגוגל ומצאתי אנשים שמתארים בעיה דומה במחשב. הפתרון שאחד מהם סיפר שעבד אצלו היה הוצאה של כרטיס הרשת והכנסה שלו מחדש. הוא טוען שתושבת הכרטיס לא יציב אז לפעמים הוא רופף שם בפנים.

ביקשתי מהחנות שיעשו אותו דבר אצלי, הם עשו וחזרתי איתו הביתה. בינתיים הבעיה לא חזרה. אני מחזיק אצבעות. אם זה יחזור אדווח כאן.

פורסם

אחת החשדות שהיו לי, למרות שבד"כ חומרה פגומה/לקויה

זה הדבר האחרון שאני לוקח בחשבון(לתת ליצרנים להנות מהספק :)),

אבל הדבר בהחלט אפשרי, תעדכן אותנו בהמשך אם הבעיה תחזור.

פורסם
  • מחבר

טוב, הבעיה חזרה. פעמיים.

עכשיו נשאר רק לבדוק איך משכנעים את החנות שאכן יש בעיה.

נראה לי שאני אשאיר את המחשב אצלהם ללילה.

פורסם
  • מחבר

טוב, עדכון למי שחווה בעיות דומות.

לאחר שהבעיה חזרה עשיתי עוד חיפוש בגוגל, ומצאתי שיצאו דרייברים חדשים לכרטיס רשת. לאחר שדרוג הדרייברים הבעיה נעלמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים