עבור לתוכן

עבודה נוספת שלי בפוטו..

Featured Replies

פורסם

יפה מאוד...

איך עשית את זה?

יש לך מדריך לזה?אם לא האם אתה יכול לכתוב מדריך לזה?

האם ניתן לעשות זאת בכל תמונת נוף?

פורסם
  • מחבר

האמת שראיתי מדריך לזה לפני הרבה מאוד זמן והחלטתי לנסות לעשות משהו דומה... אבל פעלתי על פי הדימיון.. זאות אומרת שבלי המדריך.

פורסם

יפה.. רעיון חמוד.. אהבתי... :)

כל הרעיון זה לשחק עם מברשות וצבעים.. עבודה יפה

פורסם

נחמד מאוד

תנסה לנקות קצת את הפרחים בימין, שרפתה להם תצורה .

חוץ מיזה הרעיון נחמד בהחלט וביצוע גם לא רע :)

פורסם

האמת שראיתי מדריך לזה לפני הרבה מאוד זמן והחלטתי לנסות לעשות משהו דומה... אבל פעלתי על פי הדימיון.. זאות אומרת שבלי המדריך.

אחלה אז אתה יכול לכתוב את המדריך לזה ולעלות לאתר...?

פורסם

וואוווו זה ממש יפה :xyxthumbs:

פורסם

ביצוע באמת נחמד, אחלה רעיון.

אבל דווקא מה שאהבתי כאן הוא פחות משחקי המברשות וה blending modes, אלא יותר העובדה שהצלחת לגרום לחלקים מהתמונה המקורית להיעלם או להתרחק אל תוך הרקע בצורה טובה החלט, ולמעשה לשחק עם ההיררכיה של המרחקים בתמונה המקורית בצורה די משכנעת. יש מהבחינה הזו רק בעיה אחת עם הענף הקרוב ביותר שחוצה את התמונה לרוחב - הוא מסתיים בצד ימין בצורה מוזרה, והחלק התחתון שלו באיזור הזה נראה לא קשור (נראה לי שערבבת אותו עם חלק מהרקע מאחורי אותו הענף בתמונה המקורית, אבל התוצאה קצת לא משכנעת)

לגבי משחקי הצביעה - נסיון מעניין מאוד, אבל כמה דברים הציקו לי:

- הטשטושים (הגבולות הרכים) מתחת לענף הקרוב, שחוצה את התמונה לרוחב, הם לא במקום. זה נראה כמו טעות במקום כמו אפקט שקשור לסצינה עצמה.

- החלקיקים הכחולים שמתחברים לכוכב המואר הכחול נראים לי קצת מצועצעים מדי. שוב, אחלה רעיון, אבל זה קצת אחיד מדי מבחינת ה opacity שלהם. למרות שיש כאן נסיון יפה לגרום להם לזהור במידות שונות, הם קצת אטומים מדי לדעתי. נראה לי שהיית משיג תוצאה טובה יותר אם היית משחק עם יותר מ blending mode אחד במהלך הציור שלהם, במיוחד עם overlay, soft light ובעדינות עם color dodge.

- התאורה הכחולה נראית בשלבים ברורים מדי ולא הדרגתית מספיק בדעיכה שלה ככל שמתרחקים ממקור האור, וכל שלב בדעיכה הוא אחיד מדי. שים לב במיוחד לקו שיוצא מקצה הגזע הכי קרוב לצופה בצד שמאל וחוצה את רוחב התמונה. הוא מפריד בבירור בין 2 שלבים בדרגת התאורה הכחולה, ובחלק של הפרחים מימין רואים ממש גבול (לפחות במסך שלי).

בנוסף, האזור המואר בסמוך לכוכב הכחול נראה יותר צבוע בכחול מאשר מושרה ע"י תאורה של ממש. הצבע הכחול שם פשוט אטום ו"דחוס" מדי.

אני מניח שגם בנושא התאורה הכחולה מדובר במשחקי blending modes עם מברשת, אז בפעם הבאה תשחק יותר גם עם ה flow וה opacity.

- התאורה באיזור החום של הקרקע סמוך לצופה (השליש התחתון של התמונה) אחידה מדי. גם כאן, היית צריך לשחק עם זה. בניגוד ליום שטוף שמש בתמונה המקורית בה התאורה על הקרקע אחידה, סצינה מוארת בלילה עם מקור אור שכזה (ובהנחה שיש תאורת ירח) מציגה תאורה דינאמית בהרבה.

- ודבר אחרון - הצבע השחור. לצבע שחור יש בעיה והיא שמדובר בצבע מת, ובכך הוא מזיק לעבודות שנוגעות בתמונות "חיות" ומובאות במטרה לתת תחושה של חיים או טבע. במקרה שלך הבעיה בגבולות השחורים שנוצרים במעין fade (וכך הם מהווים חלק מהתמונה עצמה ולכן הצבע השחור של המסגרת משפיע על כל התמונה), והאיזורים המוצלים בהם השחור הוא דומיננטי. אם היית הולך על צבעים כמו סגול או כחול כהים מאוד "לכיוון שחור" במקום להשתמש בשחור עצמו, התוצאה היתה נראית "חיה" יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה MAGE, אני אוהב את הביקורות שלך :P

אני יתחשב בהכול. :hi:

פורסם

יפה מאווד אחי..

חחחחח :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים