עבור לתוכן

מצלמה חדשה - CASIO או CANNON?

Featured Replies

פורסם

לא ראיתי שם איזכור ל CASIO!

המאמר לא מתייחס לחברות מסויימות, אלא לנוהג שהתפתח בשנים האחרונות שבו מספר חברות מרשות לעצמן להונות את הציבור ולטעון שיש להן במצלמות מייצבי תנועה בעוד שבפועל זה לא המצב. יש במאמר ציטוטים ממספר הכרזות על מצלמות, ובהן גם של קסיו (הקטע עם "Anti Shake DSP to reduce photo blur due to shaky hands or moving subjects" שייך להכרזה של קסיו).

ולפי הניסיון שלי עם הרבה מצלמות, הקסיו מצלמת ממש מעולה בתנאי רעידות!

מכיוון שאין לקסיו מייצב, מה שראית זה בסה"כ את האפקט של ISO גבוה על מהירות התריס, וכתוצאה מכך על רעידות היד. ה-ISO הגבוה של קסיו די גרוע, כך שלא ממש ברור לי ממה אתה מתרשם. תרגיש חופשי להעלות קרופים עם EXIF (הסבר כיצד לעשות זאת תוכל למצוא כאן).

פורסם

מה שאתה מתאר זה CANON. שם במצלמות שאין להם מייצב תמונה אז משתמשים ב ISO גבוהה.

בקסיו שלי למשל (S600) אני יכול לצלם בISO 50 או 100 או 150 ועדיין לא יהיה מטושטש בכלל. יש לי אפילו אופציה בMENU שאני יכול לבטל או לאפשר של רעידות. נראה לי שאתה לא בקי בנושא...

תבדוק שוב.

תוריד מדריך או MENUAL של אחד המצלמות ותראה שיש שם מייצב תמונה. זה פטנט שלהם.

עריכה:

Anti-Shake DSP[ + ]

Minimizes image blur caused by shaky hands or a subject on the move

Auto Tracking AF[ + ]

Have trouble catching your speedy subject even when its less than 4 feet t...

CCD Shift Stabilization[ + ]

Helps detect and eliminate blurry and soft images caused by hand movement dur...

Four advanced Anti-Blur Technologies now allow your Exilim to maintain focus and ensure sharp photos and videos even when your subject is advancing toward or retreating from you. CCD Shift Stabilization helps eliminate soft images by allowing for handshake in dim lighting, and Casios enhanced Anti-Shake DSP, which reduces blur from shaky hands or moving subjects, combines with a new motion analysis technology to select the right ISO sensitivity and shutter speed to capture subjects based on their speed and direction. Even at high-zoom settings, the Exilim reduces image blur with its stabilization technologies, and when recording in video mode, a special mode kicks in to keep the action rolling smoothly.

פורסם

מה שאתה מתאר זה CANON. שם במצלמות שאין להם מייצב תמונה אז משתמשים ב ISO גבוהה.

ההיפך. לקנון דווקא יש מייצב אמיתי.

בקסיו שלי למשל (S600) אני יכול לצלם בISO 50 או 100 או 150 ועדיין לא יהיה מטושטש בכלל.

ISO 150 זה עדיין ISO נמוך. נסה לצלם ב-ISO הזה בחדר עם מעט אור ותראה שבעיית הטשטוש קיימת ומורגשת.

יש לי אפילו אופציה בMENU שאני יכול לבטל או לאפשר של רעידות. נראה לי שאתה לא בקי בנושא...

תבדוק שוב.

תוריד מדריך או MENUAL של אחד המצלמות ותראה שיש שם מייצב תמונה. זה פטנט שלהם.

במייצב אמיתי ה-ISO לא משתנה ולכן אין הבדל בכמות הפרטים והרעש. נסה לצלם עם ובלי ה"מייצב" של הקסיו ותראה שזה לא המצב. אגב, יש סיבה שבגללה אתה לא מעלה קרופים? אם אתה כל כך משוכנע שיש לך מייצב במצלמה, אז לבטח תוכל לתמוך בטענה הזו עם דוגמאות, נכון? :)

עריכה:

Anti-Shake DSP[ + ]

Minimizes image blur caused by shaky hands or a subject on the move

Auto Tracking AF[ + ]

Have trouble catching your speedy subject even when its less than 4 feet t...

CCD Shift Stabilization[ + ]

Helps detect and eliminate blurry and soft images caused by hand movement dur...

Four advanced Anti-Blur Technologies now allow your Exilim to maintain focus and ensure sharp photos and videos even when your subject is advancing toward or retreating from you. CCD Shift Stabilization helps eliminate soft images by allowing for handshake in dim lighting, and Casios enhanced Anti-Shake DSP, which reduces blur from shaky hands or moving subjects, combines with a new motion analysis technology to select the right ISO sensitivity and shutter speed to capture subjects based on their speed and direction. Even at high-zoom settings, the Exilim reduces image blur with its stabilization technologies, and when recording in video mode, a special mode kicks in to keep the action rolling smoothly.

הטקסט שלמעלה לא מתייחס ל-S600 שלך. במצלמה שלך, בדומה לרוב הדגמים של קסיו אין מייצב. בשני הדגמים שבהם כן יש מייצב, מדובר במימוש גרוע וחסר תועלת. הנה ציטוט מתוך ביקורת של dpreview.com על ה-V7:

the CCD-shift, has only a marginal effect on blurring due to camera shake. It's nothing like the optical IS systems used by Panasonic, Sony and Canon, for example; at best you can expect around a 1 stop advantage over an unstabilized camera (and to be honest that's being generous).‎

לסיכום, מצלמות קסיו קונים בגלל הגוף הדקיק או הגימיקים (קול של צפרדע בחצי-לחיצה, מישהו?), לא בגלל היכולת של המצלמה כמצלמה.

פורסם

אתה לא מבדבר מניסיון. עם ובלי מייצב התמונה זהה. בלי מייצב יש סיכוי שהתמונה תהיה יותר מטושטשת אך הISO לא משתנה בהתאם לטישטוש אלה בהתאם לכמות האור. למה אתה רוצה קרופ? תראה תמונה באיזו נמוך וללא טישטוש? זה ישכנע אותך?

פורסם
  • מחבר

קיצר..

SD800 או E900??

פורסם

אתה לא מבדבר מניסיון. עם ובלי מייצב התמונה זהה.

אני מבין שזה מה שאתה טוען, אבל מכיוון של-S600 אין מייצב חובת ההוכחה עליך.

בלי מייצב יש סיכוי שהתמונה תהיה יותר מטושטשת אך הISO לא משתנה בהתאם לטישטוש אלה בהתאם לכמות האור.

למה שה-ISO ישתנה אם אתה מקבע אותו על הגדרה מסויימת שאינה Auto?

למה אתה רוצה קרופ? תראה תמונה באיזו נמוך וללא טישטוש? זה ישכנע אותך?

כן, קרופים יכולים לשכנע אותי. טענות שסותרות את כל הביקורות על המצלמה הזו לא יישכנעו אותי. זה מאוד פשוט:

שים את המצלמה על ה-ISO המינימלי כשה"מייצב" מנוטרל וצלם תמונה אחת. אח"כ תפעיל את ה"מייצב" וצלם עוד תמונה. לבסוף תעלה קרופים של איזור מקביל (וכהה יחסית) משתי התמונות. יהיה מעניין לבדוק את ה-EXIF :)

קיצר..

SD800 או E900??

תלוי בך. מה יותר חשוב לך - עדשה 28 מ"מ, ווידאו מיוצב וגודל קומפקטי במיוחד -או- שליטות ידניות מלאות, RAW, זום ארוך יותר ואיכות תמונה גבוהה יותר (במיוחד ב-ISO גבוה)?

פורסם

סבבה. אשמח ללמוד ממך משהו. כרגע אין בידי המצלמה כי היא אצל ההורים. בקרוב תמונות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים