עבור לתוכן

עיוני עם מלא חברים טובים או טכ"ם עם קצת חברים?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני עכשיו התחלתי כיתה י' ואני במגמת טכ"ם [הנדסת תוכנה]...

כרגע אני מתלבט אם לפרוש לעיוני או לא... :ם

בעיוני, יש לי מלא חברים + לומדים מדעי החברה [סוציולוגיה + פסיכולוגיה] שאני רוצה ללמוד ובטכ"ם יש לי קצת חברים אבל לא טובים כ"כ...

אבא שלי אומר לי שהוא מעדיף שאני אשאר בטכ"ם בגלל שא) זה יתן לי בחירה בצבא ואני לא אלך אוטומטית לקרבי ויש מצב שיקחו אותי למשהו קצת יותר מקצועי וב) הוא יודע כשהוא סיים צבא היה לו הרבה יותר קל "להתחיל" את החיים. ישר שהוא יצא [למד מחשבים בתיכון והיה קצין קשר] הייתה לו עבודה והוא לא היה צריך להתחיל ב"חלטורות" כמו שהחברים שלו עשו...

לעומת זאת, בעיוני יהיו לי 3 שנים של צחוקים וחברים והרבה פחות לחץ, מה שיתן לי יותר זמן להשקיע בפיזיקה \ מתמטיקה \ אנגלית...

מה אתם ממליצים לי לעשות? בינתיים חלק אומרים לי ככה וחלק ככה... :פ

פורסם

אל תקח את התגובה הבאה כתשובה חד משמעית, אני חושב שזה נושא מאוד אינדיוידואלי אבל אני יספר לך תמקרה שלי.

אני בחרתי באופציה של מקצועי + ממש אבל ממש 0 חברים בתיכון(חשבתי שזה יהיה קצת אחרת אבל לא חשוב)

בכל אופן מצד אחד אני אוהב תמגמה והכל ולמרות שיש גם טכ"מ בעיוני עם החברים מהחטיבה אני יודע מאחרים שהיו שם שזה לא אותה רמה ומבחינה לימודית אני לא מצטער שהלכתי למקצועי זה אין ספק נראה לי שגם אתה חושב ככה.

מצד שני אמרתי "אה נו בסדר אני ישמור על קשר אני יתקשר אני ייצא איתם" אבל זה בולשיט...זה מאוד קשה, ולמרות שהיו 3-4 חברים טובים בחטיבה עם כולם דיי ניתק הקשר ועל זה אני מאוד מצטער.

כאחד עם כישורים סוציאליים לא רעים כמובן יש כבר מכיתה י' חברים חדשים וכו'..אפילו חבר-2 טובים אבל זה לא אותו דבר..

אז כמו שאמרתי התגובה ממש לא חד משמעית וסתם הצגתי לך כל מיני אספקטים כאחד שעשה את הבחירה של בית ספר מקצועי, היום אני ביב' אגב.

תעשה את השיקולים שלך

פורסם

עצתי לי אליך היא להיות עם חברים שלך. שלוש שנים זו תקופה ארוכה, והכי כיף להעביר את התיכון בסבבה עם חברים. אני עצמי למדתי בטכ"ם (עם כל החברים שלי) ונהנתי מאוד, אבל שוב, כנראה בגלל שאהבתי את המקצוע ושכל החברים שלי היו איתי.

עם כל הכבוד לאבא שלך, אתה בן 15-16 ומאיפה אתה יודע שתרצה לעסוק בתחום המחשבים בעתיד הדי רחוק. אני לא אומר לזלזל בלימודים, להפך, אבל כמו שכבר אמרתי, עדיף להנות בתיכון, באוניברסיטה זה כבר לא אותו דבר.

פורסם

עזוב טכ"מ, שמעתי שבעיוני יש בנות :hat:

פורסם

עזוב טכ"מ, שמעתי שבעיוני יש בנות :hat:

ואני שמעתי שבמכולת פה למטה מחפשים עובדי ניקיון, אתה מעונין להגיע קורות חיים ?

פורסם

ואני שמעתי שבמכולת פה למטה מחפשים עובדי ניקיון, אתה מעונין להגיע קורות חיים ?

לא אבל הם נותנים בונוסים לבתולים כדאי שתשקול ברצינות להכנס לקריירה שם

פורסם

אם בגלל טכ"ם לדעתך לא תשקיע מספיק (5 יח"ל) בפיזיקה\מתמטיקה\אנגלית תבחר עיוני,המקצועות הללו יתנו לך יותר ,במיוחד אם תרצה להמשיך להנדסת תוכנה בעתיד במידה ואתה מעונין.

פורסם

אם בגלל טכ"ם לדעתך לא תשקיע מספיק (5 יח"ל) בפיזיקה\מתמטיקה\אנגלית תבחר עיוני,המקצועות הללו יתנו לך יותר ,במיוחד אם תרצה להמשיך להנדסת תוכנה בעתיד במידה ואתה מעונין.

+1 התכנות זה בונוס , אבל העיקר כמו שנאמר אנגלית+מתמטיקה+פיסיקה זה צריך להיות בראש מעייניך .

אבל למה אתה חושב שבטכ"ם לא יהיו לך חברים ? אולי תמצא ידידים חדשים שאפילו יותר טובים מהחברים הנוכחים ?

אני למדתי בחיים שלי שכדאי לשמוע להורים . בדרך כלל הם צודקים .

פורסם

+1 התכנות זה בונוס , אבל העיקר כמו שנאמר אנגלית+מתמטיקה+פיסיקה זה צריך להיות בראש מעייניך .

:xyxthumbs:

אני למדתי בחיים שלי שכדאי לשמוע להורים . בדרך כלל הם צודקים .

:xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי לא כלכך נכון לעשות את השיקול הזה שאתה עושה. אתה שוקל לבסס את החיים שלך על מקצוע מסויים רק בגלל שבאותה כתה שלומדים אותו יש לך יותר חברים? תחשוב על זה. זה לא מה שחשוב. לטווח הרחוק זה שיקול גרוע.

אני מציע שתשנה את השיקול שלך, ותבחר כתה לפי מקצוע שאתה אוהב (לא אבא).

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אז זהו...

שבתכלס, האזור של האינטרנט הרבה יותר מעניין אותי ממדעי המחשב...

אני פשוט משתעמם בתכנות של C שארפ.. ואני לא רואה את עצמי עוד 20 שנה 8 שעות ביום מתכנת דברים ס:

ודווקא אני מכיר המון אנשים שלמדו בעיוני והצליחו בחיים :o

פורסם

שוב, אתה לא רואה את העיקר, עזוב C# ASP PHP וכו', העניין הוא שאתה מקבל פיזיקה.

ובמידה ואתה תרצה ללמוד מקצוע הנדסה פיזיקה יעשה הבדל שמיים וארץ.

פורסם
  • מחבר

שוב, אתה לא רואה את העיקר, עזוב C# ASP PHP וכו', העניין הוא שאתה מקבל פיזיקה.

ובמידה ואתה תרצה ללמוד מקצוע הנדסה פיזיקה יעשה הבדל שמיים וארץ.

אז מה שאתה אומר זה שפיזיקה זה לא חשוב? :o

סתם סתם סתם :xyxthumbs:

got'cha...

כנראה אני אפרוש לעיוני... מה גם זה עיוני מדעי, מה שאומר שיש דגש על פיזיקה :]

פורסם

איך בדיוק זה אומר שיש דגש על פיזיקה?

פורסם

גם בעיוני ניתן לעשות 5 יחידות בפיזיקה(ברוב בתי הספר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים