עבור לתוכן

השוואה בין חיבור DVI ל VGA

Featured Replies

פורסם

היי

האם אפשר לראות בעין בלתי מזוינת את ההבדל באיכות בין שני החיבורים?

האם מישהו עשה השוואה אחד מול השני על אותו מסך?

כרגע אני מחובר בסמסונע 971P באנאלוגי עם מתאם בגלל הבעיה שיש ב DVI לפני שה WINDOWS עולה.

אני מתקשה לראות את ההבדלים ללא השוואה בין שני החיבורים בזמן אמיתי לכן אני שואל אם מישהו הצליח לעשות בדיקה כזאת.

תודה מראש

פורסם

אין איזה "הפרש קבוע" בין החיבורים.

בתלות בכל מיני גורמים תצוגת VGA תנוע בין גרוע לבין רמה כמעט שווה ךDVI.

לכן תמיד כדאי לחבר דרך DVI זה לא יהיה יותר גרוע, אבל הרבה פעמים זה יכול להיות טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אז אם כך לא נכון לומר חד משמעית שחיבור DVI טוב יותר מ VGA.

לכן חייבת להתבצע בדיקה בזמן אמיתי.

פורסם

זה כן נכון להגיד ש-DVI הוא יותר טוב, כי טכנולוגית הוא באמת יותר טוב, אבל לא תמיד ההבדל גדול מספיק בשביל שהמשתמש ירגיש בו.

לצורך העניין רק הסנכרון על האות של ה-VGA (כפתור ה-Auto) הוא ממש מציק, במיוחד אם אתה עובד עם KVM.

פורסם
  • מחבר

זה כן נכון להגיד ש-DVI הוא יותר טוב, כי טכנולוגית הוא באמת יותר טוב, אבל לא תמיד ההבדל גדול מספיק בשביל שהמשתמש ירגיש בו.

לצורך העניין רק הסנכרון על האות של ה-VGA (כפתור ה-Auto) הוא ממש מציק, במיוחד אם אתה עובד עם KVM.

ברור שטכנולוגית הוא יותר טוב כי הוא דיגיטלי לאורך כל הדרך אבל הלכה למעשה הוא לא תמיד טוב יותר.

בקיצור אף אחד לא עשה השוואה כזאת?

פורסם

ברור שטכנולוגית הוא יותר טוב כי הוא דיגיטלי לאורך כל הדרך אבל הלכה למעשה הוא לא תמיד טוב יותר.

בקיצור אף אחד לא עשה השוואה כזאת?

כמו שכבר אמרו לך - השוואה כזו תהיה תלויה ביותר מידי גורמים (מסך, כרטיס מסך, אפילו כבל, רזולוציה ומצב תצוגה) מכדי שתהיה מועילה.

לרוב, ברזולוציות מתחת ל-1600X1200, במסכים טובים וכרטיסי מסך טובים ההבדל זניח (מלבד הצורך המעצבן לפעמים לבצע כיוונון ידני).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני בעל מסך סמסונג 730B ועשיתי השוואה בזמן הפעולה של שניהם,

ושמתי לב לחדות הטובה יותר בעבודה בחיבור DVI. הדבר בלט בעיקר בקריאת טקסט.

(שותף שלי בזמנו שלו היה מסך זהה לא כ"כ זיהה את ההבדל).

למעשה מאז שאני רואה מסך LCD במקומות אחרים אני יכול די בוודאות לזהות אם הוא בחיבור דיגיטלי או אנלוגי (בהנחה שהוא פועל ברזולוציה הטבעית)

אישית אני ייתכן בקרוב ארצה לקנות מחשב ומסך חדש, ואני תוהה האם ארגיש הבדל בין מסכי 8BIT ו 6BIT, כי כעקרון הייתי מעדיף 22 אינץ' ולצערי יש אותם רק בפנל TN.

פורסם
  • מחבר

ההבדלים בין הפאנלים לא מתבטאים רק במספר הצבעים ויכול להיות שההבדלים בין שני החיבורים גדולים יותר במסכי TN.

פורסם

בעיקר בצבעים וכמובן בגודל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים