עבור לתוכן

מה ההבדל בין פאנל P-VA ל S-IPC במסך Dell 2007WFP ?

Featured Replies

פורסם

קראתי בזאפ את הנ"ל:

IPS - In Plane Switching:

פאנל זה מציג כמות צבעים משופרת ביחס לTN ומאפשר זוויות צפיה רחבות.

החסרון של הפאנל הוא זמני תגובה איטיים יחסית.

VA - Vertical Alignment:

טכנולוגיה זו היא מעין פשרה בין הISP לTN.

הפאנל מאפשר זוויות צפיה רחבות וכמות צבעים גדולה.

בפאנל זה יחס הניגודיות הוא הגבוה מבין שלושת הסוגים.

האם זה ההבדל סה"כ בין שני הפאנלים במסך הנ"ל ? וזה אומר שאם אני ייקח פאנל VA אז זמני התגובה יהו מהירים יותר או מה ?

אני מעוניין להזמין את המסך אבל החנות לא יודעת איזה פאנל אז מה הם ההבדלים בדיוק ? האם זה עקרוני ?

תודה!

פורסם

במקרה של ה 2007FP דגם ה S-IPS מציג זמן תגובה מהיר יותר בפועל.

החיסרון של PVA/S-PVA הוא בזויות הצפיה ובנטיה קלה לאיבוד ניגודיות במרכז המסך (בעיה של כל פאנל VA)

בכל מקרה בעיות אלה מתגמדרות בהשוואה לזויות הצפיה האנכיות הצרות של מסכי TN ככה שגם VA וגם

IPS עדיפים בהרבה.

כאשר מדובר על ה 2007FP עדיף לסכם עם החנות שאתה לוקח את המסך רק אם הוא:

1. בעל פאנל S-IPS, ישנם דרכים לדעת לעיתים אפילו בלי לפתוח את הקופסא, חפש בפורום.

2. ללא פיקסלים מתים, את הבדיקה הזו תאלץ לעשות בחנות עצמה ע"י פתיחת המסך, הצגת תמונה ובדיקה בעזרת

העינים שלך וחיפוש אחרי פיקסלים מתים.

פורסם

לטעמי ההבדלים הם די מינורים.

יש לי את ה IPS בבית ולאחרונה קיבלתי PVA בעבודה.

ה IPS מציג זוויות צפייה מעולות - אין מריבות בבית מי ישב באמצע כשכולם רואים סרט. גם לPVA יש זוויות די טובות.

הPVA טיפה יותר בהיר.

בזמן הקרוב אני לא אוכל לבחון סרטים על הPVA מסיבות מובנות :)

השורה התחתונה - מסך מומלץ מאד גם למי שמקבל PVA.

פורסם
  • מחבר

מה שציינת בקשר ל 2007FP תקף גם על ה 200WFP ? בכל מקרה הבנתי ששני הפאנלים מומלצים, אבל בכל זאת איזה מהם עדיף ובמיוחד בדגם הנ"ל (Dell 2007WFP) שאותו אני מזמין בטוח.

אני משלם המון כסף על המסך ובכל זאת אם יש פאנל שהוא עדיף מבין השניים - אני רוצה לקבל אותו.

ואפשר הסבר גם למה פאנל מסויים עדיף על משנהו? :)

תודה

פורסם

כן, זה תקף גם ל-FP וגם ל-WFP.

כמו שאמרו לך, ה-IPS עדיף בקצת, כי ממש, אבל ממש אין שום עיוותים בצבעים בשום זווית (למעט שחור עמוק שהופך לסגול כשמתבוננים מהצד - רואים זאת רק כשהתמונה היא שחורה לגמרי). ב-PVA יש קצת עיוותים, אבל הם לא משמעותיים בכלל ביחס למה שקורה ב-TN.

מאידך, הניגודיות ב-PVA אמורה להיות גבוהה במקצת.

פורסם
  • מחבר

כלומר ההבדל הוא רק בעיוותים קטנים בזוויות ממש רחבות ? אין שום דבר אחר ?

אם מציעים לי נגיד פאנל PVA ואין פאנל IPS בחנות ללכת על זה ? או להתפשר רק על IPS ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים