עבור לתוכן

2 כרטיסי קול יקרים שהגיעו מחו"ל,נמצאו קרים עם מעט רטיבות בתוך המזוודה.מה עושים?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

לפני מספר שעות קיבלתי מחברי שנחת מחו"ל 2 כרטיסי קול יקרים<בשווי 1500$ >.למען האמת הייתי די בהלם כי קיוותי שהוא שם את הכרטיסי קול

בתיק היד שלו.למרבה צערי הוא שם את 2 כרטיסי הקול במזוודה,אבל היותר גרוע שהכרטיסים היו חשופים ולא היו בתוך קרטון או אריזת קלקר.\

הם היו עטופים נטו בבגדים וסדינים. :'(

בקיצור:

כאשר חברי נחת ,ופתח את מזוודתו נחרדתי לראות את 2 כרטיסי הקול מתגוללים להם ככה ללא שום אריזה.מבחינה חיצונית לא נראה שום מכה או שריטה כל שהיא,אבל ופה אני צריך את עזרתכם הרבה,2 כרטיסי הקול היו קרים להחריד.ממש קרים עם סימני לחות,ואף מעט רטיבות.חשוב לציין שהקור הגיע מתא המטען בבטן המטוס.לא היו מוצרים קפואים או קרים במזוודתו של חברי.

זהו,אני פה בבית עדיין לא הפעלתי את הכרטיסים,שמתי אותם על מיטתי והפעלתי את המאוורר עליהם.

ברשותכם רציתי לשאול מספר שאלות:

1- האם נגרם או יכול להיגרם נזק כל שהוא מתוצאה מהקור,או מהרטיבות המעטה שנוצרה על הכרטיס?

2-מה אני צריך לעשות עכשיו?האם לשים את הכרטיסים תחת מאוורר,מזגן,פן? כל עיצה תתקבל בברכה.

3- מה לגבי המכות והחבטות?אני לא רואה בינתיים שום סימני מכות או חבטות או שריטות כל שהם,אבל האם יכול להיות משהו שנדפק וזה לא נראה לעין?

בתודה מראש

שי :s07:

פורסם

תחכה עד שהם יהיו יבשים ואם אין להם בעיות פיזיים ותשים במחשב אין סיבה שלא יעבדו

פורסם
  • מחבר

תחכה עד שהם יהיו יבשים ואם אין להם בעיות פיזיים ותשים במחשב אין סיבה שלא יעבדו

מה עם חשש לקוריוזה?

יש לציין שאני כעת לא רואה שום רטיבות.2 הכרטיסים נראים יבשים לחלוטין.השאלה היא האם אין לחות פנימית בפנים,האם יכול להגרם נזק לטווח ארוך?

בתודה מראש

שי

פורסם

תנסה לשים אותם במקום חמים מיספר ימים, ואז לנסות להחבר אותם.

פורסם

לא צריך להגרם שום נזק,לא הייתה לחות בזמן שהיה חשמל במעגלים.

מה שכן מומלץ שתעשה בכל אופן זה שייבש אותם טוב טוב בעזרת "קומפרסור" - לחץ אויר,כך שאם קיימות טיפות מעטות איפשהו על הכרטיס את תעיף אותם,אחר כך תעבור ממש בעדינות עם פן כדי לייבש אותו טוטאלית.

בכל אופן,לא צריכה להיות בעיה.

איזה כרטיסים אלו ?

פורסם
  • מחבר

מדובר בכרטיסי קול RME

RME Fireface 400 - 36-Channel, 24-Bit/192kHz Bus-Powered FireWire Audio Interface for Mac OS X and Windows 2000/XP

תודה על התגובה.

שי

פורסם

זה לא טוב, זה כרטיס rack ויהיה קשה לייבש אותו,

ניראה לי שעדיף לשים אותו טיפה בשמש.

ד"א כרטיס מטורף.. יצא לי להחזיק את ה fireface 800.. פשוט ענק!

פורסם

נקה את הכרטיסים עם ספרי לניקוי מעגלים, עדיף אחד עם מברשת ולא צינורית. אם אין סימני מכות על הכרטיסים כנראה שהסדינים שמרו עליהם מספיק...

פורסם

מה הקשר ספרי מגעים?

אתה יודע איזה כרטיס זה בכלל שאתה אומר ספרי מגעים?

אין צורך בשום קלקר או משהו.. הסדינים האלו הם בסדר גמור.. זה לא שזה PCB חשוף.

שים את זה בשמש כשהחריצי איוורר פונים כלפי מעלה.

פורסם

לפני כל ההצעות האלה לשים רכיבים פלסטיים בשמש, הייתי ממליץ לחשוב!

השמש בארץ היא חזקה ביותר ויש לה נטייה להמיס רכיבי פלסטיק!

עדיף לייבש עם לחץ-אוויר כמו שנאמר פה קודם.

פורסם

אבל אם היית קורא את האשכול ומסתכל על הכרטיס היית מבין שזה לא כרטיס פנימי על כרטיס חיצוני ב rack.

שהוא עשוי ממתכת ולא פלסטיק. - ולא, השמש פה לא יכולה להמיס פלסטיק, אני לא יודע איך הגעת לזה.

פורסם

מה הקשר ספרי מגעים?

אתה יודע איזה כרטיס זה בכלל שאתה אומר ספרי מגעים?

כן, קצת פאדיחה לי. עכשיו גם הסתכלתי אילו כרטיסים אלו... :-[

פורסם

לא בשמש. תעשה עם מייבש שיער ולא על חום.

פורסם

קור לא ייבש אתה יודע... לפחות לא מהר.

פורסם

אבל אם היית קורא את האשכול ומסתכל על הכרטיס היית מבין שזה לא כרטיס פנימי על כרטיס חיצוני ב rack.

שהוא עשוי ממתכת ולא פלסטיק. - ולא, השמש פה לא יכולה להמיס פלסטיק, אני לא יודע איך הגעת לזה.

כנראה שלא השארת רכיבים מפלסטיק בשמש קיץ ישראלית אף-פעם...

ושוב, אפילו מתכת בשמש מתחממת ויכולה להשפיע על הרכיבים הפנימיים, המיוחד במשהוא שנמצא במארז סגור.

שאלת את עצמך למה לא משאירים כלבים (או ילדים קטנים) במכונית אפילו עם חלונות פתוחים?! :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים