עבור לתוכן

העברת לוח אם למארז חדש. אדם פשוט יכול לעשות לבד?. עריכה: מצ"ב וידאו של הלוח

Featured Replies

פורסם

אני קונה מארז ומתכוון לתת את המחשב הישן שלי (לוח אם+מעבד+זכרון+דיסק) לקרוב משפחה. אבל אני רוצה לקחת לעצמי את המארז החדש כי יש בו פתחי איוורור ויש לי ספק עם אור אז חשבתי שזה יהיה נחמד.

אני פשוט צריך להוציא את הברגים שמחברים את הלוח למארז וזהו? זה משהו מסובך או שכל אדם פשוט יכול להעביר לוח אם למארז חדש? ומה עושים עם הספק?

הכל עובר ביחד או שצריך לפרק ולהרכיב הכל מחדש?

אל תשביזו אותייייי :-[

פורסם

זה לא מסובך , תעביר את כל הרכיבים מהישן לחדש

פורסם
  • מחבר

זה כ"כ פשוט?

לא צריך לנתק את כל החוטים של הספק, לפרק ולחבר מחדש?

פשוט את הכל מפרקים ומחברים למארז החדש כאילו כלום לא קרה?

פורסם

זה לא בעיה לפרק את כל החלקים זה בסה"כ כמו פאזל, בשביל להרכבי עדיף שתהיה לך החוברת של הלוח אם עם השרטוט של החיבורים - איך לחבר מה ואיפה וכך לא תהיה לך בעיה.

פורסם

תעזר בדיסק הדרייברים של לוח האם, תמצא שם קובץ - PDF עם הוראות וכל החיבורים...

פורסם
  • מחבר

זה לא בעיה לפרק את כל החלקים זה בסה"כ כמו פאזל

תעזר בדיסק הדרייברים של לוח האם, תמצא שם קובץ - PDF עם הוראות וכל החיבורים...

אבל האם צריך בכלל לפרק את כל החלקים או שמפרקים רק את הלוח, ומבריגים אותו, כשהכל עליו, למארז החדש?

פורסם

חלק צריך לפרק וחלק לא

את המעבד והזיכרון לא צריך לפרק מהלוח

אבל את הספק, את ההרדיסקים, את הכוננים האופטיים ואת כל הכרטיסים (כרטיס מסך לדוגמא) צריך לפרק ולהרכיב מחדש

פורסם
  • מחבר

עם ההארדיסקים וכוננים יש לי נסיון בפירוק והרכבה. אבל לא עם הלוח והספק. אני מפחד שאסתבך עם חיבורי הספק. מפחד שלא אחבר משהו ואז הוא לא יעבוד או יהרוס רכיבים. האם אפשר לחבר את הספק מתוך המארז או שחייבים להכניס אותו מבחוץ לתוך המארז? כי זה משנה הכל :-[

ועוד דבר קטן, יש לכל לוח ברגים שמתאימים רק לו או שמדובר בשטויות ואפשר יהיה לאלתר?

פורסם

הברגים אמורים לבוא עם המארז.

בכללי זה לא בעיה להעביר .. פשוט תפרק תחילה כל מה שאתה יכול (HD, כונני cdrom וfloppy וכו'),

ולפני שאתה מנתק את הלוח תשרטט לעצמך מה מתחבר לאן ומנסיון תבדוק מה עם החיבורים של נוריות החיווט בקדמת במארז (בדר"כ מסתבחים עם זה).

מקווה שעזרתי ...

פורסם

עצה שימושית:

לפני שאתה מפרק, קח מצלמה דיגיטלית ותן כמה צילומים של מה שקורה בפנים את אתה לא מתמצא.

תמיד משתמש בשיטה הזו כאשר אני מפרק משהו מסובך שאני לא מכיר אותו לחלוטין ויש לו עשרות חלקים (מצלמה דיגיטלית למשל).

פורסם

מחזק את ההמלצה שמעלי, בתוספת של שימת דגש על צילום החיבורים של הפאנל הקדמי של המארז ללוח האם, כי לפעמים שמחברים אותם הפוך נורות לא נדלקות או שהכפתורים לא פועלים כראוי, וגם כמובן של חיבורי ה USB של המארז למקומו על לוח האם.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה. לא היה בעיה להעביר את הלוח אם שלי כי כמו שאמרתם שמתי לב איפה כל חוט מחובר. אם כבר אז היתה בעיה בחיבור הלוח למארז.

אבל הבעיה הכי גדולה היתה בחיבור הלוח הישן (אסוס) כי הוא לא היה מחובר ולכן לא ידעתי לאן לחבר. אבל כל הבעיה מסתכמת בחיבור החוטים של הפעלת המחשב וריסט מהמארז. שאר החיבורים ברורים לאן צריך לחבר. את הלדים לא חיברתי כי זה באמת מסובך וצריך לעשות הרבה נסיונות.

קניתי מארז זול מאוד-132 שקל וצריך לשים תושבות (אני חושב שאני משתמש במילה הנכונה חח) בכל מקום שרוצים לשים בורג שמקבע את הלוח למארז. אבל ת'כלס אני מרוצה מהמארז. הוא הגיע עם מאוורר וספק ואפילו לא צריך מברג כשרוצים לפרק אותו. הוא גם קטן יותר אבל היו יותר קטנים ממנו. יש לו 2 USB מקדימה ומיקרופון ואודיו. לאחר החיבור נוצר מצב שהמאוורר של הספק צמוד למאוורר של המעבד וממש לידם יש מאוורר של המארז שאני חושב שתפקידו להוציא החוצה את החום שנפלט מהם. למה לקנות יותר יקר? טוב זה כבר לא קשור לפה. אני אצלם אותו בוידאו ואכתוב בערב בפורום מארזים כדי שידעו שלא צריך לקנות מארזים יקרים.

יש רק דבר אחד שאני לא מבין-קיבלתי ג'וק קטן עם 3 רגליים קטנות וכתוב עליו SPEAKER. אני כמעט בטוח שהוא הגיע עם המארז. בספר של הלוח אם כתוב לאן לחבר אותו ואכן חיברתי אבל אני לא יודע מה הוא עושה ולא מרגיש שינוי. יודעים מה זה? אני אצלם אותו בערב אם זה לא ברור

פורסם

זה הרמקול הקטן במארז שעושה את הצפצופים או הקולות (אין קשר לכרטיס הקול).

פורסם

מוזר , הרמקול הזה בדר"כ מגיע מחובר , יתכן והביאו לך אותו כאופציה , שאם תרצה לחבר את הספיקר של הלוח אם לסיפקר שמקבלים עם המארז ...

בכל אופן , חבל שלא חיברת את כל הנוריות , זה מאד שימושי , במיוחד בתקלות , לראות אם ההארדיסק נתקע לראות אם המחשב נדלק ומגיב ...

הרמקול הוא בכלל חובה , במידה והמחשב לא עולה ויש בעיה בכרטיס מסך או בזכרונות הוא יצפצף וימקד אותך לבעיה במקום שתתחיל לבדוק את הכל ...

כרמל .

פורסם
  • מחבר

אתם יודעים מה? אני אצלם את הכל ותוכלו להדריך אותי מה לעשות. רציתי לצלם עוד קודם אבל לא יצא לי. מסתבר שיש לי בעיות עם התקנת ווינדווס. אחרי שאסיים את זה אתפנה לצלם את הלוח והמארז ואז אטפל גם ברמקול הזה. אני אעדכן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים