עבור לתוכן

החוקיות שבkeyloggers, במחשב אישי

Featured Replies

פורסם

אם על המחשב שלי מותקן קי-לוגר. מותר לי להתשמש במידע שהוא תיעד כאשר מישהו אחר השתמש במחשב שלי?

איפה ההגבלות נגמרות, הרי אם מישהו השתמש במחשב שלי ועכשיו אני יודע את הסיסמא שלו?

יש למישהו קצת רקע חוקי על העניין הזה?

פורסם

הרי על זה יש האקרים שמסתמכים, או תוכנות מסוימות שנשלטות מרחוק (בידי האקרים בעיקר), אז אם להם מותר ("מותר"), לא נראה לי שזה לא חוקי שתשתמש בזה לשימושים פרטיים.

חוץ מזה, מה אתה מתכוון לעשות עם זה?

פורסם
  • מחבר

כן גם "מותר" להחזיק במריחואנה לשימוש עצמי....

השאלה מה קורה כאשר את חושף מידע מסויים, האם זו דרך "חוקית" לאיסוף ראיות, אני אומר שלא...

לדוגמא בין שני שותפים בעסק, כאשר אחד מגשש ליציאה מבלי להודיע. (מה שנורא ידפוק את מי שנשאר)

פורסם

אתה נכנס לפורום טכני לבקש עזרה משפטית? אה אוקיי אז הנה חוות דעתי המשפטית (שלא שווה הרבה מעבר כל דעה אחרת/נוגדת פה כי אינני עו"ד):

אין לך זכות להקליט ביודעין סיסמאות של משתמשים במחשב האישי שלך. זה כמו לשים מסרטה נסתרת באמבטיה שלך - היא שלך הרי, לא? מדובר בעבירה חמורה על צנעת הפרט תחת הנחה בסיסית (בארה"ב אוהבים את המונח "reasonable") של המשתמש באמטיה/מחשב שלא תעשה דבר כזה או שאם דבר כזה נעשה נניח כדי למנוע עבירה (של מישהו אחר), אז חובתך לדווח על עובדת היות קילוגר במחשב שלך לכל מי שמשתמש בו, פרט לפושע שאת פשעו אתה מנסה למנוע. או במילים אחרות, אם יש לך חשד סביר שמישהו אונס ילדים באמבטיה שלך, לא מאמין שתהיה לך בעיה להתקין שם מצלמה נסתרת. כנ"ל אגב לגבי citizen arrest - בארה"ב אני יכול בכוח פיזי לעצור אותך (ואם אצטרך להמם אותך במכת אגרוף) אם יש לי חשד סביר שאתה מבצע עבירה או עומד/מתכנן לבצע עבירה אוטוטו. זה לפחות מה שקראתי על מקרים שקרו עם פורצים לדירות פרטיות וכד'... בארץ שמעתי המצב קצת אחר אם זכור לי נכון...

בכל אופן, בוודאי ובוודאי שאין לך זכות להשתמש בסיסמה שלקחת באי חוקיות. נכנסת לחשבון של מישהו אחר בלי רשותו, וזה ממש לא משנה אם זה חשבון בנק או חשבון אימייל או באתר היכרויות - אתה עובר על החוק, ואם זה אי פעם יתגלה, ואפשר יהיה להוכיח מה שעשית (לוגי שימוש IP וכד), אז מי שנפגע יוכל, אם ירצה, לפתוח לך תיק פלילי בנידון, וכמובן גם לתבוע אותך אזרחית על נזקים. לפחות זה המצב פה בארה"ב ככל שידוע לי.

התשובה לשאלה שלך היא כנראה כזאת: אם תוכל לשכנע שופט שהיה לך חשד סביר שהשותף עמד לבצע עבירה פלילית, אז אני מאמין שהראיות יתקבלו. אם רק מדובר בהפרת חוזה עסקי, לדעתי הראיה לא תתקבל בבית משפט כקבילה, כי מדובר בהפרת צנעת הפרט שברוב המדינות המתוקנות היא בדרגה גבוהה מאוד של חשיבות.

אבל אולי בפוקס יש פה עו"ד שיגיב יותר במדויק לדברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים