עבור לתוכן

מסך "19 רחב לעומת ריבוע

Featured Replies

פורסם

שלום

מעוניין לקנות מסך דק "19 של חברת MAG. בחנות הציעו לי דגם AI937W רחב. אמרו שהמסכים הריבועיים בדרך החוצה מהשוק ולכן מסך מקביל של MAG ריבועי עולה 250 ש"ח יותר. מה ההבדל בין רחב ללא רחב ?האם קיים הבדל איכותי ביניהם? מה האיכות של המסך המדובר AI937W? האם כדאי להוסיף 250 ש"ח עבור לא רחב?

תודה רבה

פורסם

בהחלט המגמה היא לעבור ל WIDESCREEN.

כרגע זה ממש לא הכרחי והבחירה היא של המשתמש בלבד, שום דבר לא מחייב רחב\לא רחב.

מבחינת האיכות אין שום הבדל, זה תלוי בדגמים ולא ביחס גובה\רוחב.

היתרון המשמעותי כרגע של ה WIDESCREEN זה התאימות לסרטים.

חסרונות קריטיים אני לא רואה, בשימוש יומיומי אתה תשים לב שיש הרבה שטח מת באתרים,

מבחינת הגובה הם משהו כמו 15 אינץ (אולי קצת יותר), אבל לשולחן עבודה זה מאוד מועיל, הרבה יותר חלונות עבודה במקביל,

משחקים חדשים תומכים בהם יפה מאוד.

פורסם

יותר זול לייצר מסכים רחבים, בגלל זה הם עולים פחות (ולא משום סיבה אחרת).

אני לא הייתי נוגע במאג (ואגב, אם תחפש בגוגל תראה שהדגם הזה בכלל לא נמכר בחו"ל).

פורסם

אין כזה דבר מסך ריבוע

פורסם

גם לי זה הציק :)

ריבוע?!

במסכים לא רחבים, יחסי הגובה לרוחב הם 4:3, או 5:4...לעומת זאת, יחס הצלעות בריבוע הוא 1:1,

כיוון שריבוע הוא מרובע שווה צלעות!

פורסם

היתרון המשמעותי כרגע של ה WIDESCREEN זה התאימות לסרטים.

סרטים שהם WIDESCREEN, שזה ממש לא כולם.

חסרונות קריטיים אני לא רואה

תאימות לסרטים שהם 4:3 ולמשחקים שאין להם תמיכה ב-WIDE (בד"כ משחקים ישנים או משחקי SHAREWARE אינטרנטיים קטנים כאלה)

מבחינת הגובה הם משהו כמו 15 אינץ (אולי קצת יותר)

כן, יותר כמו 16".

אבל לשולחן עבודה זה מאוד מועיל, הרבה יותר חלונות עבודה במקביל,

שטח העבודה הכללי ב-19" רגיל לעומת רחב הוא די זהה, כך שאין שום דבר ב-WIDE שעוזר לך לפתוח יותר חלונות במקביל. הכל תלוי איך תסדר אותם.

כיוון שריבוע הוא מרובע שווה צלעות!

אם לדייק, ריבוע הוא מלבן שווה צלעות, כי ההגדרה שלך מתאימה גם למעוין.

פורסם

רוב הסרטים היום הם במסך רחב, סרטי 4:3 גם פחות נפוצים וגם מקוצצים בהרבה פרטים, גם ללא מסך רחב אני לא מעדיף אותם.

פורסם

רוב הסרטים היום הם במסך רחב, סרטי 4:3 גם פחות נפוצים וגם מקוצצים בהרבה פרטים, גם ללא מסך רחב אני לא מעדיף אותם.

יש מספיק סרטים ישנים שמעולם לא הוצאו בפורמט רחב, אבל בעיקר מדובר על סדרות טלוויזיה.
פורסם

יש מספיק סרטים ישנים שמעולם לא הוצאו בפורמט רחב, אבל בעיקר מדובר על סדרות טלוויזיה.

סרטי קולנוע תמיד היו ויהיו בפורמט רחב, או 16:9 או 1.85:1

גם מרבית סדרות הטלוויזיה כיום הן בפורמט רחב 16:9

DVD של סרטים ב 4:3 "חותך" את התמונה בצדדים, לכן זה גרוע לצפות בזה

פורסם

סרטי קולנוע תמיד היו ויהיו בפורמט רחב, או 16:9 או 1.85:1

רוב סרטי הקולנוע שיוצאים היום רחבים הרבה יותר: 2.35:1. לכן גם 16:9 הוא לא יחס שמתאים בול ובטח שלא 8:5. סרטים ישנים מאוד צולמו ב-4:3 במקור, וזה נכון שאינם רבים, אבל הם קיימים.

גם מרבית סדרות הטלוויזיה כיום הן בפורמט רחב 16:9

אולי רוב הסדרות שיוצאות היום הן ב-16:9 (וגם בזה אני לא ממש בטוח), אבל יש כמות עצומה של סדרות (סיטקומים, דרמות, מצוירות) שיצאו ב-4:3 ולעולם לא תהיה להן גרסה רחבה.

פורסם

רוב סרטי הקולנוע שיוצאים היום רחבים הרבה יותר: 2.35:1. לכן גם 16:9 הוא לא יחס שמתאים בול ובטח שלא 8:5. סרטים ישנים מאוד צולמו ב-4:3 במקור, וזה נכון שאינם רבים, אבל הם קיימים.

אולי רוב הסדרות שיוצאות היום הן ב-16:9 (וגם בזה אני לא ממש בטוח), אבל יש כמות עצומה של סדרות (סיטקומים, דרמות, מצוירות) שיצאו ב-4:3 ולעולם לא תהיה להן גרסה רחבה.

זה שאתה "לא ממש בטוח" לא מעיד על כלום. לעומת זאת אני קניתי DVD של סדרות כמו "24" , אבודים", "PRISON BREAK" , "SUPERNATURAL"

וכו', וכולם 16:9, שלא לדבר על העובדה שאני גר בארה"ב וכל הסדרות החדשות בטלויזיה כיום הן WIDESCREEN (וגם HIGH-DEFINITION אבל מזה אתם עוד רחוקים)

פורסם

וואו ! אפשר לגעת בך ?

פורסם

וואו ! אפשר לגעת בך ?

כן תבוא ונצפה ביחד טלויזיה 56" שלי (1080P FULL HD) העונה החדשה של "אבודים" מתחילה בקרוב ברשת ABC

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים