עבור לתוכן

איך לזהות איזה מקודד נדרש לקובץ Mpeg ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

הגיע לידי דיסק עם סרט בפורמט Mpg שצולם בארץ ולכן, מן הסתם, קודד ע"י מישהו ישראלי...

בכל אופן, כשהכנסתי את הסרט למחשב, ה-Media Player ניסה להתחבר לאינטרנט כדי להוריד מקודד ולאחר שלא הצליח, השמיע לי רק את הסאונד ללא כל תמונה.

כאן אציין שבמחשבי מותקנים המקודדים: XViD האחרון, DivX האחרון, ffdshow, VobSub, Mpeg4, SMR ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע...

בכל אופן, כשראיתי שיש בעיה, ניסיתי את Gspot, שזו תוכנה שמזהה באיזה מקודד הסרט משתמש, אך היא לא הצליחה לזהות...

ולאחר מכן ניסיתי את abcAVI Tag שגם היא אמורה לזהות את המקודד בו משתמש הסרט, אך כיוון שהסרט בפורמט MPG היא לא איפשרה לי לזהות...

רציתי לדעת איזה מקודד אני צריך להתקין ע"מ לראות תמונה...

תודה.

פורסם

אם הסרט הינו בפורמט MPEG ולא AVI ישנם רק שני סוגים של קידודים שניתן לאחסן בקובץ שכזה.

הראשון הוא MPEG-1 והשני MPEG-2.

במקרה שלך כנראה שמדובר בסרט בפורמט MPEG-2 לכן תנסה להפעיל את הקובץ עם תוכנה שיודעת להפעיל קבצי MPEG-2 כמו תוכנות DVD למינהם (הנפוצות הם: POWERDVD, וWINDVD), או לחילופין תנסה להתקין מקודדי MPEG2 במחשב (קצת קשה למצוא אותם ברשת אבל זה אפשרי, הכי פשוט להתקין אותם דרך החבילה של נימו)

פורסם
  • מחבר

בנימו אני לא נוגע....

אני אנסה ב-PowerDVD, יש לי הרגשה שזה ייפתח איתה כי כבר היה לי מקרה דומה בעבר עם סוג אחר של קבצים.

תודה רבה! :saint:

פורסם

אם תדע להכיר את אוסף המקודדים של נימו לא תצטרך לפחד ממנו. בעיקרון אתה יכול להתקין בנימו רק מקודד אחד בלי שזה יעשה בעיה. אבל זה לא שאני ממליץ לך עליו הרבה יותר נוח להתקין מקודד בנפרד מאעשר דרכו, הבעיה שיש מקודדים שקשה למצוא ברשת. בכל אופן אם תרצה תוכל להוציא מנימו את הקבצים עצמם ולהתקין אותם ידנית או לחילופין לחפש ברשת (וברוב המקרים לשלם) מקודדי MPEG-2 של החברות הבאות: Elecard, LSX, Mainconcept, וFraunhofer שזה המקודד שנמצא בנימו.

פורסם
  • מחבר

וואלה היה לי פעם את Elecard מותקן וככה צפיתי בסרטי Mpeg2 דרך המדיה פלייר הרגיל.

אך לא אהבתי אותו כיוון שהוא הוסיף סמל מעצבן כזה של ריבועים בפינה של הסרט...

לכן כל פעם שרציתי לצפות בסרט מסוג Mpeg2 השתמשתי ב-PowerDVD ואז לא היה את הסמל המעצבן...

על מקודד של איזו חברה אתה ממליץ מבין החברות שרשמת?

פורסם

על המקודד שנמצא בנימו..

תאמין לי הכי פשוט תתקין את נימו רק עם המקודד לMPEG2 וזה יעבוד לך טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

מאחר ולא מצאתי את ה-Codec להתקנה בנפרד מ-Nimo או מכל חבילת Codecs אחרת... אתקין אותו מתוך Nimo ואעדכן אותך מה קורה...

אך בכל זאת... אם יש לך מושג היכן ניתן להוריד רק את ה-Codec הזה, בלי קשר לחבילת Codecs אחרת - אנא עדכן אותי.

תודה.

פורסם

סורי, אין לי מושג, לא התעמקתי בזה יותר מידי כי זה לא הפריע לי להתקין את זה דרך נימו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים