עבור לתוכן

מס' שאלות בנוגע לאבטחת רשת אלחוטית ?

Featured Replies

פורסם

במדריך רשום השלבים הבאים:

הנה ההליך בשלבים-

א. גישה למכשיר הרשת (נתב אלחוטי או נקודת גישה אלחוטית) ובחירה באיזור האבטחה

ב. בחירה בהצפנת WEP

ג. בחירת אורך הסיסמא ((64bit/128bit

ד. קביעת סיסמא (המפתח המשותף)

ה. החלת ההגדרות

ו. לאחר החלת ההגדרות הלקוחות יתנתקו מהרשת האלחוטית . יש להגדיר רשת חדשה בלקוחות, לבחור את שיטת ההצפנה ולהוסיף את מפתח ההצפנה.

נכנסתי לראוטר, שם ל-Wireless ואז ל-Security Settings ואז מופיע לי החלון למלאות את הנתונים הנ"ל:

wepkr5.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/4230/wepkr5.jpg

אם אפשר הסבר מזה כל שדה כי אין לי מושג, מה צריך למלאות שם, אילו סיסמאות?

ובנוסף אחרי שסיימתי למלאות את זה ולחצתי OK, איך אני מגדיר את הרשת הנ"ל במחשב האורח?

ועוד דבר.. איך אני משתף קבצים ברשת אלחוטית?

איך אני מוצא בעצם את הרשת שלי? איך אני עושה סיסמא לרשת כאשר מישהו מנסה להתחבר לי לרשת?

ואם יש אפשרות שמדפסת שמחוברת למחשב ב-USB תעבור ברשת, ז"א ששני מחשבים אחרים ברשת יוכלו גם להדפיס ממנה?

מה ההבדל בין WEP ל- WPA?

הנה עוד אבטחה שמצאתי בראוטר... אם אפשר הסבר מזה כל שורה.. ואיך עובדים עם זה?

1

wpa2tu0.jpg

2

wpavx6.jpg

איזו צורת אבטחה הכי טובה ועדיפה?

והאם כדי להוסיף פיירוואל בכל מחשב?

תודה, די דחוף העניין.

פורסם

WEP זו הצפנה עם עם מקסימום מפתח אחד לכל תחנה, WPA זה שילוב של הצפנה מתוחכמת עם מפתחות מתחלפים(אוטומטית) ואוטנטיקציה (802.1x). אם אתה רוצה אבטחה השתמש ב-WPA, ה-WEP אינו מספיק מוגן מכל בחינה שהיא.

WPA2 זהו תקן חדש המכיל מספר מועט של שינויים מהגירסא הראשונה בין היתר הצפנה בעזרת חומרה במקום תוכנה (AES במקום TKIP).

הראוטר שלך תומך תומך בשרת RADIUS-SERVER שזהו שרת שיודע לאמת משתמשים ע"י סרטיפיקציות או סיסמא וכולי, אם יש לך כמה אלפי דולרים לך על זה זה מעולה, אני מאמין שאין לך דולרים מיותרים, לכן עליך להשתמש באבטחה ביתית. הסתכל בהודעה שלך: במסך הראשון סמן את התיבה: "enable 802.1x", עזוב את המסך השני, במסך השלישי בחר ב-WPA2 ובשדה PRE-SHRED KEY הכנס ביטוי שישמש אותך להזדהות מול הראוטר (המלצה: לא טלפון, מספר סלולרי או ת"ז - הכנס מפתח המורכב מאותיות ומספרים עדיפות גם לסימנים, אבל שיהיה זכיר!). כעת יש לך אבטחת WPA2, ניתן גם לעבוד במצב STEALTH בו אין שידור של ה-SSID (שם הרשת באוויר) לשם כך עליך לבנות פרופיל ידני על מנת שהכרטיס האלחוטי יזהה אותו. שיהיה בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים