עבור לתוכן

מבקש המלצה לקירור המעבד

Featured Replies

פורסם

היי חברים.

המחשב שלי הוא מחשב יחסית ישן אולם המאוורר (המקורי) של המעבד עושה רעש מעצבן, לא משנה כמה אני מנקה אותו (ואני מנקה פעם בחודשיים).

אני מבקש המלצה למאוורר טוב (המעבד שלי מתחמם מהר משום מה) ושיהיה שקט לחלוטין (זה חשוב!) - רק קירור אוויר.

התקציב אינו מגבלה, אולם אשמח לקבל המלצות בכל דרגות התקציב. אבקש חברות מוכרות וידועות ולא כל מיני 'חברות נישה'

מפרט מקוצר:

פנטיום 4 , 3.00GHz .

לוח אם: GIGABYTE GA-81945P-G, Socket775

(יש לי כ. מסך ישן יחסית עם קירור פסיבי ואין לי קירור על הצ'יפסט שבלוח אם - כך שיש מספיק מקום)

תודה מראש ;)

פורסם

הAC Freezer 7 Pro יספק אותך (יחס עלות/תועלת מעולה). תדאג שבמארז יהיה מאורר מאחורה שיוציא את האויר החם ממנו (וגם אחד מקדימה).

פורסם

עד שתקנה קירור חדש, הייתי ממליץ לשמן את המאוורר.

לנקות זה טוב אבל זה לא הכל. צריך גם לשמן.

פורסם

נדיר מאוד שמתקלקל מאורר מקורי של אינטל, ואין צורך לשמנו (מיסב כדורי כפול).

פורסם

נדיר מאוד שמתקלקל מאורר מקורי של אינטל, ואין צורך לשמנו (מיסב כדורי כפול).

שבוע שעבר ניגשה אליי אחת הסטודנטיות בעבודה בבקשה שאעזור לה עם הרעש המעצבן במחשב.

פתחתי את המארז ולאחר בדיקה התברר כי מאוורר המעבד הוא הבעיה.

ניקיתי את כל המחשב עם לחץ אויר ואת מאוורר המעבד שימנתי.

לאחר ההפעלה נעלמו הרעשים לגמרי.

נ.ב.

המחשב בן שנה.

פורסם

לא אמרתי לא קיים אלא נדיר. אתה מסתכל בקטן, אצלי עברו אלפים....

פורסם

שימון בין בשמן ובין בגריז נוצר בעיקר למיסבים כדוריים. בוא נתחיל מזה.

אני לא מפקפק בניסיון שלך חלילה אבל אם היו עוברים אצלך מספר מאווררים כפי שאתה טוען, לא היית בא בטענה נחרצת כזו.

היא טיפה נמהרת הייתי אומר.

אולי יש משהו שאני לא יודע או לא מכיר והייתי שמח אם תוכל להסביר לי בצורה עניינית למה אתה טוען כך.

פורסם

אני לא הגרלתי את זה מהעננים... אני בתחום כבר 10 שנים, תיקנתי והרכבתי אלפי מחשבים בתקופה זו (עבדתי במכללה 5 שנים כטכנאי ולא חסרים מחשבים, עבדתי בחנות מעל שנה, יש לי חנות שנתיים ואני עובד כטכנאי מעבר לזה), אומנם יצא לי להחליף קרורים של אינטל בגלל שהמאורר מרעיש כתוצאה ממיסבים פגומים אבל אני (ואני לא מגזים) יכול לספור את מספר הפעמים על שתי ידיים.... יש לי עוד מאווררים מקוריים של אינטל מP166 שעובדים בגלל שהם מאוד איכותיים.

הבעיה בשימון מאורר מקורי של אינטל (ולזה ההתייחסות במקרה זה) היא שלא כמו מאורר רגיל, אין שם אטם גומי מתחת למדבקה שאפשר להחזיר למקום אחרי שימון ומה שקורה הוא שהמדבקה לא חוזרת למקום כי היא לא דביקה יותר או כי יש מעט שמן מסביב (גם ניקוי השטח באלכוהול לא תמיד עוזר) או במאוררים חדשים יותר יש מדבקה שיורדת בחלקים (בשביל למנוע TAMPERING) ואז יש לך מיסב משומן שחיש מהר יתמלא באבק (והשמן רק יעזור) כי אין שום דבר שאוטם אותו ומשם הדרך לעוד תקלות במיסב לא ארוכה.

הסברתי את עצמי טוב? :cool2:

פורסם

אני שמח לדעת שאתה בתחום ומבין עניין.

עכשיו לנושא המאוורר.

אכן, ישנה בעיה עם המאווררים של INTEL בגלל שהם באים ללא גומיה, או מדבקה מחורצת.

אבל עם קצת רצון הכל עובד.

שמן מסביב לפתח הציר ניתן למנוע מראש ע"י כך שלא מטביעים את הציר בשמן. מספיקה רק טיפה אחת.

אם כבר נשפך שמן, ספוג אם הכל (גם מהציר), ונקה מסביב טוב טוב את כל השמן (אני לפעמים משתמש באמצעים חריגים).

לשימון מאווררים רצוי מאוד להשתמש בשמן מכונות תפירה.

זהו שמן סינטטי שיתרונו העיקרי, שמירה על מצב נוזלי לאורך זמן גם בטמפ' גבוהות (כמובן תלוי בשמן),

ויכולתו להישאר נייטראלי ולא להיצמד למשטחים (כמו שאר השמנים) ובכך לא לצבור לכלוך ואבק.

לא משאירים מאוורר עם מיסב גלוי.

שים חתיכה של איזולירבאנד אם צריך.

כמו שאתה רואה גם אני מבין וגם אני לא הגרלתי את זה מהעננים. אני אמנם רק 5 שנים בתחום התיקונים אבל היי אנחנו לא עושים תחרות.

גם לאחר ההסבר שלך (והסברת את עצמך טוב :xyxthumbs:) לא קיבלתי ממך תשובה למה "אין צורך לשמנו (מיסב כדורי כפול)".

אני כן הבנתי ממה שאמרת ששימון מאוורר INTEL מקורי הוא דבר לא קל ומי שלא יודע שלא יגע.

לסיכום:

מניסיוני מאווררי INTEL מתקלקלים כמו כל מאוורר אחר אמנם לא בתדירות גבוהה, אבל עדיין מתקלקלים.

הם כן מצריכים שימון, אבל, מי שלא יודע שלא יגע.

נ.ב.

שמעתי ממישהו בעבודה על סוג גריז מסויים שיכול להתאים למאווררים, ואני מנסה להשיג אותו.

יכול להיות פתרון לכמה וכמה אנשים (אני ביניהם).

עידכון בהמשך.

פורסם
  • מחבר

הAC Freezer 7 Pro יספק אותך (יחס עלות/תועלת מעולה). תדאג שבמארז יהיה מאורר מאחורה שיוציא את האויר החם ממנו (וגם אחד מקדימה).

xVertigo

תודה אחי, וזה מאוורר שקט מאד? (ד.א. יש לי אוורור קידמי במארז אך לא אחורי. מאחור יש רק את של הספק וחורי אוורור לרוב)

פורסם

תוסיף מאורר מאחורה, זה חשוב (הוא יוציא את האויר החם של הAC ישר החוצה). המאורר שקט מאוד, רק במקסימום אפשר להבחין שהוא קיים. עדיף לתת ללוח האם לשלוט במהירות שלו אם לא מדובר בOC.

ZAM, עוד לא יצא לי לשמן מאורר עם DBB שהתקלקל בתדירות כזו שאתה מתאר...ממך זה נשמע שהם מתים על ימין ועל שמאל...מילא SLEEVE.

בכל אופן, אני בהחלט משתמש בשמן מכונות תפירה(8-9 שקל), אני מנקה את הפנים עם אלכוהול (במקרים קשים, בעיקר במחשבים ניידים שם המאוררים עולים הון) אני מפרק לגמרי את המאורר, מוציא את המיסבים למיכל עם אלכוהול 97% , מייבש אותם בלחץ אויר (ואומר שמע ישראל שלא יעוף אחד ויהרגו אותי :silly:) ואז טובל אותם בשמן מכונות תפירה , "סוחט" ומרכיב הכל מחדש, מה שנותן מאורר חדש... לגבי הגריז, גם אני מחפש משהו בסגנון (בעיקר למאוררים של ניידים) בשביל שיחזיק יותר זמן מעמד בין טיפולים.

אבל בכללי, אני לא מפרק מאורר אם אין צורך בכך וזו הנקודה שלי.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

איך אני מוסיף מאוורר אחורי במארז שבמפרט המקור אין לו כזה מאוורר? איפה קונים. איך מחברים אותו למארז, ומאיפה מגיע הכח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים