עבור לתוכן

אלקטרוניקה- לדים ונגד.

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז שבפנאל שלו יש 5 לדים (שקופים, עושים אור כחול. אין לי מושג אם רגילים או UB), כשהמינוסים ופלוסים שלהם מחוברים בשתי קבוצות (כל ה+ לאחת, וכל ה- לאחת. אני כל הזמן מתבלבל בין חיבור טורי למקבילי). על הכבל ה"ראשי" החיובי (אחרי שכל הלדים מגיעים אליו) יש נגד אדום, ירוק, חום, זהב. כשחיברתי ל12V בספק (צהוב ושחור) הנגד התחמם נורא (בצורה שכבר א"א לגעת בו) ופחדתי שהוא ישרף. מצד שני, כשהוא מחובר ל5V (אדום ושחור) הוא עושה אור קצת חלש לטעמי.

השאלה היא האם זה בסדר לחבר ל12V, ואם לא, איזה נגד אני צריך?

ניצול קטן של התראד, שאלה קצת לא קשורה-

יש במארז הזה כפתור לחיצה קטן (באחורי המארז, אם זה משנה) שכתוב על המחבר פלסטיק שלו chassis. מישהו יודע מה תפקידו ולאן הוא מתחבר?

תודה רבה, בז'נגלו.

פורסם

אוקיי אז הנגד שלך הוא 250 אוהם והחיבור שלך הוא חיבור מקבילי

זה דיי מפגר מה שהולך אצלך שם

אם אני זוכר נכון כשמחברים במקביל אז צריכים לחבר זרמים .. כלומר לד אחד צורך 20 מיליאמפר X 5 לדים זה 100 מיליאמפר

בשביל לחבר בצורה הזאת שזה מחובר אצלך .. מתח צריך להיות 3 ולט אז יש עודף 9 ולט (12-3=9) .. מחלקים 9 ולט בזרם של 100 מיליאמפר ויוצא שצריך נגד של 90 אוהם .. קח של 100 כי קל יותר למצוא .. אם אתה הולך לחנות אלקטרוניקה וקונה נגד בקש נגד של 100 אוהם בהספק של 1/2 (חצי) וואט (WATT ... אל תתבלבל בין ולט לוואט) כך שאפילו אם יהיה עומס על הנגד הספקו של הנגד ימנע יתחממות יתר

רוב הסיכויים שהכפתור הלחיץ מאחורי המארז נלחץ כשאתה סוגר את הפאנל .. אם כן יש מנגנון על הלוח אם שעושה אזעקה כלשהי כשהמארז פתוח .. יש מין חיבור על הלוח אם .. חפש בספר הוראות שלו ..

פורסם
  • מחבר

תודה לך.

הערב אני אקנה נגד של 100 אוהם חצי וואט ואחליף בקיים.

ודרך אגב,

(WATT ... אל תתבלבל בין ולט לוואט)

אני לא סתום, פשוט עבר זמן מאז הפעם האחרונה שהתעסקתי עם זה, וגם אז זה לא היה ברמה מי-יודע-מה... :s07:

פורסם

חח סבבה בקשה :xyxthumbs:

ואני לא אומר שאתה סתום .. גמלי יצא להגיד לא מעט פעמים ולט במקום וואט ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים