עבור לתוכן

רעיון לזרימת אוויר מושלמת במארז (מושלם למודינג)

Featured Replies

פורסם

my.php?image=copyofgridhv2.gif

http://img505.imageshack.us/my.php?image=copyofgridhv2.gif

אז ככה מספרתי את המאוורירים והחלקים כדי לתת הסבר טוב

1.מאוורר שנושף אוויר לכיוון הקירור ואחר כך לזכרונות פוגש שם את זרם האוויר של מאוורר מס 3 ויוצא דרך מאווררים מס 2 ו5

2.מאוורר 14סמ גדול האמור להוצאי אוויר

3.מאוורר הנושף אוויר לכיוון כרטיס המסך וה זכרונות+לוח אם (חצי חצי) האוויר שמגיעה לכרטיס מסך יוצא מחורים מס 6 האוויר שנושף למעלה פוגש בזרם האוויר של מס 1 ויוצא דרך מס 2 ו5

4.נושף אוויר לדיסקים הקשיחים ואז האוויר פוגש בזרם של מס 3 ויוצא באותה צורה מהמארז

5.מאוורר מוציא אוויר 12סמ

6.חורים קטנים המאפשרים התקנת קירור מים והוצאה של האוויר החוצה

הזכרונות הם נקודת המפגש של זרמי האוויר ולכן צפיפות האוויר בהם גבוהה יותר והקירור שלהם אפקטיבי מאוד

המאוורר על הדלת נושף אוויר לכיוון הקירור (נותן אפקטיביות גבוהה לקירורי סטוק ולקירורים כגון TT BIG TYPHOON ) האוויר פוגש את זרם האוויר של מאוורר 1 ןיוצא באותה צורה

גוף הקירור של המעבד הוא נקית המפגש בין שני זרמי האוויר ולכן אפקטיביות הקירור הולה

נו איך זקוק לחוות דעת ::)

סיבה לעריכה:

שחחתי לציין שמאוורר הצד ומאוורר מס 4 כוללים RPM נמוך יחסית מכיוון שלמאוורר מס 4 אין אפשרות לקרר הרבה חלקים והוא צריך להינתן להשפעתו של מאוורר מס 3 ומאוורר הצד צריך לנשוף אוויר שינתן להשפעתו של מאוורר מס 1[br]פורסם בתאריך: 21.10.2007 בשעה 15:09:13

חברה כתבתי זקוק לחוות דעת למה קשה לכתוב רק כמה מילים
פורסם

עברתי על השירטוטים שלך - להלן מ"ס הערות.

1. האויר ממאורר מס 1 יגיע כשהוא מחומם לזכרונות (הוא עובר מעל מוקדי החימום הבאים: מעבד, גשר צפוני, מוספטים).

2. מאורר מ"ס 2 רעיון טוב.

3. מאורר מס 3 - לא יגיע בצורה אפקטיבית לזכרונות (יש לי מאורר במיקום דומה של 120 מ"מ - לא רואה שהוא ממש תורם לקירור הזכרונות.)

4. מאורר מ"ס 4 - למה לא - יקרר לך את ה HARD DISKS - תמיד רעיון טוב.

5. מאורר מ"ס 5 - לא ניראה לי יתרום משמעותית בכלום.

מצד שני....תמיד אפשר לנסות ולדווח לנו אח"כ. :smile1:

פורסם

מאוורר 1 גורם לקצר אויר עם המאוורר של הספק ולכן מכניס אויר חם למארז. צריך להוציא אויר.

מאוורר 2 רעיון טוב.

מאוורר 3 רעיון טוב להכניס אויר מלמטה אבל, יצריך סינון טוב מאוד ולא יהיה אפקטיבי.

רצוי להציב אותו מתחת לכרטיס המסך שם הוא יועיל יותר.

מאוורר 4 רעיון טוב.

מאוורר 5 רעיון לא טוב. רצוי מכניס אויר.

6 חסר משמעות.

מאוורר בדלת רעיון טוב.

נקודת המפגש מעל הזכרונות עלולה לגרום למערבולות.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר
מאוורר 5 רעיון לא טוב. רצוי מכניס אויר.

אז תהיה לך בעיה של זרימת אוויר טובה כי לדעתי זרימת אוויר חופשית יותר אפקטיבית הים תחליף את מאוורר מס 5 למכניס אוויר זה יכול ליצור בעיה של שימוש חוזר באוויר חם שנמצא בתוך המארז

מאוורר 1 גורם לקצר אויר עם המאוורר של הספק ולכן מכניס אויר חם למארז. צריך להוציא אויר.

מצד אחד אתה צודק מצד שני

הם הוא יוציא אוויר זרימת האוויר בקירורים כגון infinity תהיה גרועה מכיוון שעד שה האוויר יגיעה לצלעות הקירור הוא יספיק להיתחמם

+אוויר חם תמיד עולה למעלה מכיוון שהוא קל יותר מאוויר קר כך שיש סיכוי נמוך שהאוויר החם יתערבב הם הקר

+אפשר לבנות ספק כח שיוציא אוויר למעלה (רעיון די טוב דווקה)

יצריך סינון טוב מאוד ולא יהיה אפקטיבי

למארז lexa יש אפשרות להתקין מאוורר מלמטה והסינון שלו דווקה די טוב והמאוורר נשאר אפקטיבי

נקודת המפגש מעל הזכרונות עלולה לגרום למערבולות.

המערבולות לא כל כך משנות בגלל שמאווררים מס 5 ו2 יוצרים לחץ נמוך ששואב את האוויר מהמארז מצד שני המערבולות אף יקררו את הזכרונות

6 חסר משמעות.

למה חסר משמעות החורים מאפשרים להוציא אוויר אנחנו לא רוצים שאוויר חם יתקע ליד כרטיס המסך

מאורר מ"ס 5 - לא ניראה לי יתרום משמעותית בכלום.

מאוורר מס 5 תורם לךזרימת אוויר מהירה (האוויר של מס 1 לא נתקע בדיוידי או בסידירום) כך שהוא לא מתחמם חזק ויאפשר לאוויר להגיעה קר לזכרונות

מאוורר 3 רעיון טוב להכניס אויר מלמטה אבל, יצריך סינון טוב מאוד ולא יהיה אפקטיבי.

רצוי להציב אותו מתחת לכרטיס המסך שם הוא יועיל יותר.

אבל אנחנו רוצים שהוא יקרר גם את הזכרונות והם נציב אותו מתחת לכרטיס מסך חלק מהאוויר יצא מחורים מס 6 וחלק שני מהאוויר יהדף לצר השני יצור מערבולת ששווה לשימוש חוזר באוויר חם שיכול לגרום לשרפת הכ.מ

פורסם
  • מחבר

אגב בניתי משהוא כזה וזה יצא לי ממש טוב (מעבד 32-30 במנוחה עם כירור 9500 zalman cpns) +קניתי את הקרור בה 20 שח יד שלישית וחיברתי אותו בדרך מאולתרת למעבד

מה שהשיתי היה להוריד את שני החלקים האלה מתחת לסידירום ודיוידי כדי ליצור חור הפחתי את המאוורר האחורי כדי שידחוף אוויר וגם את הקירור כדי שידחוף אוויר לאותו צד (לחורים)

פורסם

אני אולי לא מבין כל כך טוב בנושא הזה אבל אתה צריך לזכור שהדבר הזה:

א. תלת מימדי, אם מישהו משכיב מחשב עם קירור כזה בצורה לא נכונה (לוח אם למעלה) הוא הורג לעצמו את המחשב.

ב. בין כל הHD, ספק כוח, והמאווררים וכו יש סמתוכה שלמה של חוטים שעלולים להפריע לזרימת האויר אל לחלופין להסיט אותה מהמסלול המיועד!

אני מסכים שהמאוורר למטה הוא רעיון טוב אבל כן הוא יצטרך סינון טוב וגם המארז עצמו יצטרך להיות בעל רגליות של לפחות 2-3 סנטימטרים אם לא יותר אחרת אני חושב שהאפקטיביות של הכנסת האוויר תרד משמעותית בגלל פשוט מאוד חוסר באוויר בשבילו.

עוד משהו, מאוורר 4 נראה לי קצת לא משהו למה בציור שלך יש 3 HDים צמודים מאוד, זה אומר שהמאוורר יכניס טונות של אויר שברובו יתקע ליד הHDים ויצא רק בחריצים הקטנים ביניהם, אבל אל תיקח אותי במילה.

פורסם
  • מחבר

מצתאר אבל איני יכול לפתןח את הדף

בבקשה תנסה להעלות אותו שוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים