עבור לתוכן

וואלה! חושפים: סרטון ממעבדת הנוירוביולוגיה של האוניברסיטה העברית

Featured Replies

פורסם

האתר וואלה! חשף היום סרטון שצולם בסתר במעבדת הנוירוביולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים;

בסרטון מראים קוף העונה לשם מאליש בעת שבוצע עליו ניסוי - במהלך הניסוי נקדחו 20 חורים בגולגלתו וחוט ברזל הוחדר לתוך עינו - כל זאת ללא הרדמה מלאה עקב שימוש במינון נמוך מדי של חומר הרדמה שפג תוקפו.

הסרטון (אותו ניתן למצוא בכתבה שפורסמה בוואלה) מכיל תמונות קשות מאוד לצפיה.

ד"ר אודי זוהרי, שבאחריותו נמצאת המעבדה המדוברת, סירב להגיב.

פורסם

WTF?!

את מי זה לעזאזל מעניין כמה תמונות קוף רואה ברצף?! בשביל זה צריך לחבר לו את המכישר הזה על הראש?! בשביל לראות כמה תמונות ברצף הוא רואה?!

צריך לחבר לו את המכשיר הזה לתחת לחזק עם 200 ברגים ולהחדיר לו חוט ברזל לתחת בשביל לראות כמה חראות הוא מוציא ברצף!!

פשוט חוצפה מה שהם חושבים שיכולים לעשות אפילו אם זה היה עם הרדמה זה לא סיבה לחבר לו את המכשיר הזה לכול החיים לראש!!

אני מקווה שיפול עליו סקד בזבמן המלחמה!

התחילו לרדת לי דמאות כשרעתי מה עשו לקוף הזה, עכשיו אני כול היום אהיה מבואס בגלל זה

פורסם

מסכים עם כל מה שאמרת ויותר !!! אני ממש ממש נסער מדברים כאלה.

פשוט בושה למדינה.

פורסם

הדבר הכי מזעזע שראיתי בחיים שלי :o

ובאמת למה זה מועיל לנו לדעת כמה תמונות קופים זוכרים? :bash: ה"מחקר" המ*גר הזה לא תורם כלום, אנשים לא יבריאו מסרטן המוח מזה שידעו שהקוף הזה זוכר שלושה תמונות. לדעתי מה שהם עשו זה סתם ניסוי סאדיסטי מצמרר :-[

מעניין אותי עכשיו כמה תמונות ה"מומחים" הסאדיסטים האלה מסוגלים לזכור כשמחוררים להם את הראש בהרדמה חלקית :asthanos:

די להתעללות הסתמית הזאת בבעלי חיים!!!

זה לא נותן כלום, רק מראה עד כמה דפ**ים בשכל אנשים מסוגלים להיות! >:(

פורסם

זה סיפור חוזר ונשנה.. כל תקופת זמן כלשהי מגלים על פרשה כזו, ואיכשהו כשהזמן עובר האחראיים לפרשה מטאטים אותה מתחת לשולחן, וכך עולם עובד לו.. זה לא דבר חדש, היו הרבה פרשות כאלה, אבל משום מה אני עדיין לא רואה שהם מפסיקות.

צריכים לגמור עם כל הפרשות האלה אחת ולתמיד, לעשות תקדים משפטי על אדם כזה או אחר, שכל האחרים יראו ויראו ושאפילו לא יעזו לעלות בדעתם לעשות דבר כזה.

מקרה כזה צריך להיחשב לדעתי בדיוק כמו שהיו לוקחים בנאדם במקום הקוף והיו קודחים לו בראש - וזה ממש לא חשוב אם זה בהרדמה או אם זה לא. היום כבר לא חסרות שיטות פיתוח שלא מוערבות בהם אלימות כזאת. אבל כנראה שאכפת להם יותר מכסף ותקציבים מאשר חיים של אחר, וזה לא חשוב אם הוא אדם או חיה.

פורסם

אתה צודק, את הסיפור הזה הראו כי הוא קיצוני יותר באכזריותו, אבל דברים ממש כמו אלה מתרחשים על בסיס יומי במעבודותיהם של *רוב* תאגידי הקוסמטיקה השונים, וסביר להניח שאתם משתמשים במוצר אחד או שניים שנוסה על בעלי חיים. אני לא אכנס לפרטים כי כמו שאתם מבינים דברים אלו חולניים ואכזריים בצורה שאי אפשר לתאר במילים, ולכן אני אפנה אותכם לאתר של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים. (באתר הזה יש גם "מדריך קוסמטיקה", כלומר דף שיכול לעזור לכם למצוא תחליפים למוצרים שאתם משתמשים בהם היום במוצרים שלא נוסו על בעלי חיים)

האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים

הדרך הכי פשוטה שכל בנאדם יכול להתנגד לניסויים האלה היא בעזרת חרם שוק, בקפיטליזם זה כוח אדיר נגד כל תאגיד, אפילו אם נמנע רק מהחברות האכזריות והגדולות ביותר - למשל פרוקטר אנד גאמבל P&G (דברים כמו שמפו פנטן פרו-וי) - נוכל לעשות שינוי כלשהוא ולהרגיש יותר מוסריים עם עצמינו.

פורסם

לצערינו בסרטון של YNET אין כל חדש תחת השמש.

לידיעתכם המיסים שהוריכם משלמים הולכים גם לניסויים הללו. כך שגם אתם שותפים.

פורסם

:'( :'(

צריך לתפוס את *צונזר* ולעשות לו את זה נראה איך הוא ירגיש

פשוט מזעזע

אשכרה ד"ר מנדלה

פורסם

זה מפחיד? לא בא לי להיסתכל......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים