עבור לתוכן

דרמל...

Featured Replies

פורסם

בכמה כסף אפשר למצוא דרמל זול?

איך של בוש/סקיל/וולף?

מה אפשר לעשות עם דרמל? הוא יכול לשמש גם כמקדחה/מברגה? מה זה הצינור הקטן שיש בכמה מהדרמלים?

פורסם

חבר שלי קנה לא מזמן דרימל של סקיל ב-300 ש"ח והאמת הוא שווה כל שקל

(אגב הוא מסתובב במהירות של 35000 RPM שלפי מה שבדקתי זה יותר מהדרימל האורגינל מחברת בוש)

הוא מגיע אמנם עם מעט חלקים אבל יש לו צינורית קטלנית עם איזה פטנט שחוסך הברגות מיותרות כשאתה מחליף ראשים ובנוסף לזה

יש לו גם פנס שאפשר במידת הצורך לכוון אותו כדי לקבל יותר אור על משטח העבודה

אחלה דרימל עבדתי איתו כבר דיי הרבה על הפרוייקט שלי, קצת מתחמם אבל זה לא ממש משנה כי אני עובד רק עם הצינורית.

תכלס כמעט ואין גבול למה שאפשר לעשות איתו וכן הוא יכול לשמש גם בתור מקדחה והצינורית שמתחברת לדרימל עושה את העבודה איתו

להרבה יותר נוחה ויעילה.

קיצר מומלץ :xyxthumbs:

פורסם

דרמל היא חברת המקור "DREMEL", הדרמלים שלהם עולים בסביבות ה400 ש"ח ומחיריהים עלולים להגיע אף ל700-800 ש"ח לדרמלים דיגיטאליים.

יש דרמל של סקיל, מעולה ומשתווה אפילו לדרמל המקורי לדעתי בכ300 ש"ח בהום-סנטר.

כמובן תוכל למצוא מגוון חיקויים של חברות כמו יונדאי, וולף, ועכשיו נתקלתי גם בדרמל של חברה הנקראת טורנדו.

הצינורית עלייה אתה מדבר נקראת "ציר גמיש" ומטרתה לתת למשתמש יותר נוחות בעבודת חיתוך וכו'.

Aviko

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי!

תודה רבה לשניכם

פורסם

מניסיון עם דראמל (שאגב היא חברת בת של בוש ולא בדיוק חברת המקור...) ועם סקיל, אז הסקיל בכלל לא מתקרב למקור.... הסקיל הרבה יותר "עדין" ולא סוס עבודה כמו הדראמל. הוא מתחמם הרבה יותר מהר, בנוי בצורה פחות טובה ועם מנוע שאולי מסתובב מהר, אבל יש לו כוח של יתוש.

יש את וולף ויונדאי שגם סבירים בשביל עבודות מזדמנות (לא עבודה רצופה על פרוייקטים מסובכים... לעבודה אינטנסיבית מומלץ להשקיע בדראמל מקורי...). הסקיל, לפחות מהניסיון שלי, הוא ברמה של הוולף והיונדאי.

פורסם

אמנם הסקיל אכן מתחמם ולא מעט אך כשעובדים עם הצינורית זה ממש לא משנה

אני לא יודע עם איזה מכשיר בדיוק יצא לך לעבוד אבל עבדתי עם הסקיל על מגוון חומרים ולהגיד שהוא לא סוס עבודה זה קצת חסר טעם

מאחר והוא מסתובב ב35000 RPM שזה בעצם מה שחשוב כי דרימל הוא מכשיר שעובד על מהירות ולא על כוח

לכן מכשיר שיש לו כזאת מהירות בעצם אומר רק דבר אחד שהוא תכלס עושה תעבודה בצורה מצוינת ובמהירות מדהימה!

פורסם

אני ניסיתי לחתוך איתו ברזל מגולוון בעובי 0.6 מ"מ אאל"ט.... וזה שהוא לא סוחב זה כן משנה, כי ברגע שהוא נוגע בחומר, הסל"ד שלו צונח מה354868521 לסל"ד נמוך יחסית... הדראמל חתך לי את כל מה שרציתי (כולל הברזל מגולוון) כמו שסכין חמה עוברת בחמאה (פי 2 לפחות יותר מהר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים