עבור לתוכן

מחשב לעריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אני מעוניינת לקנות מחשב חדש שישמש אותי רק לעריכת וידאו (חובבני-חצי מקצועי)

החלטתי על מעבד כפול ליבה, דיסק קשיח 320 גיגה זכרון 4 גיגה ואני מתלבטת לגבי כרטיס מסך

חלק אומרים לי שלעריכת וידאו לא חשוב הכרטיס מסך

וחלק אומרים שכדאי כרטיס יעודי לעריכת וידאו ושלפינקל יש משהו כזה.

אשמח אם תבהירו לי מה נכון ואם אתם יודעים משהו על הכרטיס של פינקל

תודה רבה

אמא של שגיא

פורסם

שלום רב.

לגבי המחשב:

ראשית, מומלץ מאוד לשקול ללכת על מעבד מרובע ליבות. תוכנות שיודעות לנצל 4 ליבות כמו Pinnacle Studio ו Adobe Premiere CS3 מראות הפרש ביצועים משמעותי מאוד במשימות עיבוד אינטנסיביות כמו קידוד ורינדור וידאו.

שנית, 4 GB זכרון מומלץ מאוד, רק קחי בחשבון שבעבודה עם Windows צריך להשתמש בגרסת ה 64 ביט כדי לנצל היטב את כל הזכרון.

שלישית, לוח האם צריך להכיל חיבור firewire להעברת מדיה שהוקלטה באופן דיגיטלי אל תוך המחשב בצורה מהירה ויעילה.

לגבי כרטיס מסך וכרטיס ייעודי לעריכה: אלו הם שני דברים שונים מאוד.

כרטיס מסך:

אותו את צריכה בכל מקרה, והשיקול לשימוש בו מתחלק ל 2 מקרים:

1. אם את לא נוהגת להשתמש בתוכנות שמנצלות תמיכה ב OpenGL למשימות עריכה ופילטרים כמו After Effects, ולא נוהגת להשתמש ב plug-ins ופילטרים תומכי openGL בתוכנות כמו Pinnacle Studio ו Premiere, אז כל כרטיס מסך יעשה את העבודה. רצוי בכל מקרה שהוא לא יהיה מובנה, כי כרטיסי מסך מובנים משתמשים בזכרון ה RAM.

2. במקרה שאת אכן משתמשת בפילטרים ותוכנות שמנצלות OpenGL, יש חשיבות לנפח זכרון כרטיס המסך ולנפח ממשק הגישה. בד"כ זכרון של 256MB וממשק של 128 ביט יהיה מספיק בהחלט. אני אישית ממליץ על הכרטיס הזה: http://tms.co.il/product_info.php?products_id=4583.

כרטיס עריכה ייעודי:

מדובר בכרטיס מקצועי (הוא נוסף לכרטיס המסך, לא מחליף אותו) שמאפשר האצה משמעותית מאוד של עיבוד וידאו בזמן אמת (לפני היישום על קובץ הוידאו עצמו בדיסק הקשיח), ומסוגל לבצע משימות כמו קידוד MPEG ורינדור מהר מאוד. כרטיס כזה יקר מאוד, ולדעתי הוא מומלץ רק לשימושים מקצועיים ואינטנסיביים ביותר. מבחינתך זה יהיה בזבוז כסף (אלא אם כן התקציב מאפשר זאת). בגדול כמו שאמרת, Pinnacle זו חברה מאוד פופולארית וידועה במוניטין שלה בכרטיסי עריכה.

דבר נוסף: במידה ואת מתכוונת לערוך וידאו שצולם במצלמה אנלוגית, כנראה שתצטרכי בנוסף גם כרטיס לכידת וידאו. הוא מאפשר המרה מפורמט אנלוגי לדיגיטלי אל תוך המחשב תוך איבוד מינימלי מהאיכות. אמנם בחלק גדול מכרטיסי המסך ה"רגילים" כבר קיים חיבור VIVO שמאפשר המרה שכזו, אך ברוב המקרים יש פגיעה באיכות, מאחר והחומרה לא ייעודית לביצוע ההמרה כמו זו של כרטיס לכידה.

ההמלצה שלי היא כזו:

פתחי דיון חדש בפורום מפרטי מחשב לצורך הרכבת המחשב, ופרטי בכותרת את התקציב ואת העובדה שהוא מיועד לעריכת וידאו חצי מקצועית.

פרטי בנוסף בדיוק באילו תוכנות את מתכוונת להשתמש והאם המדיה שאת מתכוונת לערוך מוקלטת באופן דיגיטאלי או אנלוגי כמו VCR או מצלמה לא דיגיטלית (מה שיצריך כרטיס עריכה).

הדגשים העיקריים לעריכת וידאו הם:

- כוח עיבוד חזק, רצוי מעבד מרובע ליבות

- נפח זכרון גבוה, רצוי 4 GB, ומערכת הפעלה של 64 ביט

- נפח גדול בדיסק קשיח, רצוי דיסק נפרד למערכת ההפעלה ודיסק נוסף לפעולות העריכה עצמן. (לעריכה מקצועית יותר מומלץ אפילו מערך RAID של דיסקים קשיחים, מה שמגביר את הביצועים)

- כרטיס מסך לא מובנה, לפי ההמלצות לעיל.

- כניסת Firewire בלוח האם

כרטיס עריכה מקצועי לדעתי לא רלוונטי במקרה שלך, וכרטיס לכידה הוא אופציונאלי. את יכולה לקנות מחשב ללא כרטיס לכידה, כל עוד כרטיס המסך שלו מגיע עם VIVO, ובמידה וההמרה של מדיה אנלוגית לא איכותית מספיק לטעמך, תוכלי לקנות כרטיס לכידה מאוחר יותר ולהוסיף אותו למחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

על התשובה המפורטת ומנומקת, עזרת לי מאד, התלבטתי גם לגבי המעבד-ועכשיו החלטתי ללכת על מרובע ליבות

אני באמת עובדת עם פינקל והתחלתי רק עכשיו גם עם פרימייר,

אני אקח זיכרון 2 גיגה כי אין לי windows 64 bit

שוב תודה רבה ויום נהדר

אמא של שגיא

פורסם

מההסבר שלך אני מניח שהיא הבינה רק יש כמה דברים לא מדוייקים בהם-

- כרטיס מסך שהצעת לה חלש מידי.

- מעבד מרובע לא ייתן הבדל אם אתה עורך עם כרטיס עריכה ייעודי מקצועי. גם עם מעבד פנטיום D תקבל אותם תוצאות ללא רנדור ובזמן אמת.

- תוכנות עריכה עובדות על יכולת ריל טיים עם תכונה בשם DIRECT 3D שבכרטיס מסך.

יש דיון ענקף שפתחתי ובו מוסבר הכל כולל המון תשובות שלי לאנשים.

הוא ארוך אבל תלמדי ממנו המון :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=97123.0

בהצלחה

פורסם

סבבה, תודה שחידדת. הדיון שלך בהחלט מקום מעולה לעיין בו בנושא.

- למען האמת, לשימושים חובבניים / חצי מקצועיים אני מכיר לא מעט אנשים שהסתפקו בכרטיסים חלשים יותר (אחד מהם עדיין משתמש ב 6600GT ורק מתחיל לחשוב על שדרוג :))

- לגבי האצת כרטיס מקצועי והחסכון ממשאבי המעבד - באמת הייתי צריך לציין זאת במפורש.

- כנ"ל לגבי התמיכה ב Direct 3D (התייחסתי רק ל OpenGL)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים