עבור לתוכן

עזרה בפוטושופ

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להבהיר תמונות בפוטושופ, אבל בלי שהאכת תרד להן

מישו יכול להסביר לי איך?

יש לי פוטושופ CS2 אם זה משנה..

פורסם

אתה יכול לנסות לשחק קצת עם הCURVES...

IMAGE -> ADJUSTMENT -> CURVES

פורסם

בגדול, משחקי levels ו curves (שמופיעים בתפריט Image -> Adjustments) אכן מהווים בד"כ את הדרך הפשוטה והמהירה להשיג תוצאות די טובות של בהירות וקונטראסט, למי שלא מעוניין להתעמק יותר מדי.

אני ממליץ ליצור שכבת עותק של התמונה המקורית, לעבד אותה עם levels או curves (ולשחק עם ערוצי הצבע השונים כדי לטפל באופן מדוייק יותר באיזורים שונים בתמונה), ולהפוך אותה ל greyscale בסוף. השכבה הזו בעצם תשמור את מידע הבהירות והניגודיות של התמונה, כשהמקור בעצם ייתן את המידע של הצבעים. לאחר מכן מלבישים את השכבות אחת על השנייה עם blending modes שונים (כמו color או overlay אם מלבישים את המקור על השכבה החדשה, או כמו luminousity אם מלבישים את השכבה החדשה מעל המקור), ומשחקים עם ה opacity של השכבה העליונה עד להגעה לתוצאה הרצויה.

כל הרעיון של השכבה הנפרדת הוא כדי שיהיה נוח לטפל בבהירות וניגודיות של איזורים שונים בתמונה לפי הצבעים שלהם. הטיפול הזה יוצר עיוות מטורף בצבעים עצמם, ולכן יש להפוך את התוצאה ל greyscale, כי גם ככה כל המידע הרלוונטי בה לא מתבטא בצבע.

אני אישית מעדיף לעבוד עם channel mixer במצב מונוכרום במקום ב levels או curves. הוא מאפשר עבודה ב greyscale תוך התייחסות למידע הצבע המקורי לפי RGB (במקום קודם לעבד את התמונה בצבע ואח"כ להעביר לגווני אפור), וזה עושה אותו אינטואיטיבי יותר (כי עיוותי הצבע לא מפריעים בשיקול הדעת לגבי הבהירות והניגודיות), למרות שהוא קצת פחות גמיש. קל יותר להגיע איתו לתוצאות טובות מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים